< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Szemtelenül olcsó A Ferencvárosban is „akciós” a lakás a fideszeseknek)))) ffrontément pas cher Le Ferencváros est «spécial» dans l’appartement du Fidesz

| Mobile | RSS

Szemtelenül olcsó A Ferencvárosban is „akciós” a lakás a fideszeseknek)))) ffrontément pas cher Le Ferencváros est «spécial» dans l’appartement du Fidesz

2016. december 15. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Szemtelenül olcsó
A Ferencvárosban is „akciós” a lakás a fideszeseknek


www.fecsego.eu nemzetközi hírportál

9,6 millió forintért vehette meg a 90 négyzetméteres ferencvárosi önkormányzati lakást egy volt képviselő
9,6 millió forintért vehette meg a 90 négyzetméteres ferencvárosi önkormányzati lakást egy volt képviselő
Fotó: Székelyhidi Balázs / Magyar Nemzet

Nemcsak a budai Várnegyedben, hanem a Ferencvárosban is nagyvonalúan bánnak egymással a Fidesz–KDNP képviselői: a piaci árak töredékéért osztogatják egymás közt a többnyire felújított önkormányzati ingatlanokat – értesült a Magyar Nemzet. Miután beszámoltunk róla, hogy az I. kerületi polgármester kirívóan jutányos áron bérelhet önkormányzati lakást a saját maga vezette hivataltól, kiderült, hogy a IX. kerületben is szemtelenül olcsón jutnak hivatali lakáshoz a kormánypárti képviselők.

Polgármesteri hozzájárulás

Jancsó Andrea Katalin, a Lehet Más a Politika IX. kerületi önkormányzati képviselője egy éve vizsgálja a ferencvárosi önkormányzati ingatlanok sorsát, kutatásai közben megdöbbentő dolgokra bukkant. Az ellenzéki politikus lapunknak hangsúlyozta, hogy a közelmúltig a kerület fideszes polgármesterének, Bácskai Jánosnak volt a hatásköre elbírálni az önkormányzati lakások kiutalását.

Így a polgármester hozzájárulásával juthatott egy felújított, 63 négyzetméteres lakáshoz Mészáros László, aki ebben a ciklusban a Fidesz–KDNP IX. kerületi önkormányzati képviselője.

A politikus 2012 óta bérli a lakást havonta 68 ezer forintért. Hasonló méretű felújított lakásokat az Ingatlan.com adatbázisa szerint jelenleg körülbelül háromszoros áron lehet kibérelni, 150 és 200 ezer forint közti összegért. Mészáros ráadásul nem titkolózott, saját névvel pályázott a Balázs Béla utcai lakásra, a név a kaputelefonján is szerepel. Figyelemre méltó körülmény az is, hogy a politikus az önkormányzat Vagyonnyilatkozat-ellenőrzési és Összeférhetetlenségi (sic!) Bizottságának tagja is egyben. A politikus egyébként akkor lett széles körben is ismert, amikor 2014-ben az Együtt–PM feljelentést tett, és a választási irodához fordult, mert állításuk szerint Mészáros megrongálta az ellenzéki párt helyi jelöltjeinek plakátjait, amiről felvételeket is készítettek.
Harmadáron kapta meg

Szintén egy felújított, patinás önkormányzati lakásban él családjával Görgényi Máté ferencvárosi fideszes önkormányzati képviselő. A IX. kerület rehabilitált területén fekvő Tűzoltó utcai ingatlan kaputelefonján neki is szerepel a neve, ám erre a lakásra nem ő nyújtott be pályázatot. A 2012-ben született önkormányzati döntés alapján egy másik személy szerezte meg a bérleti jogot, mint kiderült, nem más, mint Görgényi nagymamája. A képviselő megkeresésünkre először vonakodott, majd mégis megerősítette, hogy rokonáról van szó, de ezzel szerinte nincs is semmi probléma, egyenes ágon leszármazottja ugyanis a lakás nyertesének. Elmondta azt is, hogy „úgy alakult”, nagymamája sosem költözött be az ingatlanba, a bérleti jog elnyerése óta ő lakik ott családjával. A politikus egyébként egy 104 négyzetméteres lakást bérel havi 118 ezer forintért. Hasonló lakást 300-400 ezer, de akár 500 ezer forintos áron is kínálnak a IX. kerület érintett részén.
Van, amelyik négyszer annyit ér

Ugyanebben a felújított Tűzoltó utcai épületben kapott bérlakást Szabó József is, aki a közelmúltig Ferencváros jegyzője volt. Ő és Görgényi szomszédok. Szabó egy 70 négyzetméteres lakást 80 ezer forint havi díjért kapott meg. Az adatok szerint akad, aki ennél is jobban járt. Veres László, az előző önkormányzati ciklus egyik fidesz–KDNP-s képviselője 2014-ben vásárolhatott meg egy 90 négyzetméteres önkormányzati lakást a kerülettől. Az ingatlant közel 20 millió forintra értékelte a hivatal értékbecslője, a szabályok értelmében pedig a megállapított összeg 50 százalékáért, vagyis 9,6 millió forintért vásárolhatta meg a volt képviselő. Az ingatlan jelenlegi valós piaci értéke akár a vételár négyszerese is lehet. Verest más tekintetben sem hagyták az út szélén, ő jelenleg a Ferencváros újság felelős szerkesztője, a lapot az önkormányzat adja ki.

De bérlakást vásárolhatott a Ferencvárosban a korábbi fideszes alpolgármester lánya is. Formanek Gyula gyermeke egy 72 négyzetméteres lakást vett meg kedvezményesen a Viola utcában. Ezért az ingatlanért is csupán a megállapított forgalmi értékének felét kellett kifizetnie, vagyis 8,7 millió forintot. A felújított ingatlanhoz hasonlókat akár 30-40 millió forintos áron is lehet találni az ingatlanportálokon. Formanek Gyula ebben az önkormányzati ciklusban már nem alpolgármester, tavaly óta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkáját segíti szakértelmével.
A polgármester szerint minden a szabályok szerint történik

A piaci áraktól elmaradó bérleti és eladási árak ügyében megkerestük Bácskai János fideszes polgármestert is, aki csak röviden tudott válaszolni kérdéseinkre. Szerinte az ingatlan-bérbeadások és -értékesítések a szabályok szerint történnek, nincs visszaélés. – Nyilvános minden – mondta. Kérdésünkre közölte, nem tartja aggályosnak, sem összeférhetetlennek azt sem, hogy a Fidesz–KDNP politikusai is lakáshoz jutottak, még akkor sem, ha a díjak a valós piaci áraktól elmaradnak. Szavai szerint egy évben csak egyszer tudnak módosítani a bérleti díjak árán.

Az LMP képviselője, Jancsó Andrea Katalin az adatokat összegezve elmondta, szerinte igenis erősen aggályos, hogy kormánypárti politikusok jutottak lakáshoz a piaci árakhoz képest nyomott áron. Mint mondta, éppen a IX. kerület rehabilitált területén nem jutnak lakáshoz olyanok, akik rendkívül rossz körülmények közt élnek. Ráadásul a rehabilitáció során felújított épületek közt több üresen áll, még sincs esélye sokaknak lakást kapni azok közül, akik pályázatot nyújtottak be, és vállalnák akár a magasabb bérleti díjat is. Megjegyezte azt is, hogy úgy tűnik, a Ferencvárosban háttérbe szorultak a szociális szempontok, szerinte inkább az ingatlanok „kisöprése” vált az elsődleges szemponttá, akár a saját párttársak részére.

forrás:mno.hu

ffrontément pas cher
Le Ferencváros est «spécial» dans l’appartement du Fidesz


www.fecsego.eu nouvelles internationales

9,6 millions de forints ont pris l’appartement de 90 mètres carrés dans un ancien représentants des collectivités locales Ferencváros
9,6 millions de forints ont pris l’appartement de 90 mètres carrés dans un ancien représentants des collectivités locales Ferencváros
Photo: Balazs Székelyhidi / Magyar Nemzet

Non seulement dans le Buda Castle District, mais aussi en Ferencváros traiter généreusement les uns les autres représentants du Fidesz: une fraction des prix du marché osztogatják parmi les propriétés municipales principalement restaurées – tirées de la nation hongroise. Après nous l’avons signalé au maire du district exceptionnellement prix raisonnable je peux louer un appartement sur le gouvernement dirigé par sa propre agence, a révélé que le IX. bureau de district est effrontément venir le logement pas cher pour les députés pro-gouvernementaux.

contributions de maire

Jancsó Andrea Catherine la Politique peut être différente IX. Conseiller du district examiner une année de destin Ferencváros propriété municipale, alors que les choses frappantes ont émergé de la recherche. les politiciens de l’opposition ce journal fait remarquer que récemment le district Fidesz maire, John Bácskai a été jugé pouvoirs de l’attribution des logements municipaux.

Ainsi, le consentement du maire ont une appartement rénové de 63 mètres carrés László Mészáros, qui, dans ce cycle Fidesz IX. Conseiller du district.

Les politiciens loués l’appartement 68 mille forints par mois depuis 2012e appartements de tailles similaires dans la base de données Ingatlan.com rénové qui peuvent actuellement être loués pour environ trois fois le prix de montant entre 150 et 200 mille forints. Butcher n’a même pas secret, a nommé Bela Balazs a demandé une rue plat, au nom de kaputelefonján bien. Il convient de noter le fait que les hommes politiques de la Déclaration de l’actif du gouvernement de conflits d’intérêts et de contrôle (sic) est également membre du Comité. Les politiciens auraient autrement largement connu comme le co-AM 2014, déposé un rapport et se tourna vers le bureau des élections, ils ont prétendu boucher endommagé les candidats des partis d’opposition locaux pour les affiches, ce qui fait des enregistrements.
Aaron a reçu la troisième

En outre, une grande HLM restauré Görgényi Matthew vit avec sa famille dans les représentants du gouvernement Ferencváros Fidesz. Le IX. district de feu zone de la rue immobilier kaputelefonján réhabilité couché comprendra le nom, mais cet appartement il n’a pas présenté une offre. Selon la décision du gouvernement en 2012 était une autre personne a acquis les droits de location, car il est avéré, rien d’autre que Görgényi grand-mère. Le représentant de notre enquête abord réticent, mais a ensuite confirmé que relatif est impliqué, mais qu’il pense avoir aucun problème, descendant en ligne directe comme le vainqueur de l’appartement. Il a également dit qu ‘ «il est arrivé”, sa grand-mère n’a jamais déménagé dans l’immobilier, a obtenu un contrat de location, il vit avec sa famille. L’homme politique est par ailleurs un 104 mètres carrés appartement de loyer mensuel 118 mille de forints. appartements similaires de 300 à 400.000, mais ils offrent jusqu’à 500 mille forints au IX. du district concerné.
Certains valent quatre fois plus

Dans le même bâtiment de la rue a été rénové appartements locatifs feu Joseph Szabo, qui jusqu’à récemment était Ferencvaros greffier. Lui et ses voisins Görgényi. Szabo est un appartement de 70 mètres carrés a reçu une redevance mensuelle de HUF 80.000. Les données suggèrent que là-bas qui était encore mieux. László Veres, un des représentants du terme du précédent gouvernement Fidesz en 2014 pour acheter un appartement de 90 mètres carrés dans la municipalité proviennent. La propriété est évaluée valorisation de près de 20 millions de HUF de l’agence, conformément aux règles fixées dans le montant de 50 pour cent, soit 9,6 millions de forints acheter son ancien membre. La propriété est la valeur actuelle du marché équitable peut être jusqu’à quatre fois le prix d’achat ainsi. Par ailleurs aucun côté sanglant gauche de la route, il est actuellement en charge de Ferencvaros éditeur de journal, le papier émis par le gouvernement local.

Mais pour les maisons pourraient acheter la fille du Ferencváros ancien Fidesz maire. enfants Formanek Gyula dans un appartement de 72 mètres carrés avec une décote de Viola Street. Par conséquent, la propriété a également eu à payer que la moitié de la valeur marchande convenue, ou 8,7 millions $. La propriété rénovée comme portails immobiliers peut être trouvé dans un maximum de prix millions de HUF 30-40 aussi. Gyula Formanek dans le terme municipal est plus maire, depuis l’année dernière, l’administration fiscale et douanière nationale assistée par le savoir-faire.
Le maire, le tout selon les règles

Les prix du marché locatif en retard

Leave a Reply 81 megnézve, 1 alkalommal mai nap |