< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: ET: az új magyar törvény szexuális kizsákmányolásnak teheti ki a kiskorúakat))))) ET: Les nouvelles lois hongroises peuvent exposer l’exploitation sexuelle des mineurs

| Mobile | RSS

ET: az új magyar törvény szexuális kizsákmányolásnak teheti ki a kiskorúakat))))) ET: Les nouvelles lois hongroises peuvent exposer l’exploitation sexuelle des mineurs

2017. március 26. | hozzászólás | Fecsegő hírek

ET: az új magyar törvény szexuális kizsákmányolásnak teheti ki a kiskorúakat

Az Európa Tanács (ET) arra szólította fel Magyarországot, hogy vizsgálja felül új migrációs törvényét, mert az – a strasbourgi testület szerint – azt a kockázatot hordozza magában, hogy a bevándorló kiskorúakat szexuális kizsákmányolásnak tehetik ki – írja az MTI.

Claude Janizzi, az Európa Tanács úgynevezett Lanzarote Bizottságának elnöke Orbán Viktor miniszterelnöknek küldött levelében aggodalmát fejezte ki a határőrizet szigorításáról rendelkező szabályozás miatt. Ez a bizottság felügyeli a tanács égisze alatt 2007-ben elfogadott lanzarotei egyezmény végrehajtását. Az egyezmény – amit Magyarország 2015 augusztusában iktatott törvénybe – egyenlő védelmet kíván nyújtani a gyermekeknek, a részt vevő európai országoknak pedig közös követelményrendszert és meghatározásokat vezet be.

A bizottság elnöke aláhúzta, hogy Magyarország a lanzarotei egyezmény egyetlen részes állama, amely nem alkalmazza azt az elvet, hogy bizonytalanság esetén a menedékkérőket mindaddig kiskorúnak kell tekinteni, míg a kormeghatározás le nem zárul.

Felnőttként kezeli őket

Az új szabályozás a kísérő nélkül érkezett 14 és 18 éves közötti kiskorúakat felnőttként kezeli, nem biztosítja számukra az őket megillető gyermekvédelmet, és felügyelőt sem nevez ki melléjük. A kiskorúakat a többi migránssal együtt az úgynevezett tranzitzónákban helyezik el, a korábbiaknál nagyobb mértékben kitéve őket a szexuális kizsákmányolás lehetőségének.

A gyerekek, akiket sok esetben nem megfelelő helyen, gyakran felnőttekkel összezsúfolva helyeznek el, kiemelten kiszolgáltatottak.

Felszólítás

Janizzi felszólította a magyar hatóságokat: egy hónapon belül küldjenek tájékoztatást arról, milyen lépéseket tesznek annak érdekében, hogy a kísérő nélküli gyermekeket – akár betöltötték 14. évüket, akár nem – már az életkor ellenőrzésének ideje alatt kiskorúnak tekintik és megkapják az ennek megfelelő védelmet. Azokról az intézkedésekről is tájékoztatást kér, amelyek megakadályozzák, hogy a gyermekek szexuális kizsákmányolás és visszaélés áldozataivá váljanak, valamint azoknak az úton lévő bevándorló kiskorúaknak a helyzetéről is, akik nem nyújtottak be menedékkérelmet, tekintettel arra, hogy az új törvény csupán a menedékkérőkről rendelkezik – húzta alá az ET illetékes bizottságának elnöke.

A Lanzarote Bizottság már korábban is bírálta Magyarországot a menekült gyermekek védelmének nem kielégítő volta miatt.

forrás:inde.hu

 

ET: Les nouvelles lois hongroises peuvent exposer l’exploitation sexuelle des mineurs

 

Le Conseil de l’Europe (CoE) a appelé à la Hongrie de reconsidérer sa nouvelle loi sur l’immigration, parce que – selon le corps Strasbourg – porte en elle un risque pour lui-même que les mineurs immigrés contre l’exploitation sexuelle peut – écrit MTI. lettre Claude Janizzi, président du Conseil de l’Europe a appelé le Premier ministre le Comité de Lanzarote a envoyé Viktor Orban a exprimé sa préoccupation au sujet du resserrement de la zone de contrôle des frontières. Ce comité supervise l’application de la Convention de Lanzarote a adopté en 2007 sous les auspices du Conseil. La convention – dont la Hongrie en Août ici à 2015 déposée en vertu de la loi – destinée à fournir aux enfants d’une protection égale des pays européens participant au système commun d’exigences et définitions introduites. Le président a souligné que la Hongrie qu’une partie de la Convention stipule Lanzarote qui ne concernent pas le principe selon lequel, en cas d’instabilité des demandeurs d’asile doivent être traités comme des mineurs jusqu’à ce que la détermination de l’âge est terminée. Comme un adulte de les traiter Les nouveaux règlements sont entrés sans les mineurs d’accompagnement entre 14 et 18 ans traités comme un adulte, ne pas leur donner leur juste protection de l’enfance et de la surveillance ne peut pas être appelé à côté d’eux. Les mineurs migránssal avec le reste placé dans les zones dites de transit, dans une plus grande mesure que avant de les exposer à la possibilité de l’exploitation sexuelle. Les enfants réfugiés dans le camp de Röszke (2016) Les enfants réfugiés dans le camp de Röszke (2016) Photo: Zsolt Molnár / Index Les enfants, qui dans de nombreux cas des endroits inappropriés, souvent avec des adultes entassés placés, très vulnérables. appel Janizzi a appelé les autorités hongroises à: envoyer des informations dans un mois, ce qui est fait pour que les enfants non accompagnés – même atteint 14 ans ou plus ou non – a été considéré comme un mineur de vérification de l’âge du temps et de bénéficier de la protection correspondante. demande à être informé des mesures qui empêchent les enfants de devenir l’exploitation et les abus sexuels, et ceux des mineurs immigrants dans la façon dont la situation qui n’a pas présenté une demande d’asile, compte tenu du fait que la nouvelle loi ne dispose que pour les demandeurs d’asile – Pulled sous la présidence de la commission compétente de l’ET. Lanzarote La Commission a déjà critiqué la Hongrie pour la protection des enfants réfugiés insuffisance.

 

Source: inde.hu

 

Leave a Reply 138 megnézve, 1 alkalommal mai nap |