< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Tanulniuk kell a közmunkásoknak

| Mobile | RSS

Tanulniuk kell a közmunkásoknak

2016. október 29. | hozzászólás | Közélet

Tanulniuk kell a közmunkásoknak

fecsegő szimbolum

www.fecsego.eu nemzetközi hírportál jó nagyon jó

A kormány pénteken benyújtott a parlamentnek egy módosító javaslatot, ami a foglalkoztatási szabályokat érinti – írja az MTI.

A módosító alapján ezentúl nem csak a felajánlott munkalehetőséget, hanem a felajánlott képzési lehetőséget is kötelező lesz elfogadniuk a közmunkásoknak. A közmunkásoknak kötelező lesz részt venni a felajánlott képzésben, ha nem teszik, három hónapra ki kell őket zárni a közmunkából.

A módosító csomag emellett tartalmazza azt is, hogy az állam ezentúl megtéríti a tömegközlekedési eszköz igénybevételével felmerült utazási költségeket a közmunkásoknak, a lakóhelytől az állami foglalkoztatási szervig, illetve a foglalkoztatóig és vissza – írja a Portfolio.

A javaslat szigorítja a munkabaleset bejelentése elmulasztásának jogkövetkezményét, a bejelentéssel kapcsolatos visszaélések megelőzése érdekében. Ha a sérült munkavállaló elmulasztja a munkabaleset bejelentését, neki kell bizonyítania, hogy a baleset a munkavégzéssel összefüggésben történt.

A törvénymódosítás kiterjeszti a munkaügyi ellenőrzés hatályát a szociális szövetkezet tagjának tagi munkavégzésére, ami várhatóan csökkenti a visszaélések lehetőségét. A javaslat egyúttal megszünteti a foglalkoztatási szövetkezetet, mint szervezeti formát, mert az nem váltotta be a hozzáfűzött reményeket.

forrás:index.hu

Leave a Reply 117 megnézve, 1 alkalommal mai nap |