< Böngészés > Főoldal / Nav / Blog article: SAJTÓKÖZLEMÉNY Cégvezetők kezén kattant a bilincs

| Mobile | RSS

SAJTÓKÖZLEMÉNY Cégvezetők kezén kattant a bilincs

2017. február 16. | hozzászólás | Nav

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Cégvezetők kezén kattant a bilincs

Újabb fiktív számlákkal üzletelő bűnszervezetet buktattak le a NAV dél-alföldi pénzügyi nyomozói. A több mint hatszázmillió forintos kár teljes egészében megtérülhet a zárolt vagyontárgyakkal.

A gyanú szerint egy takarmánygyártással foglalkozó cég bűnszervezeten keresztül szerzett be szójaolajat és szójadarát. A cseh és horvát gazdasági társaságoktól vásárolt termékeket magyar cégeken keresztül átszámlázták, hogy a külföldi beszerzést eltitkolják, és így csökkentsék fizetendő áfájukat.

Ezzel párhuzamosan, egy tojással kereskedő férfi is ugyanezzel a bűnszervezettel került kapcsolatba. A Lengyelországban vásárolt tojás az ő vállalkozásaihoz is fiktív számlákkal került.

A cégek összesen több mint hatszázmillió forint kárt okoztak az állami költségvetésnek.

A pénzügyi nyomozók hét megyében és a fővárosban, összesen 58 helyszínen tartottak házkutatásokat; követeléseket, ingatlanokat, járműveket, továbbá bankszámlán és a gyanúsítottaknál fellelt készpénzt is zároltak. Intézkedésükkel az okozott kár teljes egészében megtérülhet.

Az ügyben 13 gyanúsítottat hallgattak ki bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás megalapozott gyanúja miatt, tizenegyen – köztük a cégek képviselői is – előzetes letartóztatásban vannak.

Az ügyhöz kapcsolódó videofelvétel médiaszerverünkről letölthető: http://media.nav.gov.hu/media. Jelszókérés: sajto@nav.gov.hu. Kérjük, a felvételek felhasználásakor feltétlenül takarják ki a személyek arcát!

Barnáné Horváth Melinda őrnagy

sajtóreferens

Nemzeti Adó- és Vámhivatal

Dél-alföldi Bűnügyi Igazgatósága

6000 Kecskemét, Batthyány u. 9.

Leave a Reply 392 megnézve, 1 alkalommal mai nap |