< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Politico: Putyin úgy udvarolja körül Trumpot, ahogy egykor Berlusconit))) Político: Putin patio está rodeado de Trump como una vez Berlusconi

| Mobile | RSS

Politico: Putyin úgy udvarolja körül Trumpot, ahogy egykor Berlusconit))) Político: Putin patio está rodeado de Trump como una vez Berlusconi

2016. augusztus 19. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Politico: Putyin úgy udvarolja körül Trumpot, ahogy egykor Berlusconit

www.fecsego.eu 1oo országban, minden földrészen

www.fecsego.eu 1oo országban, minden földrészen

Isten áldja meg a www.fecsego.eu nemzetközi hírportált és óvja Magyarországot!

Vlagyimir Putyin orosz elnök ugyanúgy látszik körüludvarolni Donald Trumpot, a republikánusok elnökjelöltjét, mint annak idején Silvio Berlusconi volt olasz kormányfőt – írta terjedelmes összeállításában a Politico című amerikai lap csütörtökön.

A lap külügyi táviratokat, WikiLeaks-kiszivárogtatásokat, meg nem nevezett kormányzati tisztségviselőket és politikai elemzőket idézve vél párhuzamot felfedezni Putyinnak a Berlusconival kialakított személyes jó viszonya és a Donald Trump megnyerésére irányuló erőfeszítései között.

Idéz a lap egy 2009 januárjában keltezett levelet, amelyet az Egyesült Államok római nagykövete írt Washingtonba – és nemrégiben a WikiLeaks szivárogtatott ki –, és amelyben a diplomata arról értesíti feletteseit, hogy az orosz elnök szerinte “zavaróan” jó viszonyt alakított ki Berlusconival. “Berlusconi csodálattal adózik Putyin macsó, határozott és önkényuralmi kormányzási módszereinek, amelyekről úgy gondolja, hogy megfelelnek az ő módszereinek is” – írta Ronald P. Spogli nagykövet, hozzátéve, hogy “Putyin elnök láthatóan nagy energiát fektetett abba, hogy megnyerje Berlusconi bizalmát”.

A nagykövet aggódva megjegyezte azt is, hogy a milliárdosból lett olasz kormányfő nyíltan kétségbe vonta az Egyesült Államok Oroszországgal kapcsolatos politikáját, és számos kérdésben – például a NATO-bővítés vagy a koszovói rakétavédelem ügyében – Putyin állásfoglalásait visszhangozta. Spogli nagykövet egyúttal – szóbeszédre hivatkozva – azt jelentette a washingtoni külügynek, hogy Berlusconi és körei “személyesen és busásan profitálnak” oroszországi üzleti kapcsolataikból.

A Politico szerint amerikai kormányzati tisztségviselők is arra a következtetésre jutottak, hogy az orosz vezető és Donald Trump között hasonló atyafiság van kialakulóban.

A lap emlékeztet arra, hogy Moszkva több nyugat-európai politikussal, köztük egykori francia és német vezetőkkel alakított ki baráti viszonyt, és valamennyien nyíltan kétségbe vonják az Egyesült Államok és az Európai Unió Oroszországgal kapcsolatos politikájának egyes döntéseit, így például a NATO erősítését a kelet-közép-európai térségben, vagy a Krím elfoglalása miatt hozott Moszkva-ellenes szankciókat.

A Politicónak nyilatkozó, névtelenséget kérő amerikai kormányzati tisztségviselő szerint Putyin stratégiai gondolkodású, és a megnyerni próbált személyek gyengéire összpontosít, legyen szó akár hiúságról, akár pénzről.

Az írás egybevág Michael Morellnek, a Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) volt igazgatóhelyettesének a The New York Times című lapban minap közzétett elemzésével. Morell arról értekezett – és ezt az elméletét azután több tv-interjúban is kifejtette –, hogy titkosszolgálati múltjának tapasztalataiból merítve Putyin “jól kiszámítottan” nyitott Donald Trump felé, még a választási kampány elején, és “Trump gyengéire játszva, őt többször is dicsérve” Trumpot lényegében Oroszország “akaratlan ügynökévé tette”.

Vlagyimir Putyin tavaly decemberben a New Yorker című hetilap kérdésre válaszolva azt mondta Trumpról, hogy “éles eszű és tehetséges”. Trump újságíróknak nyilatkozva nyugtázta a dicséretet, és nagy tisztességnek nevezte, hogy “egy hazájában és azon kívül is oly nagy tiszteletnek örvendő ember” dicséri őt.

A Politico megállapítja: Donald Trump az elmúlt időszakban adott nyilatkozataiban ugyan visszafogta Vlagyimir Putyin iránti rokonszenvének megnyilvánulásait, de “több komoly politikai állásfoglalásában a Kreml irányvonalát képviselte”. A lap szerint ilyen nyilatkozata volt az is, amelyben a NATO életképességét kérdőjelezte meg, vagy amelyben amerikai-orosz együttműködésre szólított fel az iszlám nevében fellépő terrorizmus ellen.

forrás:propeller.hu

Político: Putin patio está rodeado de Trump como una vez Berlusconi

[Caption id = “attachment_76574” align = “AlignLeft” width = “150”] países 1OO www.fecsego.eu, en todos los continentes www.fecsego.eu 1OO países de todos los continentes [/ caption]

Que Dios bendiga y proteja el portal de noticias internacionales www.fecsego.eu Hungría!

El presidente ruso, Vladimir Putin, mira a su alrededor cortejo Donald Trump, el candidato republicano a la presidencia, como lo fue para el ex primer ministro italiano, Silvio Berlusconi, de la misma manera – por voluminosa compilación del periódico político estadounidense el jueves.

Volver a los telegramas extranjeros, las filtraciones de Wikileaks, funcionarios del gobierno y analistas políticos citados explorar paralelos identificados con Putin a Berlusconi una buena relación personal entre los esfuerzos para atraer y Donald Trump.

Cita de la página en una carta fechada en enero de 2009 que Washington, el embajador de Estados Unidos Romano escribió – y la reciente de WikiLeaks filtró – y en el que el diplomático informa a sus superiores de que el presidente ruso cree “preocupante” buena relación se ha desarrollado Berlusconi. “Berlusconi admira métodos de gobierno macho, decisivas y autoritarias de Putin, que considera a cumplir con sus métodos demasiado” – escrito por Ronald P. Spogli embajador, añadiendo que “el presidente Putin aparentemente despidió a una gran cantidad de energía para ganar la confianza de Berlusconi”.

El embajador también señaló con preocupación que el Gobierno italiano se milliárdosból desafió abiertamente a la política de Estados Unidos hacia Rusia y una serie de cuestiones – como la expansión de la OTAN o el caso de Kosovo defensa antimisiles – se hizo eco de las resoluciones de Putin. Embajador Spogli al mismo tiempo – en referencia a los rumores – significaba para Asuntos Exteriores en Washington que Berlusconi y su círculo “personalmente y generosamente lucro” enlaces comerciales que Rusia.

El político, de acuerdo con funcionarios del gobierno de Estados Unidos también llegó a la conclusión de que se está desarrollando una afinidad similar entre el líder ruso y Donald Trump.

El panel señala que Moscú varios políticos de Europa occidental, entre ellos ex líderes franceses y alemanes desarrollaron una relación de amistad, y todos han pedido abiertamente en tela de juicio algunas de las decisiones de los Estados Unidos y la Unión Europea sobre la política de Rusia, tales como el fortalecimiento OTAN del Este región de Europa central, Moscú o anti-ocupación de Crimea llevaron a causa de las sanciones.

El Politicónak declarar, que pidió el anonimato, de acuerdo con funcionarios del gobierno de Estados Unidos se centran en el pensamiento estratégico y la gente trató de ganar puntos débiles de Putin, tocadores de si es o dinero.

La escritura es consistente con Michael Morell, la Agencia Central de Inteligencia (CIA), ex director adjunto del periódico The New York Times publicó un análisis de nuestros días. Morell que era – y esta teoría después de que varios entrevista de televisión explicó – que secreta la experiencia pasada de la inmersión de Putin “claramente ha calculado” para abrir Donald Trump, incluso al principio de la campaña electoral y “debilidades Trump por él varias veces jugando alabar” Trump Rusia es esencialmente “agente involuntario de la suya.”

Vladimir Putin en diciembre pasado, el semanario The New Yorker respuesta Trumpról a una pregunta, dijo que “perspicaz y con mucho talento.” Al comentar a la prensa Trump reconoció el elogio, y un gran honor llamó “un gran prestigio en el país y por la gente fuera”, elogiándolo.

Las notas Politico: declaraciones de Donald Trump dadas al mismo periodo del anterior humedecido simpatía por las expresiones de Vladimir Putin, pero “más serio solución política de la postura del Kremlin representado.” El panel dijo que era de tal declaración, en la que la viabilidad de la OTAN en tela de juicio o en el que pidió la cooperación ruso-estadounidense contra el terrorismo, que actúa en nombre del Islam.

Fuente: propeller.hu

Leave a Reply 3435 megnézve, 2 alkalommal mai nap |