< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Nem kapott kanadai menedékjogot a volt SZDSZ-es roma aktivista

| Mobile | RSS

Nem kapott kanadai menedékjogot a volt SZDSZ-es roma aktivista

2017. április 25. | hozzászólás | Közélet
 

Több mint öt év után, tavaly decemberben zárult le az az eljárás Kanadában, amelyben az egykori SZDSZ-es Mohácsi Viktória politikai menedékjogért folyamodott – tudta meg a Magyar Nemzet. A volt európai parlamenti képviselő kérelmét elutasították.Mohácsi a lapnak úgy nyilatkozott: meglepte a döntés, április 10-én le is zajlott az első, hazatelepítéssel kapcsolatos meghallgatás.

Az oktatási tárca korábbi roma és hátrányos helyzetű gyermekek integrációjáért felelős miniszteri biztosa, az EP egykori SZDSZ-es képviselője 2011 végén hagyta el Magyarországot, és a kanadai Torontóban kért politikai menedékjogot, egy televíziós műsorban elhangzott szavai szerint azért, mert Magyarországon életveszélyes fenyegetéseket kapott, miután kritikát fogalmazott meg azzal kapcsolatban, hogy lassan halad a 2008-ban és 2009-ben elkövetett romagyilkosságok felderítése.

A cikk szerint  műsor narrátora hozzátette: a jogvédő lépésében ennél is súlyosabb szerepet játszott, hogy Mohácsi szerint a Gyurcsány-kormány úgy döntött, eltitkolja a gyilkosságokkal kapcsolatos információkat, és 80 évre titkosítja. Ugyanis „egyesek szerint összefüggésbe hozhatnak néhány állami tisztségviselőt a gyilkosokkal”. Mohácsi hozzátette, tizenöt év börtönt kockáztatna, ha ezekről az ügyekről beszélne, és attól tart, hogy a magyar titkosszolgálat „hosszú keze” Kanadában is utánanyúlhat – írja a Magyar Nemzet.

forrás:hír24.hu

Leave a Reply 123 megnézve, 1 alkalommal mai nap |