< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Merkel: súlyos humanitárius helyzet alakult ki Budapesten))) Merkel: la grave situación humanitaria se ha convertido en Budapest

| Mobile | RSS

Merkel: súlyos humanitárius helyzet alakult ki Budapesten))) Merkel: la grave situación humanitaria se ha convertido en Budapest

2016. augusztus 24. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Merkel: súlyos humanitárius helyzet alakult ki Budapesten

fecsegő szimbolum

Isten áldja meg a www.fecsego.eu nemzetközi hírportált és óvja Magyarországot!

FOTÓ: Sean Gallup/Getty Images

Helyes döntés volt a Magyarországon Nyugat felé gyalog elindult menekültek beengedése Németországba tavaly szeptember elején – mondta Angela Merkel német kancellár egy keddi lapinterjúban.

A kancellár a Ruhr Nachrichten című német lapban megjelent interjúban nemmel válaszolt arra a kérdésre, hiba volt-e a Magyarországon elindult menekültek beengedéséről tavaly szeptember 5-re virradóra hozott döntés, és kiemelte: figyelembe kell venni, hogy a korábban kibontakozott fejlemények révén augusztusban és szeptemberben kiéleződött a helyzet, hiszen egyre többen keltek át gyalog Magyarországról Ausztriába, és “Budapesten súlyos humanitárius szükséghelyzet” alakult ki. A menekültek beutazásának engedélyezése Magyarországról Németországba “szükséges és helyes” döntés volt – tette hozzá Angela Merkel. Mint mondta, “ezeknek az embereknek a túlnyomó többsége a háború és a terror elől menekült hozzánk Szíriából és Irakból”, és “humanitárius kötelességünk volt segíteni és ellátni őket”.

A Németországba érkező menekültek számának “tartós csökkentéséhez” a Törökországgal folytatott együttműködésre is szükség volt, “erre már (tavaly) augusztusban nyilvánosan rámutattam” – jegyezte meg a kancellár. Az Ankarával ősszel kezdett együttműködés kedvező hatású volt, hiszen már decemberben jelentős mértékben csökkent az érkezők száma, a Törökországban élő menekültek ellátása pedig javult – mondta.

Kiemelte: a kormány “nagy feladatoknak állt neki”, hogy ne ismétlődjék meg a tavalyi helyzet. Először is fel kell számolni a “bűnöző embercsempészek” üzleti modelljét, másodszor “meg kell tanulnunk jobban védeni és ellenőrizni európai külső határainkat”, harmadikként pedig többet kell tenni a menekülésre kényszerítő okok megszüntetéséért, hogy az emberek ne vágjanak neki a veszélyes útnak.

Az előrelépés mindhárom területen jelentős, de még sok munka van hátra. Ez vonatkozik mindazok integrációjára is, akik tartósan Németországban maradhatnak. “Továbbra is az a meggyőződésem, hogy sikerülni fog” (wir schaffen das) – mondta Angela Merkel. Hozzátette: az uniós tagországok egyetértenek abban, hogy szükség van a külső határok védelmére, és ebben fontos elem egy megerősített határ-, és partvédelmi ügynökség kiépítése. Ugyanakkor a határvédelem tengeri határ esetén nem lehetséges a túlparton fekvő országgal folytatott együttműködés nélkül.

Az EU-Törökország megállapodásnak az az alapja, hogy visszaküldik az Égei-tengeren illegálisan érkező menekülteket Törökországba, ahol a nemzetközi menekültügyi előírásoknak megfelelően bánnak velük, cserébe az EU pénzügyi segítséget ad a menekültek ellátásához, és “megnyit legális migrációs lehetőségeket”. Hasonló megállapodásokat kell majd kötni más országokkal is, például észak-afrikai államokkal, hogy az EU jobban tudja ellenőrizni a Földközi-tengeri menekülési útvonalakat – mondta a német kancellár.

Az ilyen megállapodások a menekülő emberek érdekeit is szolgálják, jobb nekik, ha hazájuk közelében maradhatnak, ahol “alacsonyabbak a kulturális és nyelvi korlátok” – tette hozzá Angela Merkel, kiemelve, hogy az EU-Törökország megállapodás “továbbra is helyes”, és mindenkinek dolgoznia kellene azért, hogy fennmaradjon. A kancellár az interjúban a többi között a közbiztonság erősítését célzó kormányzati és tartományi erőfeszítésekről is beszélt. Hangsúlyozta: az államnak az a feladata, hogy megtegyen mindent az emberek biztonságáért, ami csak emberileg lehetséges. A tettes rasszista, idegenellenes nézeteinek tulajdonított “müncheni ámokfutás is megmutatta, hogy nem egyedül az iszlamista terrorizmus elleni harcról van szó” – mondta.

Arra a kérdésre, mennyire aggódik amiatt, hogy behurcolják Németországba a törökországi belső konfliktusokat, Angela Merkel kiemelte, hogy a vélemény és a gyülekezés szabadsága az ország valamennyi lakosát megilleti, de a nézeteltéréseket természetesen békésen kell rendezni. Hozzátette: elvárja a régen Németországban élő török származású emberektől, hogy “nagymértékű lojalitással” viszonyuljanak Németországhoz. A kormányzat a hűségért cserébe igyekszik meghallgatni és megérteni őket, és szoros kapcsolatot ápol a bevándorlók szervezeteivel.

forrás:népszava online.hu

Merkel: la grave situación humanitaria se ha convertido en Budapest

 castañeteo el símbolo

Que Dios bendiga y proteja el portal de noticias internacionales www.fecsego.eu Hungría!

FOTO: Sean Gallup / Getty Images

Era lo correcto a Hungría a pie se dirigió al oeste de admisión de los refugiados a Alemania a principios de septiembre del año pasado – La canciller alemana, Angela Merkel el martes en una entrevista de panel.

El canciller del diario alemán Ruhr Nachrichten entrevista publicada respondió no a la pregunta, que era un error de decisiones en Hungría comenzó refugiados beengedéséről año pasado interpuesto el 5 de septiembre a partir de la madrugada, e hizo hincapié en que, teniendo en cuenta que anteriormente había estado desarrollando los acontecimientos en agosto y septiembre la situación se intensificó a medida que más y más personas cruzaron a pie de Hungría a Austria, y se formó “Budapest grave emergencia humanitaria”. Para habilitar la entrada de refugiados procedentes de Hungría a Alemania fue la decisión “necesario y adecuado” – dijo Angela Merkel. Como él dijo, “la gran mayoría de estas personas huyeron de la guerra contra el terrorismo e Irak y Siria lejos de nosotros” y “deber humanitario de ayudar y fueron equipados con ellos.”

El número de refugiados de la Alemania “disminución duradera” en cooperación con Turquía también era necesario “para hacerlo ya (el año pasado) en agosto señaló públicamente a cabo,” – dijo el canciller. La caída comenzó con la cooperación de Ankara fue beneficioso, desde diciembre, ha reducido significativamente el número de llegadas, el suministro de los refugiados en Turquía ha mejorado, – dijo.

Destacó del gobierno “tareas principales fue a él” a la situación del año pasado no se repita. En primer lugar, hay que contar el “pueblo criminal modelo de negocio de los contrabandistas y, en segundo lugar,” hay que aprender a proteger y controlar mejor en Europa fuera de nuestras fronteras “, la tercera debe ser capaz de escapar razones de peso para dar por terminado más que la gente no vágjanak su peligroso viaje.

El progreso significativo en las tres áreas, pero queda mucho por hacer. Esto es válido tanto para su integración que se quedan permanentemente en Alemania. “Seguimos en la creencia de que tendrá éxito” (das Wir Schaffen) – dijo Angela Merkel. Añadió que los Estados miembros de la UE están de acuerdo en la necesidad de proteger las fronteras exteriores, y esto es un elemento importante de un borde reforzado y edificio de la agencia de protección del litoral. Sin embargo, la cooperación no es posible sin la mentira en el otro lado de la protección de las fronteras del país en caso de que la frontera marítima.

El acuerdo UE-Turquía sobre la base de que enviados de vuelta a los refugiados entrar ilegalmente en el Mar Egeo en Turquía, donde son tratados de conformidad con las normas internacionales sobre refugiados, a cambio de dar ayuda financiera de la UE para llevar a cabo sus refugiados, y “abrir oportunidades de migración legal.” acuerdos similares estarán ligados a otros países, como los países del norte de África que la UE es capaz de controlar el mar Mediterráneo más vías de escape – dijo la canciller alemana.

Tales acuerdos están huyendo de los intereses del pueblo puede servir mejor para ellos en las proximidades de su país de origen permanecer donde “barreras culturales y lingüísticas inferiores” – dijo Angela Merkel, haciendo hincapié en que el acuerdo UE-Turquía “sigue siendo correcta,” y todo el mundo para trabajar que necesita para sobrevivir. El canciller habló del resto de la entrevista entre el gobierno provincial y los esfuerzos encaminados a fortalecer la seguridad pública. Hizo hincapié en que el Estado tiene la responsabilidad de hacer todo para la seguridad de las personas que es humanamente posible. El culpable es racistas, xenófobos vistas atribuyó a “furiosamente en Munich ha demostrado que no está solo en la lucha contra el terrorismo islamista es” – dijo.

Cuando se le preguntó lo preocupados que Alemania podría ser introducido en los conflictos internos de Turquía, Angela Merkel hizo hincapié en que la libertad de expresión y de reunión para todos los habitantes del país tienen derecho, pero los desacuerdos debe resolverse pacíficamente, por supuesto. Añadió que la gente espera vivir mucho tiempo en Alemania, de origen turco, que “los altos niveles de lealtad” para relacionarse con Alemania. A cambio de lealtad al gobierno que están tratando de escuchar y entender y mantiene un estrecho contacto con las organizaciones de inmigrantes.

Fuente: referéndum online.hu

Leave a Reply 89 megnézve, 1 alkalommal mai nap |