< Böngészés > Főoldal / Kultúra / Blog article: A www.fecsego.eu nemzetközi hírportál meghívót kapott a parlamentbe, a Gábor Dénes díjátadó gálára

| Mobile | RSS

A www.fecsego.eu nemzetközi hírportál meghívót kapott a parlamentbe, a Gábor Dénes díjátadó gálára

2016. december 23. | hozzászólás | Kultúra

A www.fecsego.eu nemzetközi hírportál meghívót kapott a parlamentbe, a Gábor Dénes díjátadó gálára

Gábor Dénes a Nobel díjat 45 évvel ezelőtt kapta meg.

A tudós a környezetvédelem iránt elkötelezett humanista gondolkodó volt. A szakmai tekintélyt kivívott díj motiválja az innovatív gondolkodás, a műszaki-természettudomány-alkotóképesség kibontakozását, melyen keresztül kedvező hatást gyakorol gazdasági-társadalmi felemelkedésünkre, a magyar gazdaság teljesítményének bemutatására és megítélésére.

Ennek tiszteletére minden évben megrendezik e világhírű díjátadó gálát. A meghívottak kiemelt vendégek, előadók, tanárok, docensek, professzorok, hallgatók…stb. Közel ötszázan vettünk részt.

Ami fokozta az ünnepi hangulatot: – a felsőházi teremben tartották meg a rendezvényt! A jelenlévők soraiban ott volt dr. Palkovics László államtitkár, Pulai József a Kuratórium elnöke, dr. Latorcai László az országgyűlés alelnöke, dr. Szarvas Ferenc alapító, Lepcsényi István államtitkár.

Palkovics államtitkár Úr a megnyitójában kiemelte a díj előkelő lehetőségét a tovább fejlődésre, majd így folytatta: – a tanárok tudását, akik hozzájárultak a diákok nagyszerű ismereteinek megszerzéséhez. Bárhol született fiatalnak meg kell kapniuk a tudás adta lehetőségeket. Dr. Kövér László Elnök Úrnak köszönik a támogatását.

A Gábor Dénes díj alapítója megköszönte mindenkinek a lelkiismeretes munkáját, valamint kifejtette; – Nehéz és boldog időszakon vagyunk túl. Nobel díjat csak élő tudós kaphat, de ma már lehetőség van posztumusz díjak átadására.

„A siker elengedhetetlen feltétele a tehetség és alkotóképesség – mint egyik legfőbb emberi érték-kibontakoztatása. Ugyanilyen fontos egy közösség számára az értékeket létrehozók fokozott megbecsülése, személyük és eredményeik példaként állítása”.
2016. évi Gábor Dénes díj tagjai: Dr. Barabás Albert-László, Dr. Babcsák Norbert, Bagaméri István, Dr. Berényi Antal, Frank Péter, Dr. Józsa János,Dr. Simonyi Sándor, Dr. Ürge László, Dr. Dolhay Balázs, Dr. Meiszel László, Dr. Szabó Gábor Attila

2016 december 23
-oil-

Leave a Reply 223 megnézve, 1 alkalommal mai nap |