< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Több millió forintért újíthatta fel lellei nyaralóját Rogán

| Mobile | RSS

Több millió forintért újíthatta fel lellei nyaralóját Rogán

2016. november 20. | hozzászólás | Életképek/bulvár
Több millió forintért újíthatta fel lellei nyaralóját Rogán


Több millió forintért újíthatta fel lellei nyaralóját Rogán

Rogán Antal és testvére közös nyaralójánál a kerítést is megmagasították egy méterrel, hogy végképp ne lehessen belátni.

2008-ban vette meg Rogán Antal anyai nagyanyja, a szakonyfalui Majczán Fernencné a Balatonlelle, Honvéd utca 27. alatti, több tízmiliió forintot érő nyaralót, amelyet azonban a 79 éves nyugdíjas asszony néhány hónappal későbbi halála után Rogán Antal és testvére, a szakonyfalui polgármester Rogán Valéria örökölt.

Becslések szerint a nyaraló alapterülete mintegy 260 négyzetméter, az Átlátszó pedig most azt írja, komoly, több milliós értékű felújításokat hajtottak végre az ingatlanon.

Bár a ház korábban sem volt rossz állapotban, az oknyomozó portál helyi forrásoktól úgy értesült, hogy tavaly szeptembertől idén áprilisig kisebb megszakításokkal folyamatosan dolgoztak az ingatlan felújításán: újraparkosítottak több száz négyzetméternyi zöldfelületet, kicserélték a járólapokat, térköveket, közel 1 méterrel megmagasították a kerítést, és a régi medence helyére is egy jóval nagyobb került, valamint felújították az épülethez tartozó gépkocsibeállókat is.

A felújítás 7-8 hónapja alatt feltehetőleg beltéri munkákat is végeztek. Becslések szerint több millió forintba kerülhetett a renoválás-átalakítás.

A lap megkereste a miniszterelnöki kabinetirodát azzal, hogy milyen munkákat végeztek a házon, mennyibe került a teljes felújítás, és milyen forrásból fedezték azt, emellett kérték, hogy a számlákat is tegyék közzé.

A kabinetiroda nem cáfolta a felújítást, de közölték, hogy a változtatásokhoz nem kellettek engedélyek, a részleteket pedig nem kívánják közzétenni:

Azt, hogy a Rogán Antal társtulajdonában lévő balatonlellei nyaralóban történt-e bármilyen változtatás alapvetően magánügynek tartjuk. Állításai azonban erősen túlzóak, semmilyen engedélyköteles változtatás, érdemi nagy felújítás nem történt. Rogán Antal és az ingatlan társtulajdonosa minden költséget közösen viselnek.

A számlákat az Átlátszó további kérdezősködésére sem tették közzé:

Ahogyan azt már a tegnapi nap folyamán is jeleztük, ez magányügy, megkeresésében erősen túlzó állítások szerepelnek. Rogán Antal vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettségének eleget tett. Kérjük, küldje el a jogszabályi hivatkozást, hogy mi alapján kéri miniszter úrtól a megkeresésében szereplő számlákat.

A ház egyébként így néz ki, a part sincs messze:

forrás:hvg.hu

Leave a Reply 187 megnézve, 2 alkalommal mai nap |