< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Nyílt háborút indítottak Orbánék a civilek ellen))) Orbán a lancé une guerre ouverte contre les civils

| Mobile | RSS

Nyílt háborút indítottak Orbánék a civilek ellen))) Orbán a lancé une guerre ouverte contre les civils

2017. január 10. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Nyílt háborút indítottak Orbánék a civilek ellen

www.fecsego.eu nemzetközi hírportál

„A Soros-birodalom álciviljeit azért tartják fenn, hogy a globális nagytőkét és a politikai korrektség világát átnyomják a nemzeti kormányok fölött. Ezeket a szervezeteket

minden eszközzel vissza kell szorítani, és azt gondolom, hogy el kell innen takarítani.

És most ennek, úgy érzem, eljött a nemzetközi lehetősége” – nyilatkozta Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke, frakcióvezető-helyettese.

Németh néhány órával azután közölte ezt egy sajtótájékoztatón, hogy a részben a Soros-alapítvány által támogatott civilek borúlátó jövőt vizionáltak a brit Guardiannak nyilatkozva. Ezeknek a szervezeteknek a képviselői attól tartanak, hogy Donald Trump győzelmével Orbán Viktor elől elhárult az akadály az elől, hogy leszámoljon velük. Úgy tűnik, igazuk lett.

A kormányzat azt szeretné, ha a civil szervezetekről szóló 2011-es törvényt módosítanák, egyebek mellett úgy, hogy a vezetőinek vagyonnyilatkozatot kellene tenniük – az erről szóló módosító javaslat a tervek szerint még április előtt a parlament elé kerülne. A Guardian szerint ez a lépés a „megfélemlítés” része, bár az nem derül ki a cikkből, hogy a kötelező vagyonnyilatkozatot a civil szervezetek vezetői miért tartanák megfélemlítőnek. Megkérdeztük erről Kapronczay Stefániát, a Társaság a Szabadságjogokért ügyvezető igazgatója szerint ők a politikusokkal ellentétben nem kapnak közpénzt, ráadásul a közhasznúsági beszámolójukban közzéteszik, hogy a vezetők mennyi pénzt kaptak a szervezetektől, ez tehát nyilvános adat. Mint mondta, attól tartanak, hogy a vagyonnyilatkozatban szereplő információkat a kormányzati sajtó a lejáratásukra akarja majd felhasználni.

Arra a felvetésünkre, hogy ha ugyan közpénzt nem is kaphatnak, de a közéletet befolyásoló szervezetek vezetőiként akár korrumpálhatóak is, ezért indokolt lehet a vagyonnyilatkozat, azt felelte: valóban, ilyen értelemben indokolt is lehet akár, viszont ez esetben szerinte sokkal inkább arról van szó, hogy ez az egyik lépcsője annak, hogy őket ugyanúgy kezeljék, ahogy Oroszországban. Külföldi ügynökökként tartsák nyilván őket, így próbálva hitelteleníteni a munkájukat.

Németh Szilárd
Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

Az a stílus, ahogyan Németh kedden nyilatkozott, egyértelmű: a kormánypárt most már nyíltan vállalja, hogy ezeket a szervezeteket „el akarja takarítani”, fel akarja számolni.

A Guardian cikke emlékeztet arra, hogy Orbán nyíltan egy sajátos stílusú, a demokratikus intézményeket leépítő, a kormánykritikus sajtót gyengítő illiberális államot épít, ebbe a koncepcióba illeszkedik be a civil szervezetek meggyengítése is. Ezeket a civil szervezeteket a kormányfő külföldről fizetett ügynököknek tartja, amelyek külföldi érdekeket képviselnek.

Olyannyira így gondolja ezt a kormányzat, hogy Soros Györgyöt is nemzetbiztonsági kockázatnak tekinti. A kormány a Soros-féle szervezeteket, valamint a Norvégia támogatását élvező civileket rendre támadta, olyannyira, hogy a civileknek korábban kifejezetten Orbán kérésére estek neki a hatóságok. Ezeket a lépéseket ugyanakkor az Egyesült Államok eddig rossz szemmel nézte, 2014-ben Barack Obama is felszólalt ellene.

Emlékezetes, 2014 áprilisában indult egy nyomozás: Orbán személyes utasítására két év alatt 62 civil szervezetet vizsgált a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal, négy alapítvány adószámát próbálták meg felfüggeszteni, a rendőrség 16 hónapon át nyomozott, hét szervezetet ellenőrzött az ügyészség. A civilek elleni kampányba beszállt a teljes kormánypárti sajtó. A vége az lett, hogy egyetlen civil szervezetet sem marasztaltak el, viszont legalább egy esetben a bíróság is kimondta, hogy az eljárás indokolatlan és törvénytelen volt.
Rendőri házkutatás az Ökotárs Alapítvány székhelyén
Rendőri házkutatás az Ökotárs Alapítvány székhelyén
Fotó: Huszti István / Index

Trump győzelme azonban a civilek bedarálásában fordulatot hozhat, a Guardian szerint a civilek attól tartanak, hogy ezúttal az ellenük intézett támadásokat Washington már nem fogja bírálni. Azaz Orbán terve zöld utat kaphat. Erről beszélt a brit lapnak Pardavi Márta, a Helsinki Bizottság társelnöke is. Szerinte Orbánnak nagyobb tere lesz arra, hogy végrehajtsa azokat az intézkedéseket, amik szembemennek a demokráciával és a jogállammal. Chris Stone, az Open Society Foundations elnöke pedig a lapnak azt mondta, ez egyben egy európai teszt is lesz, mert most dőlhet el, mit lép minderre Európa.
Ők vannak a célkeresztben

Nagyon sok olyan civil szervezet van Magyarországon, amely Soros György alapítványától kapott pénzt. Ez nem jelenti azt, hogy csak onnan. A legismertebbek ezek közül: Zöld Pók Alapítvány, NIOK Alapítvány,a Magyar Helsinki Bizottság, az Eötvös Károly Közpolitikai Nonprofit Közhasznú Kft., a Transparency International Magyarország Alapítvány, a Társaság a Szabadságjogokért Egyesület.

Bár a civilek félelme sipákolásnak tűnhet, az a trend, hogy a kormány erővel és a nemzet biztonságára való hivatkozással el akarja lehetetleníteni a civileket, nagyon is érezhető és látható a közéletben. Ráadásul a módszer már kipróbált, hiszen amivel Orbán egy ideje próbálkozik, az Oroszországban már működik.

Oroszországban minden olyan szervezet, amely külföldről kap támogatást, külföldi ügynöknek van titulálva hivatalosan is. A módszer végtelenül egyszerű és roppant hatásos: ha például a demokratikus jogokat vagy emberi jogokat védelmező civil szervezet kritizálja a kormányt, amiért az antidemokratikus lépéseket tesz, esetleg korrupt, akkor a kormány visszavághat azzal, hogy a bíráló nem is független, hanem egy külföldi ügynök, egy ellenség. Ezzel nem csak hitelteleníteni tudja az adott szervezetet, de semlegesíteni a kritikákat. Mindeközben közpénzből felépítheti a saját „civil szervezeteit” is, amelynek vezetői abszolút kormánybarátok és a szintén közpénzből felpumpált közmédiában és kormánypárti médiában a kormány álláspontját hangoztathatják. Ez a jelenség már Magyarországon is megfigyelhető.
D NOE20130705033
Fotó: Bruzák Noémi / MTI

A februárban ismét Magyarországra látogató Putyin 2003 óta harcol a civilek ellen. Először csak adminisztratív eszközökkel nehezítette a dolgukat, aztán nemkívánatosak lettek, végül tavaly év végén eljutott odáig, hogy gyakorlatilag betiltotta az Open Societyt. Ahogy arról korábban írtunk, a posztszovjet államokban is hasonló folyamat játszódott le, egyik autokrácia sem tűrte a kritikus hangot. Üzbegisztán 2004-ben záratta be a helyi Soros Alapítványt, miután hozott egy olyan törvényt, hogy a civil szervezeteknek újra kell regisztrálniuk magukat, a kormánynak pedig vétójoga van a működésüket illetően. Kazahsztán adóelkerüléssel vádolta ugyanabban az időszakban a Soros Alapítványt, Türkmenisztán 2010-ben tette feketelistára Sorost, ami azt jelenti, hogy a szervezeteinek képviselői nem léphetnek be az országba.

forrás:index.hu

Orbán a lancé une guerre ouverte contre les civils

www.fecsego.eu nouvelles internationales

“L’empire Soros à JEITA civile, il a soutenu que le monde global des grandes entreprises et la rectitude politique poussé à travers sur les gouvernements nationaux. Ces organisations

par tous les moyens doivent être annulées, et je pense que cela devrait être nettoyé ici.

Et maintenant, je pense qu’il est venu à des débouchés internationaux, “- dit solide Nemeth, vice-président du Fidesz, député du groupe parlementaire.

Nemeth quelques heures après qu’il a dit lors d’une conférence de presse que la partie financée par les civils de la Fondation Soros visions pessimistes du futur journal britannique The Guardian Commentant. Les représentants de ces organisations craignent que Donald Trump a disparu avec la victoire de Viktor Orbán évitant les obstacles en vue de débarrasser d’eux. Il semble, ils avaient raison.

Le gouvernement espère que 2011 modifierait la loi sur les ONG, entre autres, de sorte que les dirigeants devraient déclarer leurs biens – dont la modification est prévue avant Avril sera présenté au Parlement. The Guardian, cette étape fait partie de la «intimidation», bien qu’il ne soit pas clair dans l’article que la déclaration de l’actif obligatoire est la raison pour laquelle les dirigeants d’organisations non gouvernementales seraient tenus intimidante. Nous avons demandé à Kapronczay Stefanie, directeur exécutif de l’Association pour les droits de l’homme, selon qu’ils ne reçoivent pas l’argent public, contrairement aux politiciens, en plus de l’intérêt public sera publié leur rapport aux dirigeants des organisations ont reçu beaucoup d’argent, donc ce sont des informations publiques. Comme il le dit, ils craignent que les informations contenues dans le prospectus pour le gouvernement et la presse veut utiliser le lejáratásukra.

Lorsqu’on lui a demandé felvetésünkre que si le même argent public ne reçoivent pas, mais comme des dirigeants d’organisations qui touchent la vie jusqu’à corruptable, donc il peut être approprié de déclarer leurs actifs, il a dit: en effet, dans ce sens se justifie peut être jusqu’à, mais dans ce cas il pense plus sur est que c’est une étape pour obtenir les traités de la même manière que dans la Russie. Inscrivez-vous en tant qu’agents étrangers gardent eux, en essayant de discréditer leur travail.

solide Nemeth
Photo: Koszticsák Solide / MTI

Le style, comme l’a dit Nemeth mardi est clair: le parti gouvernemental maintenant accepte ouvertement à ces organisations »veut nettoyer,” vous voulez compter.

Articles dans le Guardian souligne que Orbán ouvertement construire un style unique, une débilitantes institutions démocratiques, l’affaiblissement de l’Etat intolérante de presse critique du gouvernement, ce concept intègre dans un affaiblissement des organisations de la société civile. Ces organisations non gouvernementales tenant la tête des agents étrangers payés par le gouvernement, qui représentent des intérêts étrangers.

Tant et si bien que le gouvernement pense que George Soros, ainsi que les risques pour la sécurité nationale. Le gouvernement des organisations de Soros, et le soutien de la Norvège attaquent les civils, respectivement, de sorte que les civils avaient explicitement laissé tomber Orban à la demande des autorités. Ces étapes, cependant, les États-Unis a cherché au mauvais œil, 2014. Barack Obama a également parlé contre elle.

Mémorable, lancé en Avril 2014 une ordonnance personnelle Orban d’enquête de 62 ONG étudiées sur deux ans, le Bureau de la responsabilité du gouvernement, les quatre fondations a tenté de suspendre le numéro fiscal, la police a enquêté 16 mois, sept organismes vérifiés par le ministère public. La campagne contre les civils a dans l’ensemble de la presse pro-gouvernementale. La fin était que non seulement les ONG ont condamné, mais au moins un cas, le tribunal a également jugé que la procédure était injustifiée et illégale.
Recherches de la police du siège de la Fondation Partenariat
Recherches de la police du siège de la Fondation Partenariat
Photo: István Huszti / Index

Mais la victoire Trump bedarálásában civils peuvent se tourner vers le Guardian, les civils ont peur que cette fois les attaques contre eux envoyés à Washington ne sera plus jugé. Cela revient à dire le plan Orban obtenir le feu vert. De parler au journal britannique Pardavi Martha, Helsinki Commission Co-Président. À son avis, Orbán aura plus de latitude pour mettre en œuvre les actions qui vont à l’encontre de la démocratie et l’jogállammal. Chris Stone, Président des Fondations Open Society et le journal a dit que ce sera aussi un test bien en Europe, il est maintenant enclin à ce que vous prenez tout cela en Europe.
Ils sont sous le canon

Il existe de nombreuses ONG en Hongrie, qui a reçu l’argent de la Fondation George Soros. Cela ne veut pas dire que seulement à partir de là. Le plus connu d’entre eux sont: Fondation Green Spider, Fondation NIOK, le Comité Helsinki hongrois, Eötvös Karon

Leave a Reply 91 megnézve, 1 alkalommal mai nap |