< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Spanyolország-belpolitika-kormány Megalakult az új spanyol kormány)))) la política interna del gobierno de España La formación del nuevo gobierno español

| Mobile | RSS

Spanyolország-belpolitika-kormány Megalakult az új spanyol kormány)))) la política interna del gobierno de España La formación del nuevo gobierno español

2016. november 4. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Spanyolország-belpolitika-kormány
Megalakult az új spanyol kormány

Megalakult az új spanyol kormány; a kabinet 13 minisztere VI. Fülöp spanyol uralkodó jelenlétében letette a hivatali esküt pénteken Madridban.

“Sok párbeszédre, megállapodásra, konszenzusra” van szükség, hogy továbbra is növekedjen a gazdaság, és folytatódjon a munkahelyteremtés – összegezte a kormányszóvivő a kabinet alakuló ülése után tartott sajtótájékoztatón, hogy Mariano Rajoy miniszterelnök milyen elvárást fogalmazott meg miniszterei felé.
Ínigo Méndez de Vigo, aki oktatási miniszteri posztja mellett látja el a szóvivői feladatokat, elmondta: az első kormányülésen a pénzügyminiszter adott tájékoztatást arról, hogy az ország tartani tudja idén a 4,6 százalékos, 2017-ben a 3,1 százalékos államháztartási hiánycélt, amelyről korábban megállapodott az Európai Bizottsággal.
Kérdésre válaszolva Méndez de Vigo hangsúlyozta: ő maga azonnal hozzálát az előző Rajoy-kormány által bevezetett oktatási törvény módosításához, és ehhez a kormány egy parlamenti albizottság létrehozását kezdeményezi. (A jogszabály ellen eddig 23 alkalommal tüntettek, legutóbb a múlt héten vonultak utcára a diákok Spanyolország több mint ötven városában az új középiskolai vizsgarendszer visszavonását követelve.)
Az új kormány összetétele azt jelzi, hogy a miniszterelnök a gazdasági stabilitás fenntartását, az Európai Unióval való szoros együttműködést, és a katalán függetlenségi törekvések kezelését tartja kiemelten fontosnak.
A spanyol ellenzéki pártok bírálták, hogy olyan kulcsfontosságú posztokon mint a gazdasági, pénzügyi vagy munkaügyi tárca nem volt minisztercsere, vagyis szerintük az új Rajoy-kormány lényegében az előző folytatása, ami nem a párbeszédre jött létre.
Az új kormány kisebbségben lesz a törvényhozásban, tárgyalások révén kell támogatást találnia elképzeléseihez. Ellenkező esetben képtelen lesz kormányozni az országot, és rövid időn belül ismét parlamenti választásokat kell kiírni.
Mariano Rajoy 2011 óta miniszterelnöke Spanyolországnak, az elmúlt tíz hónapban ügyvezetői minőségben, mivel tavaly december óta nem sikerült kormányfőt választani, és kormányt alakítani, noha két parlamenti választást is tartottak a dél-európai országban.

MTI

la política interna del gobierno de España
La formación del nuevo gobierno español

La formación del nuevo gobierno español; 13 Ministros VI. monarca español Felipe presencia prestó juramento el viernes en Madrid.

“Una gran cantidad de diálogo, acuerdo, consenso” necesario para seguir creciendo la economía y una creación de empleo – resumió el portavoz del Gobierno llevó a cabo una rueda de prensa después de la reunión inaugural del gabinete que Mariano Rajoy primer ministro qué expectativas formulado a los ministros.
Íñigo Méndez de Vigo, quienes serán los portavoces de tareas además del puesto de ministro de Educación, dijo que la primera reunión de gabinete del Ministro de Economía dio información que puede mantener al país este año a 4,6 por ciento en 2017 al 3,1 por objetivo de déficit público ciento que se acordó previamente con la Comisión Europea.
En respuesta a las preguntas Méndez de Vigo hizo hincapié en que comience inmediatamente Ley de Educación introdujo por el gobierno de Rajoy el anterior para cambiar, y este gobierno va a iniciar el establecimiento de una subcomisión parlamentaria. (La legislación ha estado protestando contra los 23 veces, la última la semana pasada salieron a las calles en España desde hace más de cincuenta estudiantes en el nuevo sistema de exámenes de la escuela secundaria de la ciudad, exigiendo la retirada.)
La composición del nuevo gobierno, indica que la estabilidad económica del primer ministro se mantiene, en estrecha cooperación con la Unión Europea y los esfuerzos para gestionar la independencia catalán se considera muy importante.
Criticaron que, en posiciones clave, como el ministerio económica, financiera y laboral no fue Ministro de intercambio, es decir, bajo el gobierno de la nueva Rajoy es esencialmente una continuación de la anterior, que no es un diálogo que se ha establecido, los partidos de la oposición española.
El nuevo gobierno será una minoría en la legislatura debe encontrar ideas de apoyo a través de negociaciones. De lo contrario, no será capaz de gobernar el país en un corto período de tiempo y otra vez a ser anunciado elecciones parlamentarias.
El primer ministro Mariano Rajoy de España desde 2011, los últimos diez meses, los directores de calidad desde el pasado diciembre no ha sido elegido primer ministro y formar un gobierno, a pesar de que las dos elecciones parlamentarias se llevaron a cabo en los países del sur de Europa.

MTI

Leave a Reply 100 megnézve, 1 alkalommal mai nap |