< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Elküldik a lapáttámasztó közmunkásokat

| Mobile | RSS

Elküldik a lapáttámasztó közmunkásokat

2016. november 18. | hozzászólás | Életképek/bulvár

Elküldik a lapáttámasztó közmunkásokat

Csongrád városa 2017-től változtatni szeretne a közmunkások foglalkoztatásán. Azt tervezik, csökkentik a Start munkaprogramban dolgozók számát, mert a látszat munkáért nem akarnak fizetni. A másik, hosszú távú közmunkaprogramban azonban a teljes létszámkeretet ki akarják használni.

Szakít a látszatközmunkásokkal a csongrádi önkormányzat. A város szerint a közmunkaprogram náluk is sikeres, a dolgozók a szerény díjazásért komoly értéket teremtenek. Vannak azonban olyanok is, akik a fizetést kezdik egyfajta segélynek tekinteni, ami akkor is jár, ha elkésnek, korábban elmennek, vagy csak mímelik a munkát. Ez azonban azokat sérti leginkább, akik keményen dolgoznak.

Lapáttámasztásért nem akarnak fizetni

Bedő Tamás polgármester elmondta, 2017-től változtatni szeretnének a közmunkások foglalkoztatásán. Hangsúlyozta, nem arról van szó, hogy mindenkit szeretnének elküldeni, hanem arról, hogy dolgozni kell, és a feladathoz a megfelelő számú embert kell hozzárendelni. A Start munkaprogramban 160-170 főt foglalkoztatnak, akikből jövőre 120 marad. A látszatmunkát szeretnék felszámolni, amivel várhatóan a közvélemény is elégedett lesz, és jó hatással lesz a közfoglalkoztatási program további alakulására is – tette hozzá.

A politikus szerint az önkormányzatnak és senki másnak sem kötelessége olyan személyeket foglalkoztatni, akiknek nem megfelelő a hozzáállása. A lapáttámasztásért nem feltétlenül kell ugyanannyit fizetni, mint annak, aki becsülettel végigdolgozza a maga hat-nyolc óráját. Az előbbi kategóriába sorolható közfoglalkoztatottak visszahúzó erőt jelentenek, nem mondhatni, hogy építik a munkamorált. Hangsúlyozta azonban, hogy a többség dolgos, és a város inkább az ő érdekeiket szeretnék képviselni.

A lakásfelújítás jól ment

Bedő Tamás kiemelte, hogy a Start munkaprogram mellett, van egy hosszú távú közfoglalkoztatási program is, ennél a településre jutó maximális létszámkeretet szeretnék kihasználni. Csak a városellátó intézménynél közel 230-an dolgoznak. A csökkentés a Start programot illetően képzelhető el, éppen a tapasztalatok értékelése alapján – mondta.

forrás:híradó.hu

Leave a Reply 127 megnézve, 2 alkalommal mai nap |