< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Róma polgármestere megvonja támogatását a pályázattól))) Alcalde de Roma retire su apoyo a la convocatoria de candidaturas

| Mobile | RSS

Róma polgármestere megvonja támogatását a pályázattól))) Alcalde de Roma retire su apoyo a la convocatoria de candidaturas

2016. szeptember 21. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Róma polgármestere megvonja támogatását a pályázattól

www.fecsego.eu 1oo országban, minden földrészen

www.fecsego.eu 1oo országban, minden földrészen

www.fecsego.eu nemzetközi hírportál jó nagyon jó!

Virginia Raggi többször is hangsúlyozta, hogy a nehézségekkel és botrányokkal küzdő Róma számára nem tartja elsőrendűnek a játékok megrendezését

Róma polgármestere, Virginia Raggi megvonja a város támogatását a 2024-es nyári olimpiai játékok megrendezésére benyújtott pályázattól – jelentette a római városházára hivatkozva szerda reggel a Reuters brit hírügynökség.

Raggi délután találkozik Giovanni Malagóval, az Olasz Olimpiai Bizottság (CONI) elnökével, valamint Luca di Montezemolóval, a római olimpiai kandidálást irányító bizottság elnökével, és sajtótájékoztatót is tart az ügyben.

A júniusban megválasztott főpolgármester többször hangsúlyozta, hogy az anyagi nehézségekkel és korrupciós botrányokkal küzdő Róma számára nem tartja elsőrendűnek a nyolc év múlva esedékes játékok megrendezését. Nemet mondott az olimpiára Beppe Grillo, a római főpolgármester mögött álló 5 Csillag Mozgalom (M5S) vezére is.

Ha Róma visszalép, akkor Budapest mellett már csak két város marad versenyben, Los Angeles és Párizs. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság jövő szeptemberben – azaz egy év múlva – Limában dönt a helyszínről. A mostani városházi bejelentés előrevetíti, hogy Rómának szinte semmi esélye sincs a rendezésre, mivel a főváros támogatása döntő jelentőségű a kandidálásban. Úgy még egyetlen város sem rendezett ötkarikás játékokat, hogy nem állt mögötte a városvezetés.

Malago még hétfőn úgy nyilatkozott, szégyen lenne, ha Róma visszalépne a pályázattól. Úgy véli, Olaszország hitelességét fenyegeti, ha a visszavonják a kandidálást, és ez egyben az olasz sportélet veresége is lenne. Akkor még úgy fogalmazott, az utolsókig bízik abban, hogy Róma főpolgármestere nem mondja le az olasz főváros jelölését.

A CONI elnöke szerint a visszalépés “borzasztó nemzetközi szégyen” lenne és Olaszország hitelességét sodorná veszélybe. Megjegyezte, hogy az esetleges negatív döntés nem az ő személyes veresége lenne, hanem az olasz sportéleté, mivel azt jelentené, hogy “a politika beleszólt és felülírta a sport döntéseit”.

Emlékeztetett, hogy a 2024-es olimpia költsége nem Róma lakosságát terhelné, és mintegy 177 ezer munkahelyet teremtene. Kiemelte, hogy a felmérések szerint a 18 és 25 év közötti fiatalok többsége támogatja az olimpiai kandidálást. Korábban úgy fogalmazott, ha Róma most lemond a jelölésről, a következő harminc vagy akár ötven évre eleshet az újabb olimpiai rendezéstől.

forrás:magyar hírlap.hu

Alcalde de Roma retire su apoyo a la convocatoria de candidaturas

[Caption id = “attachment_76574” align = “AlignLeft” width = “150”] países 1OO www.fecsego.eu, en todos los continentes www.fecsego.eu 1OO países de todos los continentes [/ caption]

www.fecsego.eu noticias internacionales Buena!

Virginia Raggi ha subrayado en repetidas ocasiones que no tiene una dificultad de primer orden y luchando con escándalos en Roma para los juegos que se realizará

El alcalde de Roma, Virginia Raggi retirar su apoyo a la convocatoria de las solicitudes presentadas a 2024 Juegos Olímpicos de Verano de la ciudad en poder – se refería al miércoles por la mañana romana ayuntamiento, la agencia de noticias británica Reuters.

Raggi tarde se reúnen Malagóval Giovanni, el Comité Olímpico Italiano (CONI) presidente, Luca di Montezemolo, y el Presidente del Comité Directivo de la candidatura olímpica de Roma y también llevarán a cabo una conferencia de prensa sobre el asunto.

El alcalde elegido en junio, ha subrayado en repetidas ocasiones que no se cumple el primer orden dificultades financieras y luchando con los escándalos de corrupción en Roma durante ocho años, está previsto que se celebrará a finales de los juegos. Beppe Grillo había dicho que no a los Juegos Olímpicos, detrás de la Mayor 5 Movimiento estrella romana (M5S) es el líder.

Cuando regresa a Roma, además de Budapest, sólo dos ciudades sigan siendo competitivos, Los Ángeles y París. El Comité Olímpico Internacional el próximo septiembre – Lima decidir sobre la ubicación – es decir, dentro de un año. El actual Ayuntamiento anticipa el anuncio de que Roma es casi ninguna posibilidad de una solución, ya que el capital es crucial para apoyar la candidatura. También es la única ciudad de los Juegos Olímpicos organizados que no dejaban tras la administración de la ciudad.

Malago también dijo el lunes que sería una pena si Roma respaldaría la convocatoria. Él cree que la credibilidad de Italia amenazó con retirarse si la candidatura y esto también sería una derrota de la vida deportiva italiana. Luego se pone en sus últimas esperanzas de que el Alcalde de Roma no anula la candidatura de la capital italiana.

El presidente del CONI dijo que la retirada sería “una terrible desgracia internacional” y la credibilidad de Italia estaría en peligro. Indicó que cualquier decisión negativa no sería su derrota personal, pero el sportéleté italiana, ya que significaría que “la política y dijo que fue sustituida por las decisiones del deporte.”

Así, recordó que el costo de los Juegos Olímpicos de 2024 no sobrecargar a la gente de Roma y crearía aproximadamente 177 mil puestos de trabajo. Señaló que según las encuestas, la mayoría de los jóvenes entre las edades de 18 y 25 apoyar la candidatura olímpica. A principios de este decir, cuando en Roma en este momento renunciar a la candidatura, durante los próximos treinta o incluso cincuenta años más tarde se bloquea el rendezéstől Olímpicos.

Fuente: hírlap.hu húngaro

Leave a Reply 117 megnézve, 1 alkalommal mai nap |