< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Orbán ismertette az EU két nagy baját/// Orban a présenté deux grands maux de l’UE

| Mobile | RSS

Orbán ismertette az EU két nagy baját/// Orban a présenté deux grands maux de l’UE

2016. szeptember 9. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Orbán ismertette az EU két nagy baját

www.fecsego.eu 1oo országban, minden földrészen

www.fecsego.eu 1oo országban, minden földrészen

www.fecsego.eu nemzetközi hírportál jó nagyon jó!

Az Európai Unió a jólét ígéretét kell, hogy jelentse az embereknek, mondta Angela Merkel. A német kancellár a visegrádi négyek kormányfőivel, köztük Orbán Viktorral találkozott Varsóban. Orbán Viktor itt sem hallgatta el a kritikáit az EU-val szemben.

Angela Merkel megfejtette, mire vágynak az emberek Európában: biztonságra. Ezt az igényt szeretné kiszolgálni néhány újítással, amelyekkel jövő tavaszra készülhetnek el, derült ki a pénteki varsói csúcstalálkozón, ahol a német kancellár a visegrádi országok miniszterelnökeivel tárgyalt.

Orbán és Bohuslav Sobotka cseh kormányfő szerint az EU-nak közös hadsereget kellene létrehoznia. Ez a két kormányfő szerint nehéz feladat, de ideje tárgyalni róla. Az EU-ból távozó Nagy-Britannia az ehhez hasonló lépéseket kategorikusan ellenezte, a brexit révén nőhet a közös hadsereg létrehozásának esélye.
Az EU hadseregének ötlete

Hasznos, de ellentétben áll azzal, amit Orbán Brüsszel és a nemzetállamok viszonyáról mond
Szükségtelen, a NATO bőven elég
Hasznos és összhangban áll azzal, amit Orbán az EU-tagok szuverenitásának megőrzéséről mond

A biztonságnak csak az egyik eleme a védelmi politika, amiről a kormányfők közösen kijelentették, hogy központi jelentősége van. Az uniós országoknak már a mostani szabályok is megengedik, hogy több közös biztonság- és védelempolitikai akciót tervezzenek.

A terrorizmus ellen is együtt kell küzdeni, ki kell építeni egy schengeni ki- és beutazási nyilvántartási rendszert, és a migráció ügyével is foglalkozni kell, különösképpen azzal, hogy milyen „humanitárius felelősségvállalásra” van szükség az EU részéről, mondta Angela Merkel az MTI szerint.

A másik, talán fontosabb feladat, hogy az Európai Uniót úgy kell átalakítani, hogy az „a jólét ígéretét” jelentse az emberek számára, hogy a megélhetésüket és a jövőjüket érezzék biztonságban. Ehhez gazdasági fejlődésre van szükség. „Az EU 2000-ben azt a célt tűzte ki maga elé, hogy a világ legdinamikusabban fejlődő és a tudásra építő gazdasági térsége lesz, de ez nem sikerült” – mondta a német kancellár, kiemelve, hogy különösen a digitalizáció területén nagy a lemaradás.
Orbán a költségvetési fegyelemre esküszik

Orbán Viktor elmondta, hogy nem szívesen lépne a gazdaságösztönzés útjára. Elismerte, hogy digitális fejlesztésekre nagy szükség van, de ha a gazdaságpolitikáról van szó, ő a szerkezeti átalakításokra, a gazdasági stabilitásra, és a költségvetési fegyelemre esküszik, fejtette ki a pénteki tanácskozás után.

„Tudom, hogy ezt sokan fel akarják lazítani, valami mást javasolnak, de Magyarország ezzel a szigorú költségvetési politikával lábalt ki a válságból, és lett gazdasági értelemben sikertörténet, tehát mi javasoljuk ennek fenntartását” – jegyezte meg a magyar miniszterelnök.
Az EU két baja

A tárgyalások megkezdése előtti sajtótájékoztatón a magyar miniszterelnök az EU két szerinte létező problémájáról beszélt. A magyar kormányfő úgy vélte, hogy a britek kilépése az Európai Unióból nem kiváltó oka, hanem következménye az Európán belüli helyzetnek, az EU pedig teljesen elvesztette adaptációs készségét.
K PAP20160826093
Fotó: Rafal Guz / MTI

“Két bajjal kell egyszerre megküzdenünk. Az első az, hogy az Európai Unió elvesztette az adaptációs készségét szinte minden dimenzióban. Nem tudtuk levonni a pénzügyi válság következményeit, nincs jó válaszunk a népvándorlásra, a terrorizmusra és az Európán belüli – az unió szempontjából külpolitikai – kérdésekben sem”, mint például Ukrajna.

Szerinte a második baj, amellyel az EU küszködik, az, hogy az unió a már létező szabályait sem tartja be, amelyek a határvédelemre és a schengeni övezetre, a költségvetési fegyelemre és a pénzügyi intézmények működésére vonatkozik.
Merkelnek hiányzik a közelség az élethez

Merkel a szeptember 16-i pozsonyi csúcstalálkozón egy uniós reformfolyamatot indítana el, amely 2017 nyarára érhet véget. A folyamatot az EU elődjeként számon tartott Európai Gazdasági Közösséget (EGK) megalakító római szerződés aláírásának 60. évfordulóján – 2017. március 25-én – zárhatják le hivatalosan – jelezte a német kancellár.

Merkel nagyon jó kezdeményezésnek tartja, hogy nem Brüsszelben, hanem Pozsonyban rendezik az EU jövőjével foglalkozó tanácskozást, mert annak révén, hogy az Európai Tanács – az uniós tagországok állam-, illetve kormányfőit összefogó testület – szinte kizárólag Brüsszelben ülésezik, „néha egy kicsit hiányzik a közelség az élethez és ahhoz az érzéshez, hogy mit is jelent Európa”.

(Borítókép: Rober Fico szlovák kormányfő Angela Merkel német kancellár Beata Szydlo lengyel kormányfő Orbán Viktor miniszterelnök és Bohuslav Sobotka cseh kormányfő. Fotó: MTI/PAP/Radek Pietruszka)

forrás:index.hu

Orban a présenté deux grands maux de l’UE

[Caption id = “attachment_76574” align = largeur “de AlignLeft” = “150”] pays 1OO de www.fecsego.eu, sur tous les continents www.fecsego.eu 1OO pays sur tous les continents [/ caption]

www.fecsego.eu nouvelles internationales Bon!

L’Union européenne devrait promettre la prospérité de faire rapport à la population, a déclaré Angela Merkel. La chancelière allemande, le chef du gouvernement de l’Visegrad, dont Viktor Orban a rencontré à Varsovie. Viktor Orban de ne pas écouter les critiques contre l’UE.

Angela Merkel a compris ce que les gens sont à la recherche pour l’Europe: la sécurité. Cette affirmation tient à servir des innovations, qui peuvent être faites au printemps prochain, il est sorti du sommet de vendredi à Varsovie, où la chancelière allemande premier ministre a discuté avec les pays de Visegrad.

Bohuslav Sobotka Orban et le Premier ministre tchèque que l’UE devrait créer une armée commune. Les deux chefs de gouvernement, selon une tâche difficile, mais il est temps d’en discuter. Dans l’UE, laissant la Grande-Bretagne catégoriquement opposés des mesures similaires, il peut augmenter les chances de créer une armée commune par Brexin.
L’idée de l’armée de l’UE

Utile, mais contrairement à ce qui Orban à Bruxelles, la relation des Etats-nations disent
Inutile de l’OTAN est plus que suffisant
Il est utile et conforme à ce que les membres de l’UE Orban disent que la préservation de la souveraineté

La sécurité est seulement un aspect de la politique, à propos de qui, conjointement avec le gouvernement a déclaré que son importance centrale. Les pays de l’UE autorisent déjà les règles actuelles soient plan d’action en matière de sécurité et de défense plus commune pour.

doivent lutter ensemble contre le terrorisme, la nécessité de construire vous avez besoin d’un Voyage Schengen à partir et les cas du système d’enregistrement et de migration ont été traitées, en particulier avec la façon dont la «responsabilité humanitaire» requis par l’UE, a déclaré Angela Merkel MTI, selon.

L’autre, la tâche peut-être plus important que l’Union européenne devrait être modifiée de sorte que la «promesse de prospérité” pour les gens de faire rapport à leurs moyens d’existence et leur avenir se sentir en sécurité. Pour ce faire, nous avons besoin de développement économique. “L’Union européenne en 2000 a fixé un objectif pour lui-même pour devenir la zone économique la plus dynamique et la connaissance des capacités du monde, mais il a échoué,” – a déclaré la chancelière allemande, soulignant que, en particulier dans le domaine de la numérisation d’un décalage.
Orban promet la discipline budgétaire

Viktor Orban a dit que ne serait pas moyen heureux de stimuler l’économie. Il a reconnu que le développement numérique est bien nécessaire, mais si la politique économique est concerné, il est le changement structurel, la stabilité économique et la discipline budgétaire jure, at-il expliqué après la réunion vendredi.

«Je sais que beaucoup de gens veulent assouplir, suggère quelque chose d’autre, mais la Hongrie a émergé avec une politique budgétaire rigoureuse de la crise et est devenu une histoire de succès en termes économiques, de sorte que nous recommande le maintien de cette” – a déclaré le Premier ministre.
deux blessés de l’UE

conférence de presse avant le début des négociations, le Premier ministre hongrois pense les deux parlé du problème existant dans l’UE. Le gouvernement hongrois a estimé que le retrait britannique de l’Union européenne est pas la cause mais la conséquence de la situation en Europe, et l’UE a complètement perdu sa capacité d’adaptation.
K PAP20160826093
Photo: Rafal Guz / MTI

“Deux peine d’être déclenché simultanément la première est que l’Union européenne a perdu une capacité d’adaptation dans presque toutes les dimensions, nous ne pouvions pas tirer les conséquences de la crise financière, il n’y a pas de bonne réponse à la migration, le terrorisme, et en Europe – .. Le syndicat en termes de politique étrangère – questions ni “comme l’Ukraine.

Selon lui, le deuxième problème, que l’UE est en difficulté, est que les règles existantes de l’UE non-respect, qui concerne le fonctionnement de la protection des frontières et de l’espace Schengen, la discipline budgétaire et les institutions financières.
Merkel manque de proximité à la vie

sommet Merkel à Bratislava le 16 Septembre un processus de réforme de l’UE serait fuir, ce qui peut aboutir à l’été 2017. Le processus de l’UE est considéré comme un précurseur de la Communauté économique européenne (CEE) fonde la signature du Traité de Rome 60e anniversaire – 25 Mars 2017 – exclut officiellement hors – indiqué à la chancelière allemande.

Merkel est une très bonne initiative que je n’étais pas à Bruxelles, mais aussi à Bratislava aura lieu à la conférence de l’UE avenir, parce que cela signifie que le Conseil européen – l’UE des pays membres chefs d’Etat et chefs de gouvernement corps de parapluie – presque exclusivement en session à Bruxelles, «parfois un peu défaut dans la proximité de la vie et à la sensation de ce qu’il fait en Europe “.

(Photo de couverture :. Robert Fico, le slovaque, la chancelière allemande Angela Merkel, le Premier ministre Beata Szydlo Premier ministre polonais Bohuslav Sobotka et le Premier ministre Viktor Orban tchèque Prime Photo: MTI / PAP / Radek Pietruszka)

Source: index.hu

Leave a Reply 114 megnézve, 1 alkalommal mai nap |