< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Kósa: A Moszad vagy a CIA gyűjthette az adatokat az újságíróról))) Kosa: Le Mossad ou les données de la CIA gyűjthette du journaliste

| Mobile | RSS

Kósa: A Moszad vagy a CIA gyűjthette az adatokat az újságíróról))) Kosa: Le Mossad ou les données de la CIA gyűjthette du journaliste

2016. szeptember 9. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Kósa: A Moszad vagy a CIA gyűjthette az adatokat az újságíróról

A Fidesz alelnöke elviccelte az újságírói beszervezés kérdését, miközben a Belügyminisztérium gyakorlatilag beismerő vallomást tett. Az ellenzék felháborodott, szerintük ez a módszer már a rákosista időket idézi.

Kósa: A Moszad vagy a CIA gyűjthette az adatokat az újságíróról

Ahogy tegnap beszámoltunk a 444.hu cikke alapján, egy meg nem nevezett újságírót keresett meg az Alkotmányvédelmi Hivatal, és közölték vele:

ismerik magánéletének egyes részleteit, de nem ők gyűjtötték róla az adatokat, hanem valaki más, aki ártani akar neki. Így próbálták meg rávenni az újságírót, hogy rendszeres jelentést adjon neki.

A beszervezési kísérlet azonban kudarcba fulladt.

A Belügyminisztérium közleményt adott ki az üggyel kapcsolatban, amiben azt írják: a titkosszolgálatok nem kerülik meg a törvényt és hibátlanul végzik a munkájukat. Jelezték, hogy Magyarországon több büntetőeljárás is folyamatban van kémkedés miatt.

Kósa viccel

Ezzel szemben Kósa Lajos országgyűlési képviselő a balatonfüredi Fidesz-frakciógyűlésen viccesen így reagált az ATV Híradó kérdésére: „Annyit tudunk, hogy valakik megkerestek valamivel egy valakit. Ez nem különösebben erős. Azt gondolom, hogy a komolyságunkat őrizzük meg.

Ebben a történetben egyetlen fix van, hogy az újságíró neve G vagy T. Szerintem a Moszad vagy a CIA gyűjtötte az adatokat, vagy a KGB vagy valaki teljesen más. De látszik, hogy jó kedvében van a magyar nemzet, mert az ilyeneken remekül lehet szórakozni.”

„Konkrét elmeháborodott”

A beszervezési üggyel az ATV több műsora is foglalkozott, és kiderült, hogy Kósa Lajossal ellentétben az ellenzék felháborítónak tartja az ügyet. Vadai Ágnes a DK alelnöke szerint a legfurcsább az egész történetben az, hogy valaki magánéletre vonatkozó információkat gyűjtött az újságíróról, majd ezzel megkereste az Alkotmányvédelmi Hivatalt.

„Ők pedig csak meg akarták védeni a magyar újságírót, cserébe azért, hogy együttműködjön a titkosszolgálattal, ez nem életszerű történet”– mondta az alelnök az ATV A nap híre műsorában.  „Aki ezt a sztorit kitalálta az Alkotmányvédelmi Hivatalnál, az konkrét elmeháborodott” – folytatta Vadai.

„Most is tartom az álláspontomat, miszerint ez egy végtelenül amatőr titkosszolgálati akció volt, hogy valaki így akart beszervezni bárkit. A módszer pedig a legsötétebb rákosista időket idézi” – jelentette ki az alelnök. „Annyira hülye senki nem lehet még ennél a kormányzatnál sem, hogy ilyet talál ki. Ezek után a titkosszolgálatban ki az, aki megbízik?” – tette fel a kérdést Vadai.

Máshol is zsarolnak, de nem buknak leKende Péter ügyvéd az ATV Egyenes Beszéd műsorában úgy nyilatkozott: „A világ titkosszolgálatainak bevett módszere, hogy zsarolással szerveznek be embereket, csak máshol ezzel nem buknak le.”
Az ügyvéd úgy véli,

egy ilyen nemzetbiztonsági akciónak az is lehet a célja, hogy az újságírót, aki nyomoz, de még nincs publikálható anyaga, elrettentsék. Szerinte az is lehetséges, hogy mindez azért történt, hogy a kormányzat képben legyen azt illetően, hogy a szerkesztőségekben milyen munka folyik,

ki után nyomoznak, és hol tartanak a munkában.

Ma is ott vannak

„A mai napig ott vannak különböző pozíciókban a régi állambiztonsági szolgálat emberei” – jelentette ki Gulyás József nemzetbiztonsági szakértő, az ATV Egyenes Beszéd műsorában.

Gulyás szerint a Belügyminisztérium közleménye gyakorlatilag egy beismerő vallomás.  „Maga a módszer törvénysértő, hiszen itt titkos információgyűjtésből származó információkkal próbáltak nyomást gyakorolni, megzsarolni valakit” – mondta a szakértő.

Csintalan Sándor műsorvezető szerint ez egy „operett ország”, „operett titkosszolgálattal”. Az újságíróról Csintalan azt mondta, egy olyan mértékben megbántott emberről lehet szó, aki vállalta a kockázatot azzal, hogy kipakolt. Csintalan szerint a kormány kriminalizálni akarja ezt a területet ezt mutatja a Közszolgálati Egyetemen indított újságíró szak is, ahol majd kiképzik azokat az újságírókat, akik tudják, hogy kell az adatokat kezelni.

atv.hu

Leave a Reply 90 megnézve, 1 alkalommal mai nap |