< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Újra kaphat ingyen százezreket ablakcserére, új kazánra vagy hűtőre!

| Mobile | RSS

Újra kaphat ingyen százezreket ablakcserére, új kazánra vagy hűtőre!

2017. február 14. | hozzászólás | Közélet

Újra kaphat ingyen százezreket ablakcserére, új kazánra vagy hűtőre!

Február végén újabb energiatakarékossági pályázatok jelennek meg – mondta Szabó Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkára kedden az M1-en.

Arra készülnek, hogy a keretet majd újból emelni kell a nagy érdeklődés miatt. A vissza nem térítendő támogatáson belül lesz hűtőgép- vagy mosógépcsere-program, illetve kazán és kéménycsere pályázat – írja az MTI.
Szigorodnak az otthoni fűtés szabályai

A visszatérítendő támogatást majd komplett felújításokra írják ki február végén, igényelhető világításkorszerűsítésre, fűtéskorszerűsítésre, épület felújításra, amit lakóközösségek, lakások, társasházak, családi ház tulajdonosok, magánszemélyek kérhetnek. (Erre szükség is van, hiszen a magyarok átlagosan összkiadásuk közel negyedét fordítják lakásfenntartásra és az energiaszámlák kiegyenlítésére.)

Eddig hét programterületen – például mosógép, hűtőgép, ingatlan felújítások – lehetett vissza nem térítendő támogatásra pályázni, mintegy 120 ezer család pályázott sikeresen, több mint 23 milliárd forint támogatásra. A legtöbben a hűtőgép programra jelentkeztek – mondta.

forrás:napi gazdaság.hu

Leave a Reply 104 megnézve, 1 alkalommal mai nap |