< Böngészés > Főoldal / EE Minisztériuma / Blog article: Közveszélyes garázda

| Mobile | RSS

Közveszélyes garázda

2017. április 17. | hozzászólás | EE Minisztériuma

Közveszélyes garázda

Egyszer már kimondta a bíróság, hogy Gulyás Márton közveszélyes garázda. Másodfokon is rányomták a pecsétet az ítéletre, miután abuzálta a NVI és a Nemzeti Választási Bizottság cégtábláit. Méltatlanság címén leszerelte azokat. Úgy látta a tekintélyes bíróság, hogy ez a fiatalember megvalósította a közösségellenesség, az erőszakosság, a másokban megbotránkozást és riadalmat keltés, azaz a garázdaság bűntettét.

De, aki egyszer már garázda volt, abban ott lappang a garázdaság mérge, és lám, az az első adandó alkalommal meg is mutatkozik. Fogja a keze ügyébe kerülő vízfestékes flakont és jelképesen odavágja Áder Jánoshoz. Személyesen nem hozzá, mert elnökünk nem szokott az éjszakai órákban dolgozni, megtette helyette a hivatal fala is. Angliában kevésbé tapintatosak a garázdák, ők egyenesen a nekik nem tetsző politikus fejéhez szoktak tortát vágni.

Mi magyarok idáig még nem jutottunk. Az utcára kiment diákok is jószerével csak kiabálnak, skandálnak, kormányváltó versikéket fabrikálnak, mindaddig, amíg nem akad közöttük egy Gulyás Márton, aki az elégedetlenség „sajátos” kifejezésére táblát szerel, festéket dobál. Mert neki, a Krétakör egykori dramaturgjának, rendezőjének ilyetén színpadias garázdaságokra jár az agya.

Van, aki azt mondja, hogy ő csak egy jópofa, 31 éves, két méteres kölyök, akit az isten is diákvezérnek teremtett. De a diákvezéreket soha nem szereti a hatalom, mert könnyen követőik támadnak. Nem kellett soká várni, már másoknak is kedve támadt festékezni, piszkálni az ébredező oroszlán bajszát.

Már morog, már harapni készül, már börtönnel fenyeget. Most még csak garázdákról beszél, holnap, ki tudja…

szerző:Somfai Péter

forrás:népszava online.hu

Leave a Reply 438 megnézve, 1 alkalommal mai nap |