< Böngészés > Főoldal / Nav / Blog article: Vádemelési javaslat a könyvelőiroda vezetőjével szemben

| Mobile | RSS

Vádemelési javaslat a könyvelőiroda vezetőjével szemben

2017. január 18. | hozzászólás | Nav

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Vádemelési javaslat a könyvelőiroda vezetőjével szemben

Egy budapesti nő könyvelőirodája jutalék ellenében fiktív számlákat kínált gazdasági társaságoknak. Az ügyben a NAV dél-alföldi pénzügyi nyomozói befejezték a nyomozást, és tizenöt gyanúsítottal szemben javasolnak vádemelést a Fővárosi Főügyészségen.

A könyvelőirodában a hamis iratokat a megrendelők igényének megfelelő tartalommal töltötték ki, így feltüntettek többek között számítástechnikai, nyomdai és egyéb szolgáltatást, de nyomdai papíralapanyag értékesítést is. Hogy a tevékenység valósnak tűnjön, a számlázó cégek bankszámláján a hamis számlák ellenértéke megjelent, de azt le is vették a bankszámláról, majd a jutalék levonása után visszaadták a megrendelőknek.

A fiktív számlákat befogadó cégek csaknem 800 millió forint kárt okoztak az állami költségvetésnek. Az elkövetők által okozott kár megtérülésére a pénzügyi nyomozók 700 millió forint értékben foglaltak le gépjárműveket, ingatlanokat, készpénzt és műszaki gépeket.

A könyvelőiroda vezetőjével szemben bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás bűntette miatt javasolnak vádemelést. A számlázásban részt vevő társai és a számlákat megrendelő cégvezetőknek szintén bíróság előtt kell felelniük.

Barnáné Horváth Melinda őrnagy

sajtóreferens

Nemzeti Adó- és Vámhivatal

Dél-alföldi Bűnügyi Igazgatósága

6000 Kecskemét, Batthyány u. 9.

Leave a Reply 255 megnézve, 1 alkalommal mai nap |