< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Törökország-Szíria-haderő-konfliktus Szíria – Török miniszter: a szíriai kormányerők a Törökország támogatta ellenzékieket bombázzák))) conflicto militar entre Turquía y Siria Siria – Ministro turco: fuerzas del gobierno sirio bombardeó los miembros de la oposición apoyaron Turquía

| Mobile | RSS

Törökország-Szíria-haderő-konfliktus Szíria – Török miniszter: a szíriai kormányerők a Törökország támogatta ellenzékieket bombázzák))) conflicto militar entre Turquía y Siria Siria – Ministro turco: fuerzas del gobierno sirio bombardeó los miembros de la oposición apoyaron Turquía

2016. október 26. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Törökország-Szíria-haderő-konfliktus
Szíria – Török miniszter: a szíriai kormányerők a Törökország támogatta ellenzékieket bombázzák

A Bassár el-Aszad szíriai elnök vezette kormányzat erői a Törökország támogatását élvező Szabad Szíriai Hadsereg (SZSZH) ellenzéki ernyőszervezet állásait bombázzák Észak-Szíriában az Iszlám Állam (IÁ) terroristái helyett – jelentette ki Mevlüt Cavusoglu török külügyminiszter szerdán Ankarában egy sajtótájékoztatón.

Kedden késő este az SZSZH két fegyverese meghalt, öt pedig megsebesült a szíriai kormányerők egy helikopteres támadásában, amelynek során úgynevezett hordóbombát is bevetettek.
Ez az első közvetett összetűzés Ankara és Damaszkusz között a Törökország indította – Eufráteszi Pajzs fedőnevű – észak-szíriai hadművelet augusztus 24-ei kezdete óta.
Cavusoglu ugyanakkor hangsúlyozta: Ankara nem riad meg, és egészen addig folytatja a katonai beavatkozást Észak-Szíriában az Iszlám Állam ellen, amíg az SZSZH vissza nem szerzi Báb városát.
Napközben a szíriai kormányzat erőinek parancsnoka arra figyelmeztette Törökországot: ha északról vagy keletről megpróbálja megközelíteni az aleppói frontvonalat, “határozott és kemény válaszra” számítson. Báb mintegy 35 kilométerre van Aleppótól.
Az észak-szíriai török hadművelet egyik célja, hogy az Eufrátesz folyótól nyugatra biztonsági övezet jöjjön létre az Ankara által terrorszervezeteknek minősített csoportoktól megtisztított területen. A tervezett 5 ezer négyzetkilométerből az SZSZH eddig 1250-et foglalt vissza.

MTI

conflicto militar entre Turquía y Siria
Siria – Ministro turco: fuerzas del gobierno sirio bombardeó los miembros de la oposición apoyaron Turquía

Las fuerzas del presidente sirio Bashar al-Assad llevaron gobierno se está beneficiando del apoyo de Turquía Ejército Sirio (SZSZH) posiciones libres organización paraguas oposición bombardearon el norte de Siria en lugar de los terroristas Estado Islámico (IA) – dijo Mevlüt Cavusoglu ministro de Asuntos Exteriores de Turquía el miércoles en Ankara en una conferencia de prensa.

El martes por la tarde SZSZH tarde los dos hombres armados murieron y cinco resultaron heridos en un ataque de un helicóptero en un fuerzas del gobierno sirio en desplegados llamadas bombas de cañón se pueden obtener.
Este es el primer enfrentamiento directo entre Damasco y Ankara en Turquía en marcha – ya que las operaciones del norte de Siria que comienza el 24 de agosto – Eufrates Escudo nombre en código.
Çavuşoğlu, sin embargo, hizo hincapié en que Ankara no tenía miedo de él, y continuará en la intervención militar en el norte de Siria contra el Estado islámico hasta que la ciudad vuelva SZSZH Báb.
Durante el día, el comandante de las fuerzas del gobierno sirio advirtió Turquía: si intenta acercarse desde el norte o al este de la línea del frente en Alepo, “respuesta decidida y firme” para esperar. Marioneta de unos 35 kilómetros de Alepo.
Uno de los objetivos de la operación militar sirio-turca en el norte, al oeste del río Éufrates, la creación de zonas de seguridad clasificadas por los grupos de organizaciones terroristas Ankara área limpiada. Los cinco mil planeado négyzetkilométerből la SZSZH hasta ahora en 1250 era relajado.

MTI

Leave a Reply 72 megnézve, 1 alkalommal mai nap |