< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Indul a pénzeső – informatikai fejlesztéseket támogatnak)))) Iniciar uma chuva do dinheiro – IT apoio ao desenvolvimento

| Mobile | RSS

Indul a pénzeső – informatikai fejlesztéseket támogatnak)))) Iniciar uma chuva do dinheiro – IT apoio ao desenvolvimento

2016. december 19. | hozzászólás | Közélet

Indul a pénzeső – informatikai fejlesztéseket támogatnak

www.fecsego.eu nemzetközi hírportál jó nagyon jó

Mintegy 54 milliárd forint értékben három pályázat indult a digitális gazdaság fejlesztésére a közép-magyarországi régión kívüli kis- és középvállalkozások (kkv) számára – jelentette be Kara Ákos, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) fogyasztóvédelemért és infokommunikációért felelős államtitkára pénteken Budapesten.

A pályázatokkal széles csoportot céloznak meg: pályázhatnak hagyományos vállalatok a működésük hatékonyabbá tételére informatikai fejlesztésekre, emellett informatikai vállalatok nemzetközi piacra lépéséhez is segítséget nyújtanak, valamint pályázat indult a felhőalapú szolgáltatást nyújtó cégeknek. A kérelmeket január végén-február elejétől lehet beadni.

A legnagyobb, 40 milliárd forint keretösszegű pályázattal az agráriumon kívüli vállalkozások mindennapi működésében előforduló folyamatok, például a vállalatirányítás, ügyfélkapcsolat vagy a számlázás digitalizációjához szerezhetnek támogatást. A programba mintegy négyezer cég részvételével számolnak. A pályázathoz 10 százalék önrész mellett 40 százalékos vissza nem térítendő támogatás jár, valamint 50 százalékos arányban szerepel egy kötelezően igénybe veendő, kedvező, 1 százalékos kamatozású kölcsön.

A második, 10 milliárd forint keretösszegű pályázat informatikai profilú mikro-, kis- és középvállalatok számára érhető el a nemzetközi piacra lépésük támogatására. A konstrukció vegyesen tartalmaz vissza nem térítendő támogatást és kedvezményes kölcsönt. Noha a magyar vállalkozásoknak megvan a szükséges szakmai tudásuk, hogy piacképes termékekkel és szolgáltatásokkal álljanak elő, kevés magyar fejlesztésű, világszínvonalú IKT termék van a világpiacon. A pályázat ezért a külpiacra lépés költségeinek 90 százalékát támogatja, egyebek mellett piackutatásra, tanácsadásra, külföldi rendezvényeken való részvételre is kérhető.

A harmadik pályázat keretösszege 4 milliárd forint, és üzleti felhőalapú szolgáltatások elindítását segíti informatikai cégeknek – tájékoztatott Kara Ákos. A pályázattal a magyar gazdaság vezető ágazatainak, a jármű-élelmiszeripar és a turizmus igényeire szabott üzleti felhőmegoldások létrehozását támogatják. A pályázatok vissza nem térítendő támogatását 85 százalékban az Európai Unió, 15 százalékban a magyar állam finanszírozza. A kedvezményes hiteleknél ez az arány 95 és 5 százalék.

Deutsch Tamás, a Digitális Jólét Programért felelős miniszterelnöki biztos kiemelte, a pályázatok kézzel fogható módon segítik a magyar gazdaság digitális átalakulását, a kkv-k vissza nem térítendő és rendkívül kedvező kamatozású visszatérítendő támogatást vehetnek igénybe. A gazdaság digitális átalakulása csak akkor lehet sikeres, ha a kormány kezdeményező szerepet játszik az oktatási rendszer, a gazdaság és az állam működésének digitális átalakításában. Magyarországon a digitális gazdaság súlya már most is jelentős, a bruttó hozzáadott érték 20 százalékát adja, a foglalkoztatottak 15 százaléka ezen a területen dolgozik. Kiemelte, hogy a magyar kormány olyan stratégia mentén segíti a digitális átalakítást, hogy a megszűnő munkahelyek számát meghaladják az újonnan létrejövő munkahelyek.

forrás:napi gazdaság.hu

Iniciar uma chuva do dinheiro – IT apoio ao desenvolvimento

Boa notícia www.fecsego.eu Internacional

a quantidade de HUF 54 bilhões em três concursos começou o desenvolvimento da economia digital para pequenas e médias empresas (PME) fora da região húngara Central – anunciou Ákos Kara, Ministro de Estado para Assuntos do Consumidor e info-comunicação do Ministério do Desenvolvimento Nacional (MND) na sexta-feira em Budapeste.

Aplicações com um grupo alvo alargado: as empresas podem aplicar make tradicional suas operações desenvolvimentos mais eficientes de TI, bem como ajudar as empresas internacionais de TI para entrar no mercado, bem como aplicações para as empresas começaram a oferecer serviços baseados em nuvem. Os aplicativos podem ser administrados começando no final de janeiro e fevereiro.

Os HUF 40 bilhões submissões instalações máximas nos outros do que a operação diária empresas do sector agrícola que ocorrem processos tais como governança corporativa, relacionamento com clientes e digitalização do faturamento do apoio ganho. O programa com a participação de cerca de quatro mil companhia relatou. Além da aplicação do downpayment de 10 por cento de 40 por cento de ajuda não-reembolsável é concedido e proporção de 50 por cento necessário para ser usado em um empréstimo de juros favorável de 1 por cento.

A segunda, HUF 10 bilhões facilidade de apoio às aplicações disponíveis no mercado de TI micro perfil de entrada internacional, pequenas e médias empresas. A instalação contém uma mistura de ajudas não reembolsáveis ​​e empréstimos preferenciais. Enquanto as empresas húngaras têm o conhecimento técnico necessário para ser capaz de comercializar produtos e serviços para chegar a pouco desenvolvida na Hungria, produtos de TIC de classe mundial no mercado mundial. Assim, a proposta suporta 90 por cento do custo de acesso aos mercados estrangeiros, entre outras coisas, pesquisa de mercado, consultoria, eventos com participação estrangeira estão disponíveis mediante pedido.

O terceiro convite à apresentação de propostas montante de US $ 4 bilhões, e o lançamento do Business Cloud Services ajuda as empresas de TI – Kara Ákos informados. A proposta dos principais setores da indústria de alimentos da economia húngara e a criação de veículos adaptados às necessidades do turismo de negócios para suportar soluções de nuvem. Os pedidos de apoio não reembolsável de 85 por cento da União Europeia, 15 por cento financiado pelo Estado húngaro. Os empréstimos preferenciais, a proporção é de 95 a 5 por cento.

Tamás Deutsch, responsável pelo programa Prosperidade Digital do primeiro-ministro destacou as aplicações tangíveis apoiar transformação digital da economia húngara, as PME podem fazer uso de ajudas não reembolsáveis ​​e reembolsáveis ​​a uma grande velocidade. transformação digital da economia só pode ter êxito se o governo está a desempenhar um papel pró-activo no sistema educacional, da economia e do funcionamento do Estado de conversão digital. Na Hungria, o peso da economia digital já é considerável, 20 por cento do valor acrescentado bruto indica, 15 por cento dos empregados que trabalham nesta área. Ele enfatizou que o governo húngaro promove uma estratégia ao longo da conversão digital, o número de postos de trabalho exceder os postos de trabalho recém-criados.

Fonte: gazdaság.hu diária

Leave a Reply 121 megnézve, 1 alkalommal mai nap |