< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Az ISIS már veszélyesebb Londonra, mint az IRA volt)))) ISIS Londres era mais perigoso do que o IRA

| Mobile | RSS

Az ISIS már veszélyesebb Londonra, mint az IRA volt)))) ISIS Londres era mais perigoso do que o IRA

2017. február 26. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Az ISIS már veszélyesebb Londonra, mint az IRA volt

www.fecsego.eu nemzetközi hírportál

Nagy-Britanniában legalább olyan magas a terrorveszély, mint a 70-es években az IRA robbantásai idején volt, írja a BBC egy szakértőre hivatkozva. Max Hill szakértő szerint az Iszlám Állam terroristái briteket célzó merényletekre készülnek.

Hill, aki a londoni robbantás merénylőinek felderítésében is részt vett, kiemelte, hogy milyen magas szintű munkát végeznek a titkosszolgálatok a terrorcselekmények megelőzésénél. Ugyanakkor megjegyezte azt is, hogy szükség van a terrorellenes törvények felülvizsgálatára, hogy azok ne csökkentsék a személyi szabadságot.

Hill szerint bizonyítékok vannak arra, hogy az Iszlám Állam válogatás nélkül csapna le brit polgárokra, nemre, bőrszínre és vallásra való tekintet nélkül.

“A tervezett terrorcselekmények gyakorisága, és hatásfoka olyan hatalmas veszélyt jelent, amit nem szabad figyelmen kívül hagyni” – adott nyomatékot szavainak Hill, aki szerint a terrorveszély az 1970-es éveket idézi, amikor az IRA robbantott rendszeresen Londonban.

Hill a Sunday Telegraphnak adott, és a BBC által idézett interjújában kiemelte az ISIS-hez csatlakozó britek jelentette veszélyt. A szakértő szerint több száz brit állampolgár utazott Szíriába és Irakba harcolni a terroristák oldalán. Esetleges hazatérésük pedig hatalmas biztonsági kockázatot jelent.

Kárpótlás a terroristának

Max Hill beszélt az utóbbi idők egyik terrorral kapcsolatos botrányáról, Ronald Fiddler egykori terrorista kárpótlásáról. Ahogy arról írtunk, egy Guantánamóról szabadult, jelentős kártérítésben részesített egykori brit fogoly hajtott végre öngyilkos merényletet hétfőn, az iraki Moszul városának közelében.

Fiddler hazatérése után 2010-ben egymillió font (több mint 360 millió forint) kártérítésben részesült, miután állítólag a brit titkosszolgálat ügynökei is részt vettek kihallgatásain, jóllehet tudták, hogyan bánnak az ottani foglyokkal.

Hill szerint a férfi szabadon engedése idején semmilyen vizsgálat szerint nem volt veszélyes, és nem volt sejthető, hogy csatlakozni fog a szélsőséges szervezethez, ezért nem látja mulasztásnak, hogy a terrorista korábban kártérítést kapott.

forrás:index.hu

ISIS Londres era mais perigoso do que o IRA

www.fecsego.eu notícias internacionais

 

Na Grã-Bretanha, pelo menos, tão elevada ameaça terrorista do que os anos 70 era o momento da detonação IRA, escreve a BBC, referindo-se a um especialista. Max Hill, de acordo com especialistas atentados visando os terroristas Estado Islâmico foram britânico fez. 000 KO11P Foto: Isabel Infantes Hill, que estava envolvido nos atentados de Londres de investigação merénylőinek também observou como trabalho de alto nível na comunidade de inteligência na prevenção de actos terroristas. No entanto, ele também observou a necessidade de uma revisão das leis anti-terror que eles não reduzem a sua liberdade pessoal. Hill disse que há evidências de que o Estado Islâmico para baixo para os cidadãos britânicos pobres, sexo indiscriminadamente, sem distinção de raça, cor e religião.   “A frequência dos ataques terroristas planejados e eficiência é uma enorme ameaça que não deve ser ignorado” – onde as palavras de binário do monte, que disseram que a ameaça terrorista na década de 1970 são uma reminiscência de quando o IRA detonou um regular em Londres. Colina deu o Sunday Telegraph e citado pela entrevista à BBC, ele apontou ISIS-se juntar ao britânico significava perigo. O especialista disse que centenas de cidadãos britânicos viajou para a Síria e Iraque para lutar lado a terroristas. casa de retorno possível é um enorme risco de segurança. Compensação de terroristas Max monte falou a um escândalos relacionados com o terror dos últimos tempos, Ronald Fiddler ex reparações terroristas. Como escrevemos em Guantánamo libertado, compensação substancial concedido a um ex-prisioneiro britânico realizou um ataque suicida segunda-feira perto da cidade de Mosul, no Iraque. Ronald Fiddler Ronald Fiddler Fotografia: Banaras Khan Fiddler depois de seu retorno, em 2010, recebeu um milhão de compensação de libras (mais de HUF 360 milhões de dólares), depois de agentes de inteligência supostamente britânicos participaram nos interrogatórios, embora eles sabiam como tratar os prisioneiros lá. Hill disse no momento da sua libertação não estava ameaçando qualquer julgamento, e não era suspeita de que ele iria se juntar à organização extremista e vê nenhuma supervisão que os terroristas tinham recebido compensação.

 

Fonte: index.hu

Leave a Reply 114 megnézve, 1 alkalommal mai nap |