< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Moszkváé a legtöbb diplomata és a legizmosabb nagykövetség Budapesten)))) Moscú en la Embajada más diplomático y más muscular en Budapest

| Mobile | RSS

Moszkváé a legtöbb diplomata és a legizmosabb nagykövetség Budapesten)))) Moscú en la Embajada más diplomático y más muscular en Budapest

2017. április 19. | hozzászólás | Fecsegő hírek

 

Moszkváé a legtöbb diplomata és a legizmosabb nagykövetség Budapesten

D AS20170202015

Mivel szerda estére többezres tüntetést szerveztek a budapesti orosz nagykövetség elé „Állítsuk meg Moszkvát!” címmel, megnéztük, vajon melyik külföldi országnak van a legtöbb diplomatája.

Meglepetés: az Orosz Föderáció közel félszáz diplomatájával hajszállal, de az USA-t is megelőzi.

A magyar Külgazdasági és Külügyminisztérium Protokoll Főosztályának létezik egy folyamatosan frissülő online adatbázisa a Budapestre akkreditált diplomatákról, aminek a magyar verziója ugyan akadozik, de az angol nyelvű teljesen használható, itt lehet böngészni.

A budapesti orosz nagykövet 2014 novembere óta Vlagyimir Szergejev, az amerikai nagyköveti poszt azonban betöltetlen. Colleen Bellt, az előző kurzus politikai kinevezettjét januárban hívta haza a Trump-adminisztráció, azóta David J. Kostelancik első beosztott vezeti ügyvezetőként az amerikai missziót, várhatóan még jó pár hónapig. A helyért már nagyban tolonganak Donald Trump elnök kampányának támogatói.

A magyar külügy diplomata-adatbázisban nem csupán a diplomaták neve is beosztása, de még házastársuk neve is szerepel, és viszonylag gyakran frissül. Az adatok, amiből az alábbi chart összeállításához dolgoztunk, a 2017. április 13-i állapotot mutatják.

Látható, hogy Oroszország és az USA fej fej mellett áll hozzánk küldött diplomaták számában (49 és 47), de amikor például még februárban böngésztük az adatbázist, épp az USA vezetett 50-48-ra. Rajtuk kívül hozzánk akkreditált diplomatából nagyobb létszámú csapata csak Kínának (35) és Németországnak (29) van, majd a szomszédos államok és a nagyobb európai országok következnek a maguk nagyjából tucatnyi diplomatából álló missziójával.

Az Egyesült Államoknak – melynek előző három budapesti nagykövete is mind nő volt – tizennégy női diplomatája van jelenleg Magyarországra akkreditálva, Oroszországnak mindössze öt. A fentieknél kisebb méretű misszióval rendelkező Kína tíz, Németország tizenöt női diplomatát küldött Budapestre.

forrás.index.hu

 

Moscú en la Embajada más diplomático y más muscular en Budapest

AS20170202015 D

Como miles protesta fue organizada frente a la Embajada de Rusia en Budapest miércoles por la tarde “Stop Moscú” del título, vimos, preguntándose en qué país tiene el diplomático más exterior. Sorpresa: el bigote por delante de Rusia, pero los EE.UU. es casi cincuenta diplomático. Allí, el Húngara de Inversiones y Comercio y el Ministerio de Asuntos Exteriores Departamento de Protocolo de una base de datos en línea continuamente actualizada de los diplomáticos acreditados en Budapest, con la versión húngara de la misma entrecortado, pero la versión Inglés es completamente funcional, puede navegar por aquí. El embajador de Rusia en Budapest desde noviembre de 2014 Vladimir Sergeyev, sin embargo, el puesto de embajador de Estados Unidos vacante. Colleen bellt, el curso político anterior del país en enero kinevezettjét llama administración Trump, ya David J. Kostelancik Jefe Adjunto de Misión encabezada por un ejecutivo de la misión estadounidense, se espera que tenga un par de meses. El lugar ha sido en gran medida el hacinamiento partidarios de la campaña presidencial de Donald Trump. Ministro de Relaciones Exteriores, Economía y Péter Szijjártó Exteriores recibe al presidente ruso Vladimir Putin en el aeropuerto Liszt Ferenc de febrero de 2017, el 2. Junto a ellos, el ruso Vladimir Sergeyev Embajador. Ministro de Relaciones Exteriores, Economía y Péter Szijjártó Exteriores recibe al presidente ruso Vladimir Putin en el aeropuerto Liszt Ferenc de febrero de 2017, el 2. Junto a ellos, el ruso Vladimir Sergeyev Embajador. Foto: Tamás Kovács no sólo el nombre del título diplomáticos, pero incluso el nombre de su cónyuge es la base de datos diplomática exterior húngara, y se actualiza con bastante frecuencia. Los datos, que nos compilar la siguiente tabla, que muestra el estado de 13 de abril 2.017. Se puede observar que Rusia y los EE.UU. están cabeza a cabeza en el número de diplomáticos enviados a nosotros (49 y 47), pero, por ejemplo, cuando se navega por la base de datos, en febrero, los EE.UU. ha dado lugar a 50-48. diplomatából un gran número de ellos fuera de nuestro equipo de acreditada sólo China (35) y Alemania (29), y los Estados vecinos y los principales países europeos todavía resultar en más o menos una docena diplomatából su misión. Los Estados Unidos – cuyos tres embajador anterior en Budapest era toda una mujer – Catorce mujeres diplomático está acreditado actualmente a Hungría, Rusia tiene sólo cinco. El misionero más pequeño mencionado anteriormente top ten de China, quince mujeres diplomático enviado a Alemania a Budapest.

 

forrás.index.hu

Leave a Reply 176 megnézve, 1 alkalommal mai nap |