< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Botka: Gyurcsány hazudott, tehertétel, Orbánnal együtt el kell tűnnie))))) Botka: Gyurcsany gelogen, Frachtstücke, sollte verschwinden mit Orbán

| Mobile | RSS

Botka: Gyurcsány hazudott, tehertétel, Orbánnal együtt el kell tűnnie))))) Botka: Gyurcsany gelogen, Frachtstücke, sollte verschwinden mit Orbán

2017. február 19. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Botka: Gyurcsány hazudott, tehertétel, Orbánnal együtt el kell tűnnie

6174605616 HUSZ9739
Keményen nekiment Gyurcsány Ferencnek az országértékelő beszédében Botka László szombat délután. Szerinte csak akkor van esély győzni 2018-ban, ha eltűnik a közéletből az, “aki a választók szemébe hazudott”. Szerinte Orbán Viktort azért kell leváltani, mert “a magyarok ellen politizál”. Botka konkrétumokat is felvázolt, mit csinálna kormányon.

Az MSZP idei országértékelőjéből valószínűleg leginkább arra fogunk emlékezni, hogy ez volt az a rendezvény, ahol Botka László nyilvánosan is nekiment Gyurcsány Ferencnek, és visszavonulásra szólította fel.

Botka ugyanis ezúttal nem kertelt, nem csomagolta be bonyolult körmondatokba, nem olyan szóképeket használt, amelyeket csak a bennfentesek értenek. Világosan megmondta, hogy szerinte a 2018-as választás és a baloldal, illetve Magyarország sikerességének alapvető kritériuma, ha Orbán Viktor mellett Gyurcsány Ferenc is távozik a közéletből.

Botka azt mondta országértékelőjén, hogy a mostani jobboldali populizmus részben “a gyenge és tehetségtelen baloldali kormányzás terméke”. Ezért csak az állhat ki 2018-ban, aki levonta ezt a következtetést “a 2002-2010 közötti baloldali kormányzás balfogásaiból”.

Aki a választók szemébe hazudott, tehertétel a baloldalnak és érdemes visszavonulót fújnia.

Ez tehát az üzenet Gyurcsánynak, bár Botka nem mondta ki a volt miniszterelnök nevét. De rögtön utána Orbánnak is üzent: “aki pedig becspata a választókat és gázszerelőjét Harley Davidsonra ültette, annak távoznia kell a hatalomból”.

Csak akkor jön el a konszolidáció és a béke ideje, ha az ország két legmegosztóbb politikusa, a bal- és a jobboldal gyűlölve szeretett ikonjai végre kikerülnek a politika szentélyéből!

Orbánt többször is kritizálta a beszédében, Botka szerint a miniszterelnök “szembefordult saját ígéretével, Orbán a magyarok ellen politizál”.

De a beszólásaiból egyértelműen a Gyurcsánynak szóló üzenet az erősebb, hiszen az MSZP jelenleg is tárgyal a DK-val a 2018-as együttműködésről. Bár eddig is volt rá utalás, de Botka most egyértelművé tette, hogy ha rajta múlik, csak akkor lesz MSZP-DK összefogás 2018-ban, ha Gyurcsány Ferenc hátrahúzódik, és nem kap szerepet a kampányban, illetve a listán.

Gyurcsány ezt üzente vissza Botkának

“A választók eldöntik, hogy kinek van helye a demokratikus magyar közéletben. Én, választóként Botkának is helyet adnék. Sőt, sok sikert kívánok neki” – írta a Facebookon a beszéd után a DK vezetője.

Botka a bő háromnegyed órás beszéde végén még egyszer ráerősített az üzenetre, nehogy valaki lemaradjon róla. Bocsánatot kért azoktól a szavazóktól, akik csalódtak az MSZP-ben. Akár a korábbi kormányzás miatt, akár azért, mert a mostani politikusok mintha csak a pozíciók osztogatásával lennének elfoglalva. “Ennek a világnak vége!” – jelentette ki határozottan.

Szerinte Orbán 2018-as leváltáshoz ismét szükség van ezekre a csalódott szavazókra, és itt jött az újabb üzenet, amely már nemcsak Gyurcsánynak szólt, hanem az összes olyan MSZP-snek, akik korábban az MSZP-t irányították.

Minden szavazóra szükség van, de nem minden politikusra: akik eljátszottak a bizalmat, vonuljanak hátra.

Majd persze megkérdezzük Botkát, kire gondolt, de annyit láttunk, hogy a párt korábbi miniszterei vagy éppen Mesterházy Attila volt elnök bizalmasai nem tapsoltak önfeledten ezeknél a szavaknál.

Az MSZP BL-döntőt akar

A nagyjából 200 fős válogatott szocialista közönség azonban nagyon is tapsolt, amikor Botka ezeket a gondolatokat kimondta. Molnár Gyula pártelnök Botkához képest kevésbé szállt bele Gyurcsányba, de neki is volt egy olyan megjegyzése, amely a DK-nak szólt. Molnár ugyanis arról beszélt, hogy az MSZP győzni akar, ezért mindenkivel meg fog állapodni.

A vasárnapi ebédlőasztal újra nyitott, sőt, hozzunk oda pótszékeket, de fejezzük be a rugdosást az asztal alatt.

Molnár azt mondta, hogy tudja, hogy vannak olyanok, akik megelégednének az ezüstéremmel, és olyanok is, akik csak kvalifikálni akarják magukat a következő fordulóra, de “mi győzni akarunk, mi BL-döntőt akarunk, ez most Botka Lászlót jelenti”. Nevetés és taps volt a jutalma. Molnár azt mondta, “a Fidesz leváltható, Magyarország megjavítható, ezen fogunk dolgozni a következő időszakban”.

Botka konkrét terveket is vázolt

Botka László a Gyurcsánynak és Orbánnak szóló üzenetek mellett arról is beszélt, hogy milyen országot képzel el 2018 után. Botka hosszan és többször beszélt arról, hogy “igazságosabb és egyenlőbb” országot képzel el.

Botka kritizálta a harmadik utas baloldali politikát (ez volt Tony Blair politikája, amelyet itthon Gyurcsány Ferenc igyekezett átvenni és követni). “A harmadik utas politika rossz politika volt és megbukott” – mondta Botka, aki szerint az volt a probléma, hogy az a politika egydimenziós és naiv volt, csak az esélyegyenlőségre törekedett, de a vagyoni egyenlőtlenségeket nem szüntette meg.

Márpedig Botka célja éppen ez, hogy csökkenjenek ezek a vagyoni különbségek, és csökkenjen a szegénység. “Igazi baloldali fordulatra van szükség” – harsogta Botka a közhelyet, ám ezután konkrétumokat is felsorolt, hogyan akarja csökkenteni a szegénységet, és hogyan kíván küzdeni Orbán “korrupt, urambátyám rendszere” ellen.

Botka szerint a kormányának első dolga lesz az egészségügy rendbetétel, az oktatás megújítása, illetve a leszámolás “az urizálással. Botka következőket tervei:

  • Megvizsgálja a feltétel nélküli családi alapjövedelem lehetőségét.
  • Mindenkinek az adóbevallása nyilvános lesz skandináv mintára.
  • Aki állami közbeszerzésen indul, annak vagyonnyilatkozatot is tenni kell.
  • Új típusú extra adót vezet be a gazdagok számára, ” százmilliós villák, vagy több tízmilliós autók tulajdonosai számíthatnak a különadóra”. Botka egyszer az “oligarchaadó” kifejezést is használta a beszédében.

Nincs kiegyezés a Jobbikkal

Botka a beszéde végén a Jobbikra is kitért pár mondatban, és jelezte, “hiába öntötte le magát a Jobbik-vezér 80 kiló cukormázzal, nem fogunk kiegyezni a Jobbikkal”. Szerinte a szocialisták, demokraták nem feledhetik, honnan is indult az a párt, mert aki hatalmat ragad a kezébe, “tűz közelbe kerül, arról fél pillanat alatt leolvad a cukormáz”.

Botka tehát ezekkel az alapvetésekkel tárgyal az összefogásról és Orbán leváltásáról a szövetségesekkel. “Akikkel leültem tárgyalni, azoknak világossá tettem: nem fogok elvtelen kompromisszumot kötni”. Botka azt mondta, akik elfogadják a feltételeit, “győztes csapathoz fognak tartozni”. A DK-val minden bizonnyal nehéz tárgyalások következnek azért.

Botka a beszédét Orbán Viktor szavait átalakítva zárta: “Hajrá Magyarország, hajrá Európa, hajrá demokraták

forrás:index.hu

Botka: Gyurcsany gelogen, Frachtstücke, sollte verschwinden mit Orbán

 

 

6174605616 HUSZ9739   Ferenc Gyurcsány hart getroffen in dem Staat der Union Rede, László Botka Samstagnachmittag. Seiner Ansicht nach, nur eine Chance im Jahr 2018 zu gewinnen hat, wenn aus dem öffentlichen Leben verschwinden für “, log er zu den Augen der Wähler.” Ihm zufolge wird es ersetzt Viktor Orbán, weil sein “gegen die Ungarn Politik.” Botka Besonderheiten skizzierte auch, was er in der Regierung tun würde. Die MSZP aus jedem Staat in diesem Jahr der Union ist wahrscheinlich, dass die meisten werden sich daran erinnern, dass dies der Fall war, wo László Botka öffentlich traf Ferenc Gyurcsany, und für den Rückzug genannt. Botka die gleiche Zeit nicht abgesichert ist, nicht in komplexen Schaltung Sätze verpackt, kein Wort verwendet, um Bilder, die nur von Insidern verstanden werden kann. Er machte deutlich, dass er denkt, dass die 2018 die Wahl und die linke und Ungarns erfolgreich grundlegende Kriterium, zusätzlich Orbán Ferenc Gyurcsány auch aus dem öffentlichen Leben entfernt. Botka sagte országértékelőjén, dass der aktuelle Rechtspopulismus in Teil “Produkt des schwach und inkompetent Linksregierung.” Daher ist die einzige im Jahr 2018 zeichnen sich, zog er diese Schlussfolgerung “auf der linken Antriebs balfogásaiból zwischen 2002-2010”. Diejenigen, die an die Wähler in die Augen gelogen, Frachtstücke, die links und Sie sollten Rückzug blasen. So ist, dass die Nachricht Gyurcsány, obwohl nicht gesagt Botka der frühere Name des Premierministers. Aber unmittelbar danach Orbán schickte auch eine Botschaft: “Wer becspata Wähler und gázszerelőjét Harley Davidson gepflanzt, muss er von der Macht zurücktreten.” Erst dann kommt die Festigung des Friedens und eine Zeit, als zwei legmegosztóbb Politiker im Land, die linke und rechte Seite zu hassen geliebten Symbole schließlich aus dem Heiligtum Politik entfernt! Orban hat wiederholt die Rede kritisiert, sagte Botka der Premierminister “sein eigenes Versprechen zu Gesicht, städtische Politik gegen die Ungarn.” Aber die Botschaft ist klar beszólásaiból Gyurcsány auf der stärker, als die Sozialistische Partei derzeit mit dem DK-2018 Zusammenarbeit verhandelt. Obwohl es war schon immer eine Referenz, aber Botka machte nun deutlich, dass, wenn es an Ihnen, nur im Jahr 2018 MSZP DK Zusammenarbeit sein, wenn Ferenc Gyurcsany zurückgezogen und keine Rolle in der Kampagne oder in der Liste zu bekommen. Gyurcsany zurückgeschickt Wort, das Botkának “Die Wähler werden entscheiden, wer an die Stelle des demokratischen ungarischen öffentlichen Lebens hat, ich gebe es Raum Auswahl als Botkának In der Tat, ich wünsche viel Erfolg ihm ..” – Er schrieb auf Facebook nach der Rede des Führers der DK. Botka als drei Viertelstunde am Ende seiner Rede noch einmal auf die Nachricht angehängt, damit niemand verpassen. Er entschuldigte sich bei jenen Wählern, die in der MSZP sind enttäuscht. Ob wegen der früheren Regierung, sei es, weil die aktuellen Politiker, als ob sie in Positionen osztogatásával beschäftigt waren. “Das Ende der Welt!” – Sagte sie fest. 6174605616 HUSZ9755 Foto: István Huszti / Index Seiner Ansicht nach, einmal 2018 Kündigung des Orbán wieder die Notwendigkeit für diese frustrierten Wähler und kam hier eine neue Nachricht, die Gyurcsány nicht nur gesagt wird, sondern alle von der MSZP Freund, der die MSZP vorher gerichtet hatte. Jede Stimme ist erforderlich, aber nicht jeder Politiker, der das Vertrauen spielte rückwärts zu marschieren. Dann, natürlich, fragen BOTKI, die du meinst, aber ich sah, dass der ehemalige Minister der Partei oder sogar Attila Mesterházy Präsidentschafts Vertrauten war nicht begeistert, diese Worte applaudierten. Die Sozialistische Partei will Champions-League-Finale Das rund 200-köpfige Team der sozialistischen Öffentlichkeit jedoch applaudierte sehr viel, wenn er Botka erklärt, diese Ideen. Gyula Molnár flog in weniger im Vergleich Gyurcsany als Parteivorsitzender Botkához, aber er war auch ein Kommentar, der DK gesagt hat. Molnar, weil er sagte, dass die Sozialistische Partei gewinnen will, so wird jeder zustimmen. Die Sonntags Tisch wieder zu öffnen, in der Tat, darzulegen pótszékeket, aber die Tritte unter dem Tisch zu beenden. Molnar sagte, dass er weiß, dass es Menschen gibt, die in der Silbermedaille zufrieden sein, und diejenigen, die wollen einfach nur, sich für die nächste Runde zu qualifizieren, aber “wir unsere Champions-League-Finale wollen wir gewinnen wollen, ist dies László Botka bedeutet.” Gelächter und Applaus war der Lohn. Molnar sagte er, “aus dem Amt gewählt, Fidesz, Ungarn repariert werden wir dies in der nächsten Zeit zu arbeiten.” 6241767040 HUSZ0791 Foto: István Huszti / Index Botka skizziert konkrete Pläne László Botka neben Nachrichten auf Gyurcsány und Orbán sprach auch darüber, welche Art von Land stellen Sie sich nach dem 2018. Botka lange und immer wieder über die “gerechtere und gleich” Land sieht gesprochen. Botka der dritte Weg linker Politik kritisiert (es war Tony Blairs Politik, die über Ungarn Ferenc Gyurcsány zu nehmen versucht und folgen). “Die dritte Art und Weise Politik war falsch und gescheiterte Politik”, – sagte Botka, der sagte, das Problem war, dass die Politik war eindimensional und naiv, nur Chancengleichheit gesucht, aber die Vermögensungleichheit

 

Leave a Reply 152 megnézve, 1 alkalommal mai nap |