< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Megkezdődött Bulgáriában az előrehozott parlamenti választás))))) La Bulgarie a commencé dans les élections législatives anticipées

| Mobile | RSS

Megkezdődött Bulgáriában az előrehozott parlamenti választás))))) La Bulgarie a commencé dans les élections législatives anticipées

2017. március 26. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Bulgária-választás-belpolitika-társadalom
Megkezdődött Bulgáriában az előrehozott parlamenti választás

fecsego.eu logo

www.fecsego.eu nemzetközi hírportál jó nagyon jó

Megkezdődött vasárnap reggel Bulgáriában az előrehozott parlamenti választás, három éven belül immár harmadszor választanak törvényhozást az országban.

Körülbelül 6,5 millió szavazásra jogosult állampolgár adhatja le voksát tizenegy pártra és kilenc koalícióra. Mintegy négyezer megfigyelő ellenőrzi a voksolás tisztaságát. A 2016 áprilisában elfogadott törvény értelmében a választásokon a részvétel kötelező, de a voksolás elmulasztása nem jár szankciókkal.
A választást Bojko Boriszov jobboldali miniszterelnök kényszerítette ki novemberi lemondásával, miután az általa támogatott jelölt a tavaly őszi elnökválasztáson alulmaradt az ellenzéki szocialisták által támogatott, oroszbarát Rumen Radevvel szemben. Így 2013 óta harmadszor kellett parlamenti választásokat kiírni. 2017. január 27. óta ügyvivő kormány van hivatalban Ognyan Gerdzsikov vezetésével.
A hét elején ismertetett közvélemény-kutatási adatok alapján a mostanáig kormányzó Polgárok Bulgária Európai Fejlődéséért (GERB) párt és az ellenzéki szocialisták fej fej melletti küzdelme rajzolódik ki. A megkérdezettek harminc százaléka választaná a tavaly őszi elnökválasztás óta megerősödött Bolgár Szocialista Pártot (BSZP), s ugyanennyi a GERB-et. A harmadik helyet foglalják el a nacionalisták 11,5 százalékos támogatottsággal, őket követi 8,1 százalékkal a török kisebbség pártja, a Mozgalom a Jogokért és a Szabadságért (DPSz). Az Akarat (Volja) egy héttel a választás előtt 6,5 százalékon állt.
Elemzők rámutattak, hogy ekkora támogatottsággal egyik párt sem tud majd a kormányalakításhoz szükséges többséget szerezni. Ezért nem is annyira az fog számítani, hogy ki szerzi meg a vasárnapi szavazáson a legtöbb voksot, hanem az, hogy melyik párt lesz képes partnereket találni kormányalakításhoz.

MTI

Bulgarie-électorale politique intérieure, de la société
La Bulgarie a commencé dans les élections législatives anticipées
[Caption id = “attachment_104520” align = largeur “de AlignLeft” = “150”] fecsego.eu logo [/ caption]

Bonnes nouvelles www.fecsego.eu international

Dimanche matin a commencé en Bulgarie à des élections législatives anticipées dans les trois ans pour la troisième fois élu législateur dans le pays.

Environ 6,5 millions de citoyens ayant le droit de vote peut et de la coalition de neuf partis ont voté onze. Environ quatre mille observateurs surveillent l’icône pureté de réponse. En vertu de la loi, adoptée en Avril 2016 des élections est obligatoire, mais l’absence de réponse Icône ne comporte pas de sanctions.
Le choix de la droite Premier ministre Boïko Borissov a forcé la démission en Novembre, après quoi il a soutenu les candidats à l’élection présidentielle de l’automne dernier était inférieur à l’opposition, soutenue par les socialistes, pro-russe Rumen Radev. Donc, la troisième fois, il avait eu des élections parlementaires kiírni de 2013. Depuis le 27 Janvier 2017, le gouvernement intérimaire a été dans le bureau ognya direction Gerdzsikov.
En utilisant la méthode décrite au début des sondages d’opinion semaine récemment, les citoyens au pouvoir pour le développement européen de la Bulgarie (GERB), le parti et l’opposition socialiste prochain combat tête de tête émerge. Trente pour cent des personnes interrogées choisissent depuis l’élection présidentielle de l’automne dernier a renforcé le Parti socialiste bulgare (BSZP), et le même nombre de GERB était. La troisième place est occupée par les nationalistes avec l’appui de 11,5 pour cent, suivie de 8,1 pour cent du parti de la minorité turque, le Mouvement pour les droits et libertés (DPSz). La volonté (Volya) était de 6,5 pour cent d’une semaine avant l’élection.
Les analystes ont souligné que ce soutien, ils aucune des parties ne seront en mesure d’obtenir la majorité nécessaire pour un gouvernement. Il est donc pas tant sera compté pour voir qui obtient le plus de voix lors du vote de dimanche, mais à quel parti sera en mesure de trouver un partenaire du gouvernement.

MTI

Leave a Reply 95 megnézve, 1 alkalommal mai nap |