< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Ide vezethet a “szabadságharc” – itt a figyelmeztetés))) Dies könnte zu einem “Unabhängigkeitskrieg” führen – in einer Warnung

| Mobile | RSS

Ide vezethet a “szabadságharc” – itt a figyelmeztetés))) Dies könnte zu einem “Unabhängigkeitskrieg” führen – in einer Warnung

2017. február 24. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Ide vezethet a “szabadságharc” – itt a figyelmeztetés

fecsego.eu logo

www.fecsego.eu nemzetközi hírportál

Az európai országok azt kockáztatják, hogy a globális színpadon eljelentéktelenednek, ha a közös intézmények helyett a nemzeti szuverenitást erőltetik – figyelmeztetett a Bloomberg szerint az Európai Központi Bank (ECB) egyik vezető tisztviselője Londonban.

“Meglehetősen tisztességtelen azt mondani, hogy ‘vissza tudom szerezni a kontrollt’. Ez egy összekapcsolt világ és ezt a kis országok tudják” – fogalmazott egy londoni beszédében Peter Praet az ECB vezető közgazdásza a brexitpártiak hangzatos kampányszövegére utalva.
A populistáktól félti a világot a hitelminősítő

A Bloomberg szerint Praet kijelentése mintegy megerősítése volt Francois Villeroy de Galhau az ECB kormányzó tanácsának tagja által mondottaknak, aki egy interjúban arról beszélt, hogy egyetlen egy európai országnak sincs önmagában akkora súlya, mint az USA-nak vagy Kínának.

Európában egy sor választás jön ebben az évben, amelyeken a nacionalista pártok pont azzal kampányolnak, hogy visszaveszik a hatalmat Brüsszeltől – és vélhetően eredményeket is érnek el ezzel. Arra törekednek ugyanis, hogy meglovagolják azt a globalizáció, a szabadkereskedelmi megállapodások és a multilateralizmussal szemben kibontakozó nemzetközi kiábrándultságból fakadó hullámot, ami az Egyesült Királyságban az EU-ból való kilépés megszavazásához, az USA-ban pedig Donald Trump megválasztásához vezetett – mutat rá a Bloomberg.

Az ECB szerint az ilyen ígéretek inkább romba döntenék a gazdaságot, mintsem a jólétet hoznák vissza.
Egy nemzetállamként visszaszerezni a kontrollt egy multilaterális környezetben rendkívül bonyolult. Ez egy illúzió

– mondta Praet Londonban a Bloomberg szerint, aki azt is hozzátette, hogy bár optimista a brexit-tárgyalásokat illetően, de a dolgok nagyon gyorsan rosszra fordulhatnak.

Kis országok és a szuverenitás visszaszerzése

A kis európai országok a szuverenitás visszaszerzésével azt kockáztatják, hogy a globalizált piacokkal egyedül kell szembenézniük. Az EU és a közös piac egy demokratikus módja annak, hogy a gazdasági integráció hasznát le lehessen aratni, miközben a fogyasztók és a munkavállalók is védelmet élveznek – mutatott rá Praet.
Az európai gazdasági integráció szélesebb körű visszafordítása tartósan veszélyeztetné a gazdasági jólétet

– figyelmeztetett.

Miről beszélnek a jegybankárok?

Az Egyesült Királyságban Theresa May miniszterelnök a tervek szerint március végén indítja el a hivatalos folyamatát az EU elhagyásának, azzal a céllal, hogy teljesítse a “Leave-kampány” ígéretét, miszerint az Egyesült Királyság visszaveszi az irányítást a bevándorlás és a kormányzati költségvetés felett.

Franciaországban pedig Marine Le Pen ígérte meg, ha áprilisban hatalomra kerül, újratárgyalja az ország uniós tagságát és kilép az eurózónából.

Nem lesz jó ötlet

Villeroy de Galhau, a francia jegybank kormányzója gyakran figyelmeztet arra, hogy az eurózóna elhagyása meg fogja drágítani Franciaország adósságfinanszírozását és a versenyképességre is rossz hatással lesz. A L’Usine Nouvelle magazinnak adott interjújában emellett arról is beszélt, hogy Franciaország globális szerepe csökkenne egy ilyen lépés eredményeként.
Amikor az ECB elnöke a G-20-on beszél, az egész világ nagyon figyel Európára. Szükségünk van az európai szuverenitás eszközére

– hangsúlyozta.

Napirenden lesz

Ez a téma minden bizonnyal napirenden lesz a március 17-18-i G-20 pénzügyminiszterek és jegybankárok találkozóján Baden-Badenben, ami egyben az új amerikai pénzügyminiszter, Steven Mnuchin első nemzetközi fellépése is lesz – jegyzi meg a Bloomberg. A találkozón az európai országok minden bizonnyal szeretnének majd arra biztosítékot kapni, hogy az USA továbbra is kiáll a szabadkereskedelem, a lebegtetett árfolyamok és a bankok stabilitásorientált szabályozása mellett.

forrás: napi gazdaság.hu

Dies könnte zu einem “Unabhängigkeitskrieg” führen – in einer Warnung

[Bildunterschrift id = “attachment_104520” align = “alignleft” width = “150”] fecsego.eu logo [/ caption]

www.fecsego.eu internationale Nachrichten

Europäische Länder sind gefährdet für die globale Bühne eljelentéktelenednek, statt der gemeinsamen Institutionen auf nationale Souveränität gezwungen – warnte Bloomberg, dass die Europäische Zentralbank (EZB), ein führender Beamter in London.

“Ziemlich unfair zu sagen, dass” ich die Kontrolle zurückbekommen kann ‘es ist eine vernetzte Welt und dieses Land wissen wenig. “- Peter Praet sagte in einer Londoner Rede, der Chefvolkswirt der EZB, die sich auf die sonore brexitpártiak kampányszövegére.
Die populistáktól Ängste für die Welt der Kredit-Rating

Laut Bloomberg Aussage des Praet war über Francois Villeroy de Galhau gesprochen für die EZB-Rat von einem Mitglied zu stärken, der in einem Interview sprach, dass es allein kein einziges europäisches Land wiegt als die USA oder China so viel ist.

Europa ist eine Reihe von Wahlen in diesem Jahr, die mit den nationalistischen Parteien Punkte werben Befugnisse von Brüssel zurücknehmen – und wahrscheinlich auch mit den erzielten Ergebnissen. Sie streben danach Tatsache, dass meglovagolják ich Welle aus der Entfaltung der Globalisierung, Freihandelsabkommen und Multilateralismus gegen den internationalen kiábrándultságból, die wiederum führte zu Donald Trump Wahl in Großbritannien Austritt aus der EU auf den USA zu stimmen – verrät Bloomberg.

Die EZB verspricht, dass eine solche döntenék die Wirtschaft ruinieren, anstatt Wohlstand bringen.
Als Nationalstaat Kontrolle eines multilateralen Umfeld wieder zu erlangen ist extrem schwierig. Es ist eine Illusion

– Sagte Praet in London, laut Bloomberg, der auch hinzugefügt, dass, obwohl Brexin optimistisch über die Verhandlungen, aber die Dinge falsch sehr schnell gehen kann.

Kleine Länder und die Wiederherstellung der Souveränität

Eine kleine europäische Länder die Souveränität wiederzuerlangen sie riskieren, um die Globalisierung der Märkte allein bewältigen. Die EU und der gemeinsame Markt auf einem demokratischen Weg zur wirtschaftlichen Integration ernten Vorteile als Verbraucher und Arbeitnehmer geschützt sind – darauf Praet.
Die Umkehrung eines größeren europäischen wirtschaftlichen Integration würde die langfristigen wirtschaftlichen Wohlstand gefährden

– Er warnte.

Was reden sie über die Zentralbanker?

In Großbritannien wird Theresa May Premierminister geplant Ende März in den offiziellen Prozess der EU beginnen zu lassen, um die “Leave-Kampagne” Versprechen in das Vereinigte Königreich zu erfüllen Kontrolle der Einwanderung zurückzunehmen und den Haushalt der Regierung.

In Frankreich wurde Marine Le Pen versprochen, wenn April an die Macht kommt, das Land die EU-Mitgliedschaft und verlassen die Euro-Zone neu zu verhandeln.

Es wird nicht eine gute Idee,

Villeroy de Galhau, die Französisch Gouverneur der Zentralbank warnt oft vor, dass die Euro-Zone verlassen wird drágítani Schulden Frankreich Finanzierung und Wettbewerbsfähigkeit einen schlechten Einfluss sein. L’Usine Nouvelle Magazin in einem Interview sprach auch über zusätzlich zur globalen Rolle Frankreichs würde als Folge eines solchen Schrittes verringert werden.
Wenn der Präsident der EZB sprechen über die G-20, wird die ganze Welt Europa zu beobachten. Wir brauchen eine europäische Souveränität Gerät

– Betonte er.

wird auf der Tagesordnung

Dieses Thema ist sicherlich auf der Tagesordnung stehen wird März 17-18 G-20-Finanzminister und Zentralbanker-Treffen in Baden-Baden, die auch die neue US-Finanzminister Steven Mnuchin ersten internationalen Auftritt sein wird – sagt Bloomberg. Bei dem Treffen werden die europäischen Länder wollen sicherlich Zusicherungen erhalten, dass die USA, die den freien Handel und flexiblen Wechselkursen und die Stabilität der Banken orientierten Kontrolleinrichtung zu bestehen weiterhin.

Quelle: Täglich gazdaság.hu

Leave a Reply 92 megnézve, 1 alkalommal mai nap |