< Böngészés > Főoldal / Nav / Blog article: Újabb razzia a Kecskemétről irányított bűnszervezet ügyében

| Mobile | RSS

Újabb razzia a Kecskemétről irányított bűnszervezet ügyében

2017. február 21. | hozzászólás | Nav

Újabb razzia a Kecskemétről irányított bűnszervezet ügyében

Októberben egy Kecskemétről irányított b0űnszervezet áfacsalását leplezték le a dél-alföldi pénzügyi nyomozók. Az ügyben egy újabb szervezőt vettek őrizetbe.

A gyanú szerint a Kecskemétről irányított cégek főként kávét, csokoládét, energiaitalt és pelenkát szereztek be Csehországból és Szlovákiából. A nettó áron (áfa megfizetése nélkül) beszerzett termékeket papíron magyar, valós tevékenységet nem végző cégeken átfuttatták, majd újra kiszámlázták Csehországba és Szlovákiába. Ezzel a módszerrel mintegy hatszázmillió forint áfát igényeltek vissza jogosulatlanul.

A fiktív számlázáshoz több olyan céget felhasználtak, amelyeknek papíron szerb ügyvezetője volt. A nyomozás során azonban kiderült, hogy a valóságban a cégek mögött egy Pest megyei férfi állt, és így segítette a bűnszervezet kecskeméti irányítóját.

A pénzügyi nyomozók a férfit bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként, és őrizetbe vették. Vele együtt tizenöt főre bővült a gyanúsítottak száma. A hozzá köthető ingatlanokat és személygépkocsit zár alá vették.

Az ügyhöz kapcsolódó videofelvétel médiaszerverünkről letölthető: http://media.nav.gov.hu/media. Jelszókérés: sajto@nav.gov.hu. Kérjük, a felvételek felhasználásakor feltétlenül takarják ki a személyek arcát!

Barnáné Horváth Melinda őrnagy
sajtóreferens

Leave a Reply 273 megnézve, 1 alkalommal mai nap |