< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Civil összefogás a leukémiás és a daganatos betegek megsegítésére

| Mobile | RSS

Civil összefogás a leukémiás és a daganatos betegek megsegítésére

2016. november 27. | hozzászólás | Életképek/bulvár

Civil összefogás a leukémiás és a daganatos betegek megsegítésére

fecsegő szimbolum


www.fecsego.eu nemzetközi hírportál

A Fiatal Családosok Klubja kezdeményezésére civil szervezetek fogtak össze azért, hogy támogassák a Tűzoltó utcai gyermekklinika leukémiás és daganatos betegeinek gyógyulását. A Családszervezetek I. adventi jótékonysági vására azzal a céllal jött létre, hogy felhívja a figyelmet a civil szféra erejére és az adventi időszak jelentőségére, valódi üzenetére.

Gyerekekkel együtt készített adventi koszorút Herczegh Anita. A köztársasági elnök felesége a Fiatal Családosok Klubja kezdeményezésére vett részt a vásáron a Várkert Bazárban, ahol a legnagyobb hazai családsegítő civil szervezetek fogtak össze advent első vasárnapja előtt azért, hogy az Őrzők Alapítványon keresztül támogassák a Tűzoltó utcai gyermekklinika leukémiás és daganatos betegeinek gyógyulását.

„Nem mindig csak pénzzel lehet segíteni, valamikor munkával is. Én azt látom, hogy advent idején rengeteg ilyen kezdeményezés van a fővárosban, vidéken és országosan is, és mindenki, aki akar, tud csatlakozni valamihez” – mondta Herczegh Anita.

Civilek összefogás a leukémiás és daganatos betegek megsegítésére

Nincs az az idő és szeretet, amely elég lenne egy beteg gyermek nevelésére – mondta egy anyuka, aki kislányával együtt válogatott a többtucatnyi, kézzel készített karácsonyi portéka közül. „Nekem is három gyermekem van, nagycsaládból jövök, beteg, Down-szindrómás gyerek is van a családban. Az én gyerekeim szerencsére egészségesek, és ezért azt gondolom, hogy amit megtehetünk, azt megtesszük. Ha itt vagyunk, azzal, ha ringatóval, azzal, a jelenlétünkkel és azzal, hogy készültünk erre az eseményre” – mondta Himberger Edit.

A Fiatal Családosok Klubjának alapítója azt mondta: az árusításból befolyó teljes összeget egy jelenleg romos állapotú lakás felújítására fordítják, amely arra szolgál majd, hogy a Tűzoltó utcai gyermekklinikán kezelt beteg gyermekek a kezelések alatt végig családtagjaik közelében tartózkodhassanak.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának munkatársai is több mint félmillió forint értékű adományt készítettek az eseményre. „Az igazán erős közösségek azok, amelyek saját tagjaikon túl másokra is oda tudnak figyelni. Az a közösség, amely látja, hogy a tagjain kívül is vannak gondok, vannak problémák, és ezekre a problémákra is tud koncentrálni, és segítő kezet tud nyújtani. A fiatal családok közössége egy ilyen közösség, hiszen a Fiatal Családosok Klubja a saját tagságán kívülre is tudja a figyelmét irányítani, és a bajban lévőknek tud segítséget nyújtani” – emelte ki Novák Katalin, család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkár.

A Tűzoltó utca gyermekklinika igazgatója örömmel fogadta a felajánlást, mert mint mondta: a vidám és jó hangulatú családi környezetben lévő gyereknél sokkal nagyobb a gyógyulás esélye. „Családi környezetben lévő gyermekeknél sokkal jobb a gyógyulási esély, nekünk alapvetően fontos, hogy a gyerekek, akik a kezelésünk alatt állnak, a körülményekhez képest megfelelően érezzék magukat” – hangsúlyozta Szabó András, a Tűzoltó utcai gyermekklinika igazgatója.

Tuzson Bence kormányzati kommunikációért felelős államtitkár azt hangsúlyozta: a vásár a segítségnyújtás mellett a szeretetről és a családról is szól. A Nagycsaládosok Országos Egyesületének elnöke pedig azt emelte ki, hogy az esemény a családszervezetek páratlan összefogásával valósult meg.

forrás: mno.hu

Leave a Reply 123 megnézve, 1 alkalommal mai nap |