< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Bűnügy-embercsempészés Illegális bevándorlás – Embercsempészek ellen indult eljárás Szegeden

| Mobile | RSS

Bűnügy-embercsempészés Illegális bevándorlás – Embercsempészek ellen indult eljárás Szegeden

2017. február 10. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Bűnügy-embercsempészés
Illegális bevándorlás – Embercsempészek ellen indult eljárás Szegeden

Migránsok Nyugat-Európába szállítását szervező és segítő embercsempészek ellen indult eljárás Szegeden, az ügyészség kezdeményezte előzetes letartóztatásukat – tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség helyettes szóvivője pénteken az MTI-t.

Serfőző Katalin közölte, a két férfit vagyoni haszonszerzés érdekében, több személynek segítséget nyújtva, csempészett személyek sanyargatásával elkövetett embercsempészés bűntettével vádolják.
A gyanú szerint az elkövetők egyike megbízott egy férfit, hogy 2015 nyarán a szerb-magyar zöldhatárnál gépjárművel vegye fel a vajdasági oldalról mások által átkísért migránsokat, és szállítsa őket Nyugat-Európába. A szállítást szervező gyanúsított ehhez a gépjárművet is biztosította. A másik gyanúsított a migránsokat szállító gépjármű előtt haladt, az utat mutatta és figyelte, hogy van-e rendőri ellenőrzés.
2015. június 29-én ismeretlen számú, 2015. július 6-án pedig 24 embert zsúfoltak be a gépjármű rakterébe, úgy, hogy annak szellőzése nem volt megfelelő, és az utazás a szállított személyek testi-lelki gyötrelmével járt. Július 6-án a rendőrök megállították a migránsokat szállító gépjárművet Röszke külterületén – tudatta az ügyész.

MTI

Leave a Reply 158 megnézve, 1 alkalommal mai nap |