< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Orbán elkezdte kóstolgatni a nagy ellenséget))) Orban a commencé à goûter le grand ennemi

| Mobile | RSS

Orbán elkezdte kóstolgatni a nagy ellenséget))) Orban a commencé à goûter le grand ennemi

2017. január 10. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Orbán elkezdte kóstolgatni a nagy ellenséget


www.fecsego.eu nemzetközi hírportál

2013 óta harcol szóban Soros György és az általa támogatott civil szervezetek ellen a kormány és a Fidesz. Az elmúlt hetekben azonban két különböző politikus két konkrét lépést is tett a csatában: Németh Szilárd utasítást adott nemzetbiztonsági átvilágításra, Lázár pedig a nemzetbiztonsági bizottság elé viszi az ügyet. Közben törvénytervezet is készül a civilekről, benne nagy bírságolási lehetőségekkel. Az egykori szovjet befolyási övezetben nagy hagyománya van a Soros-szervezetek ellehetetlenítésének.

Elnézést, ön az Open Societynek dolgozik?

Ezt a kérdést szegezte a főbejáraton kilépő embereknek egy öltönyös férfi New Yorkban, Soros György szervezetének székháza előtt tavasszal.

Mindezt videóra vette, az alig néhány igen válaszból pedig gyorsan le is szűrte a tanulságot, hogy miközben Soros civil intézményrendszere az átláthatóságot propagálja, ő maga átláthatatlan, titkolózik, vagyis gyanús.

A férfi James O’Keefe amerikai konzervatív politikai aktivista. Ő is egyike azoknak az amerikai radikáljobbosoknak, akik Soros Györgyre a világrend felforgatójaként, a demokrácia megrontójaként tekintenek.

Nézeteik szerint – amiben nyilván nagy szerepe van abban, hogy Soros nem őket, hanem a demokratákat finanszírozza – a milliárdos civilek támogatásának és jogvédelemnek álcázva valójában propagandát csinál, újságírókat vásárol meg, tüntetéseket szervez, kampányadományaival az igazságszolgáltatást alakítja át.

„Ha egy liberális politikus nem az ő szekerét tolja, nem ad neki több pénzt. Bárkit be tud feketíteni, a szervezetei millió dollárokat tudnak erre szánni. A végső célja pedig, hogy megvásároljon egy elnökválasztást” – magyarázza Bill O’Reilly politikai kommentátor a Fox csatornán, előszedve az átláthatatlanság vádját is. Augusztusban a Sorost támadók jó muníciót kaptak a küzdelmükhöz: hekkerek szivárogtattak ki adatokat arról, hogy mely országokban milyen szervezeteknek mire adott pénzt a milliárdos.

Ez az az értelmezés, ami ugyan nem új, de a magyar kormány mostanában egyre inkább magáévá tesz. Eleinte csak kommunikációban mentek neki az alapítványaira világszerte évente egy-másfél milliárd dollárt fordító Sorosnak (erről lásd jobboldali keretes írásunkat), de az elmúlt hetekben magához ragadta a kezdeményezést a kabinet.
Soros és Orbán

2010-ben még megbeszélést tartott Soros és az akkor már kormányfő Orbán egyebek mellett az iszapkatasztrófáról és az uniós romaprogramról, majd 2012-ben Balog Zoltán is együtt szerepelt egy konferencián a milliárdossal.

2013 elején Hoffmann Rózsa már Sorost emlegette a kormány ellen tüntető Hallgatói Hálózat hátterében, majd pár hónapra rá Bajnai Gordon finanszírozójaként jött szóba a milliárdos egy fideszes sajtótájékoztatón.

2013 augusztusában már a TASZ-t, Helsinki Bizottságot, Amnesty Internationalt és más civil szervezeteket is Bajnai mögött állóként, egyben a kormány ellen dolgozóként nevezte meg Hoppál Péter. Októberben pedig a Demokratikus Koalíció is képbe került a kormánynál, mint Soros által fizetett szervezet.

Ezek a kommunikációs panelek 2014-ben kicsit háttérbe szorultak, majd tavaly novemberben a migrációs válságban ugyanezek a szervezetek mint Soros György Európát gyengítő tevékenységének végrehajtói kerültek terítékre a Migration Aiddel együtt.

2016 elején a Fidesz Sorost látta az oktatási szervezkedések és tiltakozások mögött is, aztán Bill Clinton Orbán-ellenes nyilatkozatát is Soros számlájára írták, ami rögtön háttérhatalmazásba fordult át.

Májusban Lázár János bejelentette a migrációval kapcsolatosan, hogy „titkosszolgálati jelentések bizonyítják Soros György magyarországi befolyását”, de nem lett folytatása az ügynek (itt részletesebben is olvashat erről). Németh Szilárd szeptember végén újból ezt a szálat vette elő, és azt mondta, Soros György szervezett hálózati rendszert működtet a magyar kormány migránspolitikájával szemben, és ezzel „komoly nemzetbiztonsági érdekeket sért”.
Szívesen beszámolna

Ezúttal viszont konkrét lépés is jött: Németh kezdeményezte a titkosszolgálatoknál “a Soros-hálózattal együttműködő szervezetek” tevékenységének teljes átvilágítását. Szerinte Soros nyílt törvénysértést követ el azzal, hogy migránsok millióit biztatja a szabályok megszegésére. A kettővel ezelőtti kormányinfón pedig Lázár János lengette be, hogy hírszerzésért felelős miniszterként szívesen tájékoztatná a nemzetbiztonsági bizottságot arról, milyen módszerekkel él Soros György a környező országokban, amelyekkel

megpróbál megváltoztatni egy országot.

Hogy ez utóbbi pontosan mit takarhat, arra jó kiindulópont lehet a cikk elején emlegetett Soros-ellenes riport. A videóban szó esik a lengyel KOD nevű, 2015 végén alakult ellenzéki mozgalomról, amit Soros segít, és amiről elhangzik, hogy „spontánnak tűnik, de valójában karrieraktivisták csinálják”, valamint „hamis információk terjesztésével akarja gyengíteni a kormányt és beavatkozni a demokráciába”. A riport hozzáteszi, hogy a mozgalom vezetője, Mateusz Kijowski késik a tartásdíjjal, vagyis
tulajdonképpen bűnöző.

Azt nem tudni, hogy mire készül a kormány. Lázár Jánost hiába kerestük az ügyben. Szijjártó Péter még egy júniusi Magyar Hírlap-interjúban azt mondta, amíg betartják a törvényeket, addig nem nyúlnak hozzá a Soros-szervezetekhez.
Nem mondja meg Soros

Nemzetbiztonsági bizottsági ellenzéki forrásunk azt mondta, a Lázár-beszámoló novemberben lesz, és „azon nagyon sok minden el fog dőlni”. Szerinte szakmai értelemben egyelőre nem több a kormány sorosozása puszta politikai kommunikációnál. „Ha a kormány tényleg akar valamit kezdeni velük, azt meglátjuk Lázár előadásából, majd akkor érdemes lesz újra beszélni róla”.

Azt is hozzátette, hogy a bizottságban eddig megismert dokumentumok nem támasztják alá, hogy a migránsokat segítő civilek nemzetbiztonsági kockázatot jelentenének. „Mivel a migránsok igénybe vették a segítő szervezetek munkáját, így a velük inkognitóban bejövő terroristák is így tettek, de ebben egyik oldalról sincs szándékos összejátszás” – magyarázta.

A magyarországi Open Society Institute annyit közölt megkeresésünkre, ha mondanivalójuk van, azt közleményben szokták tudatni. Beszéltünk „Soros-szervezetekkel” is. Azt mondták, semmi jele nincs egyelőre annak, hogy szaglásznának utánuk, nem kértek be iratokat tőlük, nincs jele vizsgálatnak.

Titkosszolgálati módszerekkel persze kutakodhatnak utánuk, de ehhez nem kell Németh Szilárd felszólítása, ez amúgy is a szolgálatok dolga, és ezt úgysem veszik észre, mondták. Ráadásul a Németh-féle átvilágítás nagy eséllyel jelenthet nyilvánosan elérhető adatokból történő profilozást – mikor, kivel tartottak sajtótájékoztatót, mit mondtak, milyen pénzből működnek.

Mindannyian hangsúlyozzák, hogy mindenben átláthatók, nincs titkuk a hatóságok előtt, és mindig saját véleményüket képviselik, „nem mondja meg Soros, mit kell csinálni”.

Nem tudni, van-e összefüggés, mindenesetre épp most készül egy törvénytervezet , amiről a Kormány.hu azt írja, a célja egyebek mellett, hogy
egyszerűsödjön a civil szervezetek működése feletti állami kontroll.

Ez új szabályokat vezetne be a civil szervezeteket illetően, például az úgynevezett törvényességi felügyeleti eljárásban 10 és 900 ezer forint közötti bírság lesz kiszabható a szervezetekre, ami akármennyiszer megismételhető. Civil szférás forrásaink szerint ettől még nem kell kongatni a vészharangot, simán lehet, hogy ez a Gyermekrák Alapítvány-féle visszaélésekre íródott, ráadásul a szabályozás nem ad senki olyannak ellenőrzési jogkört, akinek eddig nem volt. „De persze ha úgy használják majd, akkor lehet bénító hatással bárkire” – tették hozzá.
Az orosz meló

Ám ha a kormány keményet akar lépni, van minta, nem is egy. Mindegyik keletről. A magyar származású Soros előszeretettel tolta a pénzét a mi régiónkba, segítve a demokratikus átmenetet a szovjet időszakból.
A régi Fidesznek még még jól jött

A rendszerváltás környékén sok – akkor még liberális – fideszesnek is segített Soros. Orbán Viktor, Szájer József, Kovács Zoltán és Németh Zsolt is az ő ösztöndíjával voltak Oxfordban, itthon Schmitt Mária és Kövér László tanult Soros-pénz segítségével, Deutsch Tamás pedig egy Soros-féle brit–magyar menedzseriskola hallgatója volt. Ez okozott is egy kis zavart idén a kormánypártban, de aztán megoldották.

Aztán később is kiemelt figyelmet fordított a posztszovjet térségre, befolyáshoz vagy hatalomra segített autokráciaellenes politikai erőket Azerbajdzsánban, Fehéroroszországban, Horvátországban, Lengyelországban, Szerbiában, Macedóniában. Emlegetik a 2003-as grúz, és a 2004-es ukrán forradalom segítőjeként is.

Soros György, te ördög!
Nem Hoffmann Rózsa az első, aki összeesküvés-elmélet gyárt Soros György szerepéről. Funar, Slota, Meciar, Csurka, Tudjman a nagy elődök sorában.
Tovább

Ezt persze az adott országok jobbára oroszbarát vezetői nem nézték jó szemmel, Üzbegisztán 2004-ben záratta be a helyi Soros Alapítványt, miután hozott egy olyan törvényt, hogy a civil szervezeteknek újra kell regisztrálniuk magukat, a kormánynak pedig vétójoga van a működésüket illetően. Kazahsztán adóelkerüléssel vádolta ugyanabban az időszakban a Soros Alapítványt, Türkmenisztán 2010-ben tette feketelistára Sorost, ami azt jelenti, hogy a szervezeteinek képviselői nem léphetnek be az országba.

A szovjet nagybirodalmi nosztalgiára építő, keményen Amerika-ellenes és civilellenes Putyinnál magától értetődő volt, hogy beszáll a Soros elleni küzdelembe. Ő 2003 óta harcol a civilek ellen. Először csak adminisztratív eszközökkel nehezítette a dolgukat, aztán nemkívánatosak lettek, végül tavaly év végén eljutott odáig, hogy gyakorlatilag betiltotta az Open Societyt.
„Külföldi ügynökök” az orosz civilek
„Külföldi ügynökök” az orosz civilek
Putyin harca a civil szervezetek ellen azzal kezdődött, hogy azt mondta: nem jó, hogy külföldről kapnak pénzt. Ellenőrzésről, házkutatásról, kihallgatásról mesél egy orosz emberi jogi ügyvéd.
Tovább
Az úgynevezett ellenséges szervezetek listájának összeállításában a nemzetbiztonsági és kémelhárítási szolgálat, az FSZB segített a hatóságoknak.

Idén júniusban India is figyelőlistára tette az OSF-et, ami azt jelenti, hogy az adományozók nem küldhetnek ezentúl direktben pénzt nekik, a kormány jóváhagyása kell ehhez.

(Címlap és borítókép illusztráció: szarvas / Index)

forrás:index.hu

Orban a commencé à goûter le grand ennemi


www.fecsego.eu nouvelles internationales

Depuis 2013 lutte contre George Soros et il soutient les organisations de la société civile, le gouvernement et le Fidesz. Mais au cours des deux dernières semaines, deux hommes politiques différentes ont également fait un pas concret dans la bataille: Solide Nemeth a ordonné la cote de sécurité de la nation, Lazarus porter l’affaire devant le Comité de la sécurité nationale. En attendant, il prépare un projet de loi sur la société civile, y compris les grandes amendes options. L’ancienne sphère d’influence soviétique a une longue tradition de saper les organisations Soros.

Désolé, vous travaillez avec l’Open Society?

Ce problème est résolu sur la porte d’entrée en laissant les gens avec un homme adapté à New York, George Soros avant le siège de l’organisation au printemps.

Tout cela a pris la vidéo, la réponse est très peu et rapidement filtré vers le bas pour la leçon que tout système de Soros institution civile propage la transparence, il opaque, secret, suspecte.

Son activiste politique conservateur James O’Keefe Amérique. Il est aussi l’un des radikáljobbosoknak américain George Soros felforgatójaként l’ordre mondial, la démocratie megrontójaként considérée.

À notre avis – ce qui est évidemment un grand rôle dans ce Soros ne sont pas eux, mais les démocrates financer – le soutien et la protection juridique des civils déguisés en un millionnaire réellement faire la propagande, journalistes achats, organise des manifestations, kampányadományaival convertit le système judiciaire.

«Quand un homme politique libéral ne pousse pas son char, ne lui donne pas plus d’argent. Tout le monde est capable de feketíteni, les organisations millions de dollars qu’ils peuvent consacrer à cela. Le but ultime est d’acheter une élection présidentielle », – explique Bill O’Reilly, commentateur politique sur la chaîne Fox pour accusation audacieuse d’un manque de transparence. En Août, les agresseurs en série étaient bonnes munitions pour la lutte: les pirates fuite des détails sur les pays qui ont donné de l’argent à des organisations au moment où le milliardaire.

Cette interprétation, qui, sans nouvelle, mais le gouvernement hongrois a récemment de plus en plus embrasser. Au début, ils sont allés à sa communication à la fondation de dollars dans le monde chaque année, un milliard et demi Traducteur Soros (vous voyez la boîte à droite), mais au cours des dernières semaines, ont pris l’initiative du Cabinet.
Soros et Orban

Soros en 2010 et a tenu une réunion avec le Premier ministre Orbán, entre autres choses, l’iszapkatasztrófáról et le programme européen sur les Roms, et en 2012, Zoltán Balog a également comporté une conférence avec le milliardaire.

Au début de l’année 2013 a été manifestants Rózsa Hoffmann Soros a parlé du gouvernement dans le contexte du Réseau étudiant, puis quelques mois plus tard, Gordon Bajnai a discuté financier milliardaire était une conférence de presse Fidesz.

Août 2013 était déjà HCLU, Commission d’Helsinki, Amnesty International et d’autres ONG comme étant derrière Bajnai, travaille également comme nommant Peter Hoppál contre le gouvernement. En Octobre, la Coalition de l’image démocratique a également été à la barre comme payé par l’organisation Soros.

Ces panneaux de communication en 2014 ont été reléguées au second plan un peu, puis en Novembre l’année dernière, la crise migratoire, ces mêmes organismes tels que George Soros affaiblissent les activités européennes ont été discutées avec l’exécutif Migration Aiddel.

2016 a vu le début de la Fidesz Soros dans l’éducation et pour organiser des manifestations derrière, puis la déclaration anti-Orbán Bill Clinton a également été accusé Soros, qui a tourné immédiatement vers háttérhatalmazásba.

En mai, John Lazar a annoncé la que «les rapports de renseignement montrent George Soros, l’influence hongroise», mais ce ne fut pas une continuation de l’affaire (voir plus en détail à ce sujet) liées à la migration. Solide Nemeth à nouveau pris à la fin de Septembre ce fil, et dit, exploité par George Soros organisée système de réseau contre le migránspolitikájával du gouvernement hongrois et de faire des «intérêts de sécurité nationale des méfaits graves.”
Êtes-vous intéressé ferait rapport

Cette fois, ce fut une étape concrète: Nemeth a initié une évaluation complète des activités des services secrets »du réseau Soros d’organisations coopérant». Selon lui, Soros commet une violation manifeste de la loi qui encourage des millions de migrants en violation des règles. Les deux kormányinfón il y a et fit signe à John Lazar, le ministre responsable de hírszerzésért heureux d’informer le comité de la sécurité nationale des méthodes utilisées par George Soros vivant dans les pays voisins, qui

Il essaie de changer un pays.

Ce dernier est exactement ce qui est couvert peut être un bon point de départ peut être mentionné au début, le rapport anti-Soros. Le mot vidéo est des noms polonais KOD

Leave a Reply 126 megnézve, 1 alkalommal mai nap |