< Böngészés > Főoldal / Nav / Blog article: SAJTÓKÖZLEMÉNY Két dél-alföldi bűnszervezetet számoltak fel egyszerre

| Mobile | RSS

SAJTÓKÖZLEMÉNY Két dél-alföldi bűnszervezetet számoltak fel egyszerre

2016. november 4. | hozzászólás | Nav

SAJTÓKÖZLEMÉNY
Két dél-alföldi bűnszervezetet számoltak fel egyszerre

Egy időpontban negyven helyszínen jelentek meg a NAV munkatársai abban az akcióban, amelyben két bűnszervezet vezetői és tagjai kezén kattant a bilincs. A műanyag granulátummal üzletelő gyanúsítottakat őrizetbe vették. A két bűnszervezet összesen csaknem egymilliárd forint áfát csalt el.

A gyanú szerint egy kecskeméti férfi műanyag granulátumot szerzett be Szlovákiából nettó áron, és hogy a befizetendő áfát megspórolja, beszerzését magyar cégek nevében kiállított fiktív számlákkal igazolta. Így azt a látszatot keltette, mintha az árut itthon vásárolta volna. Az átszámlázásokhoz strómanok nevén lévő, valós tevékenységet nem végző cégeket használt. A cégek cserélésében és a strómanok bevonásában három társa, míg az áru megrendelésében egy ember segítette.

Miközben a pénzügyi nyomozók a céghálózat felgöngyölítésén dolgoztak, az egyik fiktív cég kapcsán egy újabb, mások által irányított bűnszervezet tevékenysége is körvonalazódott. Ez a csapat szintén műanyag granulátummal üzletelt, ugyanazzal a módszerrel csalta el az áfát.

A bűnszervezetek által okozott kár megtérülésére ingatlanokat, bankszámlákat zároltak, emellett több nagy értékű BMW-t, a házkutatások során fellelt több millió forint készpénzt és három kamionnyi műanyag granulátumot is lefoglaltak.

A pénzügyi nyomozók tizenegy gyanúsítottat hallgattak ki költségvetési csalás miatt, közülük heten előzetes letartóztatásban várják a nyomozás befejezését.

Az ügyhöz kapcsolódó videofelvétel médiaszerverünkről letölthető: http://media.nav.gov.hu/media. Jelszókérés: sajto@nav.gov.hu. Kérjük, a felvételek felhasználásakor feltétlenül takarják ki a személyek arcát és a felismerhető rendszámokat!


Barnáné Horváth Melinda őrnagy

sajtóreferens

Nemzeti Adó- és Vámhivatal

Dél-alföldi Bűnügyi Igazgatósága

6000 Kecskemét, Batthyány u. 9.

Leave a Reply 265 megnézve, 1 alkalommal mai nap |