< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: A belga külügyminiszter beszólt az 56-os brüsszeli magyar filmfesztiválon))) El ministro de Asuntos Exteriores belga habló en el Festival de Cine de Hungría ’56 en Bruselas

| Mobile | RSS

A belga külügyminiszter beszólt az 56-os brüsszeli magyar filmfesztiválon))) El ministro de Asuntos Exteriores belga habló en el Festival de Cine de Hungría ’56 en Bruselas

2016. szeptember 9. | hozzászólás | Fecsegő hírek

A belga külügyminiszter beszólt az 56-os brüsszeli magyar filmfesztiválon

www.fecsego.eu 1oo országban, minden földrészen

www.fecsego.eu 1oo országban, minden földrészen


www.fecsego.eu nemzetközi hírportál jó nagyon jó!

Néha hasznos kinyitni a határokat és beengedni a menekülteket – üzente Didier Reynders belga külügyminiszter a magyar kormánynak az 56-os forradalomnak szentelt brüsszeli filmfesztiválon.

Hétnapos filmfesztivállal ünneplik Brüsszelben az 1956-os forradalom hatvanadik évfordulóját. A magyar nagykövetség kulturális szolgálata kilenc filmet mutat be: sorra kerül többek között Goda Krisztina Szabadság, szerelem, Gothár Péter Megáll az idő és Bereményi Géza Eldorádó című filmje.
A „Magyar Filmek a Szabadságról Filmfesztivál” programfüzete.
A „Magyar Filmek a Szabadságról Filmfesztivál” programfüzete.
Fotó: EUrologus

Didier Reynders belga külügyminiszter tartott beszédet a szerdai nyitóünnepségen. Megdicsérte a magyar filmgyártást: megjegyezte, hogy az már szinte a minőség garanciája, ha abból az országból érkezik egy film, amelyik a Saul fiát adta a közönségnek.

Megemlékezett arról a mintegy hatezer magyar menekültről is, akik 1956 októbere után Belgiumban találtak új otthont. Azt mondta: a forradalom alatt egy új menekültfront nyílt Magyarországról Nyugat-Európa felé. Figyelmeztetett rá, hogy mennyire fontos elmagyarázni a fiatal generációknak a szabadságharcok üzenetét. Mindehhez szükség van hősökre, de túlélőkre is, akik hitelesen tudják továbbadni a történteket – mondta a külügyminiszter. Hozzátette, szerencsésnek tartja magát, amiért az egyik menekülttel, Lámfalussy Sándor közgazdásszal, az „euró atyjával” lehetősége volt együtt dolgozni, írta az MTI.

A külügyminiszter úgy gondolja, most is hasonló a helyzet a világban, mint amikor Európa nyugati felét szaggatták háborúk az elmúlt évszázadban. Ezzel kapcsolatban megjegyezte:

Néha hasznos megnyitni a határokat és beengedni a menekülteket.

Különösen akkor fontos, hogy védelmet nyújtsunk, amikor háborúk dúlnak Ukrajnától Szírián át Irakig, és emberek milliói érkeznek Európába, mondta Didier Reynders.

forrás:index.hu

El ministro de Asuntos Exteriores belga habló en el Festival de Cine de Hungría ’56 en Bruselas

[Caption id = “attachment_76574” align = “AlignLeft” width = “150”] países 1OO www.fecsego.eu, en todos los continentes www.fecsego.eu 1OO países de todos los continentes [/ caption]


www.fecsego.eu Internacional Buenas noticias!

A veces es útil para abrir las fronteras y dejar que los refugiados – belga, Didier Reynders, ministro de Asuntos Exteriores envió un mensaje al gobierno de Hungría en el festival ’56 película dedicada a la revolución en Bruselas.

festival de cine de siete días en Bruselas para celebrar la revolución de 1956 sexagésimo aniversario. los servicios culturales de la Embajada de Hungría presenta nueve películas: Krisztina Goda línea es, entre otros, libertad, amor, Peter Gothár El tiempo se detiene y el cine Geza Bereményi por Eldorado.
El folleto “Festival de Cine de Hungría de la Libertad” del programa.
El folleto “Festival de Cine de Hungría de la Libertad” del programa.
Foto: EUrologus

Didier Reynders, ministro belga de Asuntos Exteriores realizó un discurso en la ceremonia de apertura el miércoles. Elogió a la industria del cine húngaro: observó que casi una garantía de calidad cuando una película proviene del país que dio a Saúl, hijo de la audiencia.

Recordó cómo en unos seis mil refugiados húngaros que después de octubre de 1956 encontró un nuevo hogar en Bélgica. Dijo que durante la Revolución abrió un nuevo frente refugiados de Hungría a Europa occidental. Le advirtió lo importante que es para explicar a la generación más joven de mensaje de la libertad de lucha. Esto requiere héroes, sino también los sobrevivientes que están creíble capaz de transmitir lo que ha sucedido – dijo el Canciller. Añadió, se considera afortunado por tener uno de los refugiados, el economista Alexandre Lamfalussy, la posibilidad de “padre del euro” tenía que trabajar juntos por el MTI.

El canciller cree que ahora es una situación similar en el mundo como cuando se arrancó la mitad occidental de las guerras del siglo pasado en Europa. Señaló a este respecto:

A veces es útil para abrir las fronteras y dejar que los refugiados.

En particular, es importante para proporcionar protección cuando las guerras rabia de Ucrania a Irak a través de Siria, y millones de personas que vienen a Europa, dijo Didier Reynders.

Fuente: index.hu

Leave a Reply 112 megnézve, 1 alkalommal mai nap |