< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Közös hadsereg felé masírozhat az EU))) masírozhat vers une armée européenne commune

| Mobile | RSS

Közös hadsereg felé masírozhat az EU))) masírozhat vers une armée européenne commune

2016. szeptember 9. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Közös hadsereg felé masírozhat az EU

fecsegő szimbolum
www.fecsego.eu nemzetközi hírportál jó nagyon jó!

Juncker szerdán jelentheti be, hogy az EU ráerősít a közös katonaságra. Orbán Viktor is egyetért.

Az Európai Bizottság elnöke, Jean-Claude Juncker arra készül, hogy bejelentse az uniós védelempolitika megerősítését, állítja a Financial Times. A Telegraph már korábban arról írt, hogy Európai Unió külügyi főképviselője is ütemtervet készít, amelyből kinőhet egy közös hadsereg. Szerintük Federica Mogherini zárt ajtók mögött azt mondta uniós nagyköveteknek, hogy az ötlet segíthetne kirángatni az EU-t a brexit-népszavazás utáni sokkból.
Lelépnek a britek, indulhat a buli

Épp a britek kilépése adna lehetőséget rá, hogy előrukkoljanak az európai haderők valamilyen szintű egybegyúrásával, ráadásul az utóbbi hetekben-hónapokban csak úgy röpködtek a támogató nyilatkozatok. Az Európai Bizottság vezetője tavaly, Orbán Viktor idén nyáron egyenesen közös hadsereget akart, és a cseh miniszterelnök is csatlakozott hozzájuk. Olaszország, Franciaország és Németország vezetői a védelmi együttműködés izmosításáról tárgyaltak augusztusban.
Régi terv, rögös úttal

Az ötlet nem új, már évszázadokkal ezelőtt is fel-feldobták, és az európai integráció hajnalán, 1950-ben megpróbálkoztak vele, de az Európai Védelmi Közösség terve hosszas szenvedés után kimúlt. Helyette összedrótozták gyenge pótléknak a Nyugat-európai Uniót, ami nagyjából csak arra volt jó, hogy a felfegyverkező nyugat-németeket ellenőrizzék vele, évtizedekig gyakorlatilag fantomszervezetként működött. Az 1980-as években kezdték felélesztgetni, de végül 2011-re fokozatosan átadta a feladatait az EU-nak.

Képünk illusztráció
Fotó: Armend Nimani

Az egész remekül mutat papíron: együtt elvileg hatékonyabban költhetik el a védelemre fordított pénzt, mert nem kell mindekinek külön fenntartania párhuzamos képességeket, és a közös beszerzésekkel is lehetne spórolni. Jean-Claude Juncker megpróbálná például egységesebb felszerelés felé terelgetni a tagállamok haderejét, és ezt az Európai Bizottság hasonlóan felügyelné, mint a költségvetési célok teljesülését. Ez alapján mondjuk nem jutnának messzire, mert ott sem tudják megregulázni a túlköltekező országokat.

Az EU-nak már most is van biztonság- és védelempolitikája, és több közös katonai küldetést is indított, amihez a tagállamok dobálták be az embereket és az eszközöket a kalapba. Elvileg 2007 óta közös „harccsoportok” is csak arra várnak, mikor döntenek a tagállamok a bevetésükről. Ez nem valódi közös hadsereg, arról van szó, hogy nemzeti felajánlásokból szükség esetén 1500 fős vegyes egységeket küldhetnek terepre.
Még az se működik, ami van

Csakhogy nem véletlen, hogy a harcsoportokról gyakorlatilag semmit sem hallani: a bevetésük eddig legfeljebb kósza ötletként merül fel. Hiányzik a politikai akarat, mondta Edgars Rinkēvičs lett külügyminiszter a Bledi Stratégiai Fórumon, ráadásul az alapvető logisztikával sem állnak jól. A harccsoportokat 2003-ra kellett volna felállítani, de csak később minősítették ezeket késznek, és még így is problémákat állapítottak meg, például a légi szállításnál.

Ennek ellenére a Financial Times szerint Juncker most arra készül, hogy javasolja a harccsoportok használatát, bár hogy mire és hogyan, arról nem írnak.
Sok a kérdőjel

Edgars Rinkēvičs szerint egy közös hadsereghez sok kérdésre kellene választ találni. Mi lenne a semleges tagállamokkal (mint például Ausztria)? Ki irányítaná a hadsereget? Miből fizetnék?
Szűk körben is lehet

Az akadékoskodóknak nem feltétlenül kell beszállnia, köszönhetően az uniós szakzsargonhoz képest is idétlen nevű „állandó strukturált együttműködésnek”. Ez a 2009-es lisszaboni szerződés óta várja szép csendben, hogy hozzányúljon országok egy szűkebb csoportja, akik eltökéltek a védelmi képességeik és az együttműködés megerősítésére. A Financial Times szerint most erről is mennek az egyeztetések.

A balti országokban valószínűleg azért sem feltétlenül örülnének a nagy uniós összefogásnak, mert többen attól tartanak, hogy az egész a NATO-s együttműködés kárára mehet. Márpedig más se hiányzik a baltiaknak, mint hogy az Egyesült Államok nélkül maradjanak az egyre bátrabban mozgolódó Oroszországgal szemben. Nem véletlenül hangsúlyozta Edgars Rinkēvičs, hogy a NATO-ban látják az európai védelem legerősebb biztosítékát. Ugyan 2002-ben körvonalakban tisztázták, hogyan fog a két szervezet együtt dolgozni (például az EU csak akkor akciózhat valahol, ha előtte ott a NATO-nak nem volt hozzá kedve), de az atlantisták hátát kiveri a víz az olyan ötletektől, mint például a közös uniós főhadiszállásé. Most éppen ezt jelentené be Jean-Claude Juncker.

A közös hadsereg ötletét Borut Pahor szlovén elnök is leszólta a bledi fórumon, mert nem ebben látja a megfelelő választ az EU előtt álló kihívásokra. Az FT úgy tudja, Szlovákia, Lengyelország, valamint a semleges Ausztria és Írország is megkérdőjelezte az uniós védelempolitika felturbózását.

forrás:index.hu

masírozhat vers une armée européenne commune


www.fecsego.eu nouvelles internationales Bon!

Juncker pour annoncer mercredi que l’Union européenne d’améliorer encore commune dans la communauté militaire. Viktor Orban est d’accord.

Commission européenne Jean-Claude Juncker se prépare à annoncer le renforcement de la politique de défense de l’UE, selon le Financial Times. Le Telegraph a déjà écrit sur le Haut Représentant de l’Union européenne pour les affaires étrangères prépare une feuille de route à partir de laquelle peut se développer une armée commune. Selon eux derrière des portes closes Federica Mogherini dit ambassadeurs de l’UE que l’idée pourrait aider kirángatni post-référendum Brexin choc UE.
Descendez, les Britanniques, commencer la partie

Sur le retrait britannique donnerait la possibilité de venir avec leurs forces pré-européennes egybegyúrásával un certain niveau, en plus des dernières semaines et des mois a juste volé des déclarations de soutien. La Commission européenne dernier dirigeant, Viktor Orban voulait cet été directement armée commune, et le Premier ministre tchèque se joint à eux. Italie, les dirigeants France et l’Allemagne discuté de la coopération dans la défense de Août.
Ancien régime, tandis que cahoteuse

L’idée est pas nouveau, il a jeté des centaines d’années auparavant, à l’aube de l’intégration européenne et, en 1950, il a essayé, mais le plan Communauté européenne de défense est mort après avoir beaucoup souffert. Au lieu de cela, le supplément paiement összedrótozták faible Western Union européenne, qui est à peu près seulement servi à armer soi-même Allemands de l’Ouest contrôler, pendant des décennies pratiquement exploités comme une organisation fantôme. Les années 1980 ont commencé felélesztgetni, mais après 2011, remis progressivement les responsabilités de l’UE.

Notre vision illustration
Photo: Armend Nimani

L’ensemble ressemble beaucoup sur le papier: en théorie passer efficacement avec un argent de protection inverse, parce qu’ils ne sont pas tous besoin de maintenir une capacité parallèles distinctes, et l’acquisition conjointe pourrait sauver. Jean-Claude Juncker, en essayant de guider un équipement plus cohérente, comme la puissance militaire des États membres, et la Commission européenne superviserait similaire à la réalisation des objectifs budgétaires. Il est basé sur, par exemple, il n’a pas atteint jusqu’ici, car il ne peut dépasser les pays megregulázni.

L’UE dispose déjà de sécurité et de défense, et plus la mission militaire conjointe est lancée pour que les États membres ont été jetés dans les personnes et les actifs du chapeau. En principe, un “groupements tactiques” conjoints n’attendent depuis 2007, lorsque les États membres de décider bevetésükről. Ce n’est pas réelle armée commune, craignent que si les dons nationaux nécessaires pour envoyer 1.500 unités de terrain mixte.
Il ne travaille pas, qui est

Mais il est pas par hasard que les harcsoportokról entendent pratiquement rien: rien de plus qu’une vague idée aussi loin expédié surgir. Le manque de volonté politique, a déclaré le ministre des Affaires étrangères Edgars Rinkēvičs est devenu le Forum stratégique de Bled, en plus de la logistique de base ne sont pas bonnes. Les groupes de combat ont été mis en place en 2003, mais plus tard déclaré les préparer, et même ainsi, des problèmes ont été identifiés, tels que le transport aérien.

Néanmoins, selon le Financial Times, Juncker préparer dès maintenant à proposer l’utilisation de groupes de combat, bien que de quoi, et comment, ne pas écrire à propos.
Il y a beaucoup de points d’interrogation

Edgars Rinkēvičs, selon une armée commune doit trouver des réponses à de nombreuses questions. Quelle serait la neutralité des États membres (Autriche)? Qui gérerait l’armée? Pourquoi dois-je payer?
vous pouvez également fourchette étroite

Le akadékoskodóknak pas nécessairement d’arrêter de parler, grâce aussi à maladroite par rapport au jargon européen appelé «coopération structurée permanente». Il attend depuis le traité de Lisbonne 2009 tranquillement toucher un groupe restreint de pays qui sont déterminés à renforcer leur renforcement des capacités et de la coopération. Le Financial Times affirme que ce va tout simplement aux réunions.

Dans les pays baltes ne serait probablement pas heureux de la grande UE rattraper, parce que les gens ont peur d’aller partout au détriment de la coopération de l’OTAN. Cependant, aucune autre personnes disparues dans la Baltique que de rester aux États-Unis sans faire face à la toujours remue plus hardiment la Russie. Non accidentellement Edgars Rinkēvičs souligné que qu’ils voient dans l’OTAN la meilleure garantie de la défense européenne. Bien que 2002 a été effacé les grandes lignes comment il va travailler avec les deux organisations (par exemple, l’UE akciózhat quelque part pendant que vous êtes là, l’OTAN n’a pas d’humeur), mais atlantistes retour Kiveri eau des idées telles que siège commun de l’UE. En ce moment, cela signifierait à Jean-Claude Juncker.

L’idée de l’articulation militaire président slovène Borut Pahor est debunking le forum Bled parce qu’ils ne voient pas la réponse correcte dans l’UE est confrontée à des défis. Le FT comprend, la Slovaquie, la Pologne et l’Autriche neutre et l’Irlande a également interrogé l’Union politique de défense felturbózását.

Source: index.hu

Leave a Reply 149 megnézve, 1 alkalommal mai nap |