< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Republikon: Látványosan zuhan a Fidesz, jön fel az ellenzék(((( República: Espectacular caída del Fidesz, la oposición viene

| Mobile | RSS

Republikon: Látványosan zuhan a Fidesz, jön fel az ellenzék(((( República: Espectacular caída del Fidesz, la oposición viene

2016. december 8. | hozzászólás | Közélet

Republikon: Látványosan zuhan a Fidesz, jön fel az ellenzék


www.fecsego.eu nemzetközi hírportál

A Republikon Intézet szerint mintegy 7 százalékot vesztett a kormánypárt a népszerűségéből, de jön fel a Jobbik.
Republikon: Látványosan zuhan a Fidesz, jön fel az ellenzék

Jelentős mértékben, 7 százalékkal csökkent a Fideszt támogatók aránya, miközben nőtt a Jobbik, illetve egy baloldali, liberális kormánykoalíciót preferálók aránya – derül ki a Republikon Intézet novemberi felméréséből. A hónap nyertese a Jobbik és az Együtt, vesztese pedig a Fidesz.

A pártpreferenciákat vizsgálva a teljes népességen belül csökkent a Fidesz és nőtt a Jobbik támogatottsága: a teljes népesség 29 százaléka támogatja a kormánypártot, és 13 százalék a Jobbikot. A biztos pártválasztók között szintén a Fidesz gyengülése és a Jobbik erősödése figyelhető meg,

a kormánypárt az előző hónapban mért 51 százalékos támogatottságról ugyanis 48 százalékra esett vissza, a Jobbik viszont 19-ről 21 százalékra növelte támogatóinak arányát.

Ami a baloldali, liberális oldalt illeti, az MSZP nem tudta növelni támogatóinak arányát, a pártválasztók körében 1 százalékponttal csökkent a támogatottságuk (15 százalék), a teljes népesség arányában 9 százalékos a párt szavazóinak aránya. A baloldali, liberális térfél erősödéséből inkább a kisebb pártok profitáltak, és közülük is az Együtt emelkedik ki – a párt támogatottsága 3 százalékponttal nőtt az előző hónaphoz képest, így a párt ma 4 százalékon áll a biztos pártválasztók körében, míg a teljes népességben 2 százalékos a támogatottságuk.

Az LMP és a DK támogatottsága stagnált, 5-5 százalékon állnak a pártválasztók körében.
A pártpreferencia mellett a Republikon Intézet rendszeresen felteszi azt a kérdést is, hogy a választók milyen kormányt szeretnének a következő választás után: ilyenkor a választóknak három válaszlehetőséget kínálunk – Fidesz-, Jobbik-, vagy baloldali-liberális kormányt szeretnének-e.

Az e kérdésre adott válasz alapján a pártválasztókon belül 54-ről 47 százalékra csökkent azok aránya, akik a következő választások után is a jelenlegi kormánypártot, a Fideszt látnák legszívesebben az ország élén, viszont a kérdezettek 28 százaléka egy baloldali, liberális kormánykoalíció, 20 százaléka a Jobbik kormányzását támogatja.

Azt láthatjuk tehát, hogy annak ellenére, hogy a pártok sorrendjét tekintve a Jobbik stabilan a második legnépszerűbb párt az országban, a baloldali, liberális pártok aggregált ereje meghaladja a Jobbikét.

fecsego.eu(atv.hu

República: Espectacular caída del Fidesz, la oposición viene


www.fecsego.eu noticias internacionales

El Instituto de la República perdió aproximadamente el 7 por ciento del partido de gobierno en popularidad, pero se trata de arriba a la derecha.
República: Espectacular caída del Fidesz, la oposición viene

De manera significativa, la proporción de los partidarios de Fidesz cayeron un 7 por ciento, mientras que la proporción de Jobbik, o la proporción que prefieren un gobierno de coalición liberal de izquierda – de acuerdo con la encuesta de noviembre del Instituto de la República. Ganador del Mes derecha, y en conjunto, el perdedor del Fidesz.

El examen de la preferencia de partido Fidesz cayó dentro de la población y un aumento en el apoyo a Jobbik: 29 por ciento de la población total es compatible con el partido de gobierno y el 13 por ciento de Jobbik. El Comisionado también entre el debilitamiento electorado del partido y el fortalecimiento de Jobbik, se observa Fidesz,

el partido de gobierno en el mes anterior, el 51 por ciento apoyado misma realidad también se redujo a 48 por ciento, Jobbik, sin embargo, aumentó la tasa del 19 al 21 por ciento de apoyo.

En cuanto a la parte liberal de izquierda, el Partido Socialista no era capaz de aumentar la proporción de apoyo entre los votantes del partido por 1 punto porcentual de reducción en el apoyo para ellos (15 por ciento), el porcentaje de la población total de 9 por ciento de las acciones de los votos del partido. El espacio social fortalecimiento liberal de izquierda de cada vez benefició a los partidos más pequeños, y entre ellos es el co-se levanta – el apoyo del partido se ha incrementado en 3 puntos porcentuales en comparación con el mes anterior, por lo que el partido de hoy, un 4 por ciento se encuentra entre los votantes del partido seguro, mientras que la población total de un 2 por ciento de la apoyo para ellos.

El apoyo LMP y DK se estancó, 5-5 por ciento están entre el electorado del partido.
Además de las preferencias partidarias del Instituto República pide regularmente la pregunta a los votantes lo que el gobierno le gustaría después de la próxima elección: en este caso los electores, que ofrecen tres posibles respuestas – Fidesz, Jobbik- o el gobierno liberal de izquierda si quieren.

Sobre la base de la respuesta a esta pregunta de 54 a reducir sus tasas de hasta el 47 por ciento en el pártválasztókon que el actual partido gobernante, Fidesz se beneficiará más al igual que el país va después de la próxima elección, mientras que el 28 por ciento de los encuestados en una coalición liberal de izquierda, el 20 por ciento de mejor soporte de la gobernabilidad.

Podemos ver, por lo tanto, que a pesar de los términos de la orden del partido Jobbik firmemente el segundo partido más popular en el país, los partidos de izquierda liberal excede la resistencia total de Jobbik mejor.

fecsego.eu (atv.hu

Leave a Reply 73 megnézve, 1 alkalommal mai nap |