< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: MILOS ZEMAN A cseh államfő is beállt Trump mögé

| Mobile | RSS

MILOS ZEMAN A cseh államfő is beállt Trump mögé

2016. szeptember 20. | hozzászólás | Fecsegő hírek

MILOS ZEMAN
A cseh államfő is beállt Trump mögé

www.fecsego.eu jó nagyon jó!

Milos Zeman az amerikai elnökválasztáson Donald Trump republikánus jelöltre szavazna, őt jobb politikusnak tartja Hillary Clinton demokrata jelöltnél.
„Nem kívánok beavatkozni az amerikai belügyekbe, de elmondom, hogy ha amerikai állampolgár lennék, akkor Donald Trumpra szavaznék” – jelentette ki a köztársasági elnök kedden Prágában az iDnes hírportálnak nyilatkozva. Hillary Clinton, Trump demokrata párti ellenfele Zeman szerint csak folytatná Barack Obama elnök politikáját, amelyet ő nem tart jónak.

A cseh államfő úgy véli, hogy az Egyesült Államok Donald Trump vezetése alatt más ország lenne, mint amilyen most, Barack Obama elnöksége idején.

Sok „vérző seb” marad

„Barack Obama iránti minden tiszteletem ellenére el kell mondanom, hogy a neve egy egész sor sikertelenséggel fonódott össze. Szétverte például a Közel-Keletet” – indokolta álláspontját Zeman. Kijelentette: Barack Obama után sok „vérző seb” marad. A cseh elnöknek meggyőződése, hogy Hillary Clinton megválasztása esetén nem tenne mást, csak Obama politikáját folytatná.

A Donald Trump populizmusáról, illetve tapasztalanságáról szóló kritikai hangok Zeman szerint alaptalanok. Párhuzamként Ronald Reagan amerikai elnök esetét hozta fel. „Amikor Reagan indult a választáson, kinevették, hogy csak egy buta színész, akitől nem lehet sokat várni, és az amerikai elnökök egyik legnagyobbika lett” – mondta a köztársasági elnök az iDnes hírportálnak.

forrás:mno.hu

Leave a Reply 151 megnézve, 1 alkalommal mai nap |