< Böngészés > Főoldal / Rendőrségi hírek / Blog article: Illegális fegyverarzenálra bukkantak a rendőrök Budapesten

| Mobile | RSS

Illegális fegyverarzenálra bukkantak a rendőrök Budapesten

2017. január 24. | hozzászólás | Rendőrségi hírek

Illegális fegyverarzenálra bukkantak a rendőrök Budapesten

Illegális arzenálra és fegyverműhelyre bukkantak áprilisban Budapesten a rendőrök egy családi házban, az ügyben az ügyészség most emelt vádat – tájékoztatta a fővárosi főügyész helyettese közleményben kedden az MTI-t.
Illegális fegyverarzenálra bukkantak a rendőrök Budapesten

Ibolya Tibor közölte: a vádirat szerint az ügy elsőrendű vádlottja – egy 65 éves férfi – évtizedek óta gyűjtötte a régi fegyvereket, fegyveralkatrészeket, amelyeket egy XV. kerületi családi házban tárolt. A pincében műhelyt is berendezett, ahol a fegyvereket átalakította, restaurálta, hatástalanította.

A férfinél tavaly áprilisban az M3-as autópálya fővárosi bevezető szakaszán rendőri intézkedés közben maroklőfegyvert találtak. Az ezután nála tartott házkutatás során lőfegyvernek minősülő fegyvereket – egyebek mellett maroklőfegyvereket, puskát, géppisztolyt -, valamint robbanóanyagnak minősülő eszközöket – páncéltörő gránátot, kézigránátot – találtak. A birtoklásukhoz szükséges hatósági engedélye a vádlottnak nem volt.

Az ügyészség szerint a férfinél elsőként megtalált maroklőfegyvert a másodrendű vádlottól, egy 53 éves férfitól szerezte. A rendőrök utóbbi III. kerületi lakóhelyén is házkutatást végeztek, ahol – engedéllyel tartott lőfegyvereken és lőszereken kívül – olyan töltényeket is találtak, amelyre nem volt engedélye.

A Fővárosi Főügyészség az elsőrendű vádlottat lőfegyverrel, valamint robbanóanyaggal visszaélés bűntettével, társát pedig az engedély kereteinek túllépésével elkövetett lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés bűntettével vádolja – közölte Ibolya Tibor.

fecsego.eu/atv.hu / MTI

Leave a Reply 285 megnézve, 1 alkalommal mai nap |