< Böngészés > Főoldal / Sport / Blog article: Magyar Kupa Hatgólos sikerrel lett kupagyőztes a Szolnok

| Mobile | RSS

Magyar Kupa Hatgólos sikerrel lett kupagyőztes a Szolnok

2016. december 19. | hozzászólás | Sport

Magyar Kupa
Hatgólos sikerrel lett kupagyőztes a Szolnok

Nem bírt az Eger a Szolnokkal a vízilabda Magyar Kupa döntőjében 2016. december 18-án
Fotó: Nagy Béla / Magyar Nemzet

Miután szombaton az Eger az OSC-t, a Szolnok pedig a Honvédot verte meg az elődöntőkben, vasárnap a tavalyi finálé párosítása ismétlődött meg a férfivízilabda Magyar Kupában, a Tüske-uszodában.
hirdetés

Az Eger–Szolnok összecsapáson mindkét kapus, Braniszlav Mitrovics és Nagy Viktor is bemutatott három-három védést, s csak ezek után született meg az első találat: Varga Dénes harmadik próbálkozása ért célt, ezzel vezetett a Szolnok az első negyed végén.

Ezután viszont sorra estek a gólok, s úgy tűnt, a Szolnok pólósai céloztak ma pontosabban. 5-1-re is elhúztak, ám még a nagyszünet előtt egy ötméterest és egy emberelőnyt kihasználva két gólra visszakapaszkodott az Eger (3-5).

A harmadik negyed közepén, 4-6 után lehetőségük lett volna egy találatra feljönni a hevesieknek, ám ez nem sikerült, a túloldalon Alekszics a harmadik gólját lőtte, s Nagy Viktor sokadik védése is gátat szabott az egri rohamoknak.

A szolnokiak 7-4-es vezetésével kezdődött az utolsó játékrész, s hamar négyre nőtt a különbség, hiszen Younger egy gyönyörű, felsőkapufás gólt szerzett. „Kupagyőztes, kupagyőztes” – skandálta a maroknyi szolnoki szurkolótábor már két perccel a vége előtt, és tényleg nem volt visszaút. A Szolnok még két gólt rátéve 10-4-re nyert, visszavágva az egy évvel ezelőtt ötméteresekkel elbukott fináléért.

Ezzel most már a bajnokság után a Magyar Kupa címvédője is Cseh Sándor csapata, akinek játékosai boldogan vetették vízbe edzőjüket a végső dudaszó után.

ZF-Eger–Szolnoki Dózsa-Közgép 4-10 (0-1, 3-4, 1-2, 0-3)
góldobók: Hosnyánszky, Lőrincz, Vapenski, Erdélyi ill. Alekszics 3 Vámos 2, Younger 2, Varga Dénes, Prlainovics, Gocsics.

forrás:mno.hu

Leave a Reply 135 megnézve, 1 alkalommal mai nap |