< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Átláthatatlan Továbbra is titkolják a kampányköltségeket))) impénétrable Ils continuent de cacher les coûts de la campagne

| Mobile | RSS

Átláthatatlan Továbbra is titkolják a kampányköltségeket))) impénétrable Ils continuent de cacher les coûts de la campagne

2016. augusztus 30. | hozzászólás | Közélet

Átláthatatlan
Továbbra is titkolják a kampányköltségeket

www.fecsego.eu 1oo országban, minden földrészen

www.fecsego.eu 1oo országban, minden földrészen

www.fecsego.eu nemzetközi hírportál jó nagyon jó!

A Kúria szerint nem jogsértő a kormány népszavazási tájékoztató akciója, amely csak egy politikai vélemény

szerző:Markotay Csaba

A kormánypropaganda elárasztotta a köztereket is. A kampány a Kúria szerint nem jogsértő
Fotó: Balogh Dávid / Magyar Nemzet

A kormány a kampány pontos költségeiről a tájékoztató akció végeztével, a teljesítésigazolások aláírása után tud tájékoztatást adni, a vonatkozó törvényi előírások szerint – ezt válaszolta Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára Fodor Gábor írásbeli kérdésére, miután a független képviselő a kampány költségeiről érdeklődött. Az államtitkár újfent felemlegette a Gyurcsány- és a Bajnai-kormány hirdetési költségeit, amely szerinte 84 milliárd volt. Ez a válasz rendszeresen előkerül, amikor a mostani népszavazási kampány nehezen átlátható költéseiről érdeklődnek a kormánynál. Lapunknak legutóbb júliusban válaszolta azt a tárca, hogy a végleges költségekről a tájékoztató akció végén adnak információt, egyébként pedig az akciót abból a kommunikációs keretszerződésből fizetik, amely megtalálható a tárca honlapján. Csakhogy az említett hárommilliárdos szerződésből sem látni, hogy erre a kampányra mennyit költenek, ráadásul nehezen hihető, hogy ez az összeg elég lenne akkor, amikor hónapok óta tele vannak a közterületek a kormányzati plakátokkal, és a nyomtatott és elektronikus sajtó egy részében is folyamatos a „tájékoztató kampány”. Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke a napokban azt mondta, hogy mivel közpénz felhasználásáról van szó, kérésre ki kell adni a kvótaellenes népszavazás kampánypénzeinek részletes felhasználását.

A Kúria egyébként tegnap – helybenhagyva a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) határozatát – kimondta, hogy nem jogsértő a kormány népszavazási kampánya. Az NVB-hez az MSZP alelnöke, Nemény András fordult a kormány „Tudta? Brüsszel egy városnyi illegális bevándorlót akar Magyarországra telepíteni” plakátjának és hirdetéseinek szövege miatt. Kifogásolta, hogy a kampányban a kormány legfeljebb semleges pozíciót foglalhatna el, ráadásul szerinte valótlanságokat is állítanak a betelepítésről. A felülvizsgálati kérelmet azonban a Kúria elutasította. – A kifogásolt reklámmal a kormány politikai véleményét fejti ki, azért, hogy a választópolgári akaratot befolyásolja – érvelt az NVB, a Kúria szerint helyesen.

Molnár Csaba, a DK ügyvezető alelnöke bejelentette: pártja szeptember 2-tól önálló, a többi ellenzéki párttól független, egy hónapos népszavazási kampányra készül, amelynek során végig arra buzdít majd, hogy a szavazók maradjanak távol a referendumtól.

forrás:mno.hu

impénétrable
Ils continuent de cacher les coûts de la campagne

[Caption id = “attachment_76574” align = largeur “de AlignLeft” = “150”] pays 1OO de www.fecsego.eu, sur tous les continents www.fecsego.eu 1OO pays sur tous les continents [/ caption]

www.fecsego.eu international Bonnes nouvelles!

The Mansion est pas illégal, des actions d’information du référendum du gouvernement, qui est juste une opinion politique

auteur: Csaba Markotay

La propagande gouvernementale a inondé les espaces publics aussi bien. La campagne ne viole pas la Curie
Photo: David Balogh / Magyar Nemzet

Le gouvernement point des coûts de la campagne d’information action est terminée, vous pouvez donner des informations après avoir signé un certificat d’achèvement, conformément aux dispositions légales pertinentes – a répondu Demeter Csaba, Secrétaire d’Etat au Cabinet du Cabinet du Premier ministre une question écrite Gábor Fodor, après que le statut indépendant des frais de campagne d’intérêt. Le secrétaire d’État felemlegette nouveau Gyurcsány- et les frais de publicité du gouvernement Bajnai, qui selon lui était de 84 milliards. Cette réponse revient régulièrement lors de la campagne référendaire actuelle dépenser, opaque intéressé par le gouvernement. Ce journal Juillet dernier, le ministère a indiqué que le coût final à la fin de la notice fournissant des informations sur l’action, sinon les visiteurs payé pour le contrat-cadre de communication, qui se trouve sur le site Web du ministère. Mais ceux de trois milliards de contrat ne voit pas que cette campagne est des dépenses, par ailleurs, difficile de croire que ce montant serait suffisant quand il y a plusieurs mois complets des espaces publics de gouvernement des affiches et une partie en cours de la presse écrite et électronique à ” campagne d’information “. Peterfalvi Attila, président de l’Autorité nationale pour la protection des données et la liberté de l’information a récemment déclaré que, puisque les fonds publics sont utilisés, vous devez fournir une utilisation détaillée des anti-référendum campagne finances de demande de quota.

Le manoir de toute façon, hier – confirmant la décision de la Commission électorale nationale (NVB) – a déclaré qu’il ne viole pas la campagne référendaire du gouvernement. Le NVB Avec le vice-président du Parti socialiste, Andrew Nemenyi se tourna vers le gouvernement, “Le saviez-vous? Bruxelles veut la Hongrie à installer en raison du libellé ‘affiche et ad városnyi un immigrant illégal. Il est opposé à la campagne menée par le gouvernement jusqu’à une position neutre est réservée, en plus de produire aussi les mensonges qu’il pense betelepítésről. Cependant, la demande de révision de la Curie rejetée. – Revoir la politique de la publicité contestée, le gouvernement fait dans le but d’influencer la volonté des électeurs – le NVB a fait valoir, à juste titre, selon la Curie.

Csaba Molnar, vice-président exécutif de DK a annoncé son parti autonome, indépendant des autres Parti démocratique d’opposition, une campagne référendaire d’un mois est composé de 2 Septembre, au cours de laquelle le long et exhortant les électeurs à rester loin de la referendumtól.

Source: mno.hu

Leave a Reply 1480 megnézve, 1 alkalommal mai nap |