< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Hogyan akadályozhatjuk meg a nők elsárkányosodását?

| Mobile | RSS

Hogyan akadályozhatjuk meg a nők elsárkányosodását?

2017. április 26. | hozzászólás | Életképek/bulvár

Hogyan akadályozhatjuk meg a nők elsárkányosodását?

fecsego.eu logo


www.fecsego.eu nemzetközi hírportál jó nagyon jó

A klimaxos feleség hangulatingadozásai a házasságot is tönkretehetik
A klimaxos feleség hangulatingadozásai a házasságot is tönkretehetik
109
Blikk-információ

A közvélekedés szerint egy nő kétféleképpen alakulhat át öreg korára: válhat belőle jóságos tündér, de akár gonosz boszorkány is! Az anyósvicceket hallgatva főképp az utóbbit hisszük el: mintha a nők idővel mind „elsárkányosodnának”. Pedig egyáltalán nem törvényszerű, hogy ez így legyen!

Bájos hölgyből „klimaxos banya?!”

Leginkább a klimax idején figyelhető meg komoly változás a nők viselkedésében: az ötvenedik évükhöz közeledve sokuk rendkívül ingerlékennyé, idegessé, veszekedőssé válhat. A változókori hangulatingadozások hátterében hormonális okok húzódnak meg. Ilyenkor ér véget ugyanis a termékenység korszaka, azaz fokozatosan leáll a petefészkek működése, amelyek így egyre kevesebb hormont termelnek. A szervezetben ekkor lejátszódó folyamat gyakorlatilag a fordítottja a serdülőkornak, amikor a kislányok nővé érnek. Csakhogy míg fiatalon ez a változás pár év alatt, rohamtempóban lezajlik, addig a klimax akár egy évtizeden át elhúzódhat. És persze a kamaszlányok hisztirohamait inkább csak megmosolyogjuk, ám amint ugyanezt egy korosodó nő adja elő, az már sokkal kevésbé szerethető.

Kapuzárási depresszió – bizony, a nőknek sem könnyű!

Ma már szinte közhely a kapuzárási pánikot emlegetni – legalábbis ha a férfiakról van szó. Pedig a nőket ugyanúgy megviseli éveik számának nyomasztó gyarapodása, amelyet a gyötrő, klimaxos hőhullámok jelentkezése, vagy a menstruáció elmaradása kíméletlenül adnak a tudtukra. Hajlamossá válnak elhinni, hogy többé nem számítanak „igazi” nőnek, és mivel a családi fészekből is ilyentájt „repülnek ki” a gyerekek, anyaként is fölöslegesnek érezhetik magukat. A klimaxos feleség ingerlékenysége, türelmetlensége vagy éppen depressziója miatt persze hogy a férjen csattan az ostor, és a korábbinál sűrűbben kipattanó vitákból, veszekedésekből pedig lehet, hogy előbb-utóbb mindenkinek elege lesz. Főleg, ha már az ágyban sem találnak egymásra a házastársak!

Szex a klimax idején

Változókorban sajnos könnyű „leszokni” a szexről, mivel a petefészekhormonok hiánya következtében előbb-utóbb jelentkezik a hüvelyszárazság is. A nedvesedés hiánya megnehezíti, mi több, kellemetlenné teheti a közösülést. A fájdalmas szex miatt a nők idővel húzódozni kezdenek partnerüktől, és persze mi sem egyszerűbb, mint egy kis undoksággal eleve elejét venni a társ esetleges testi közeledésnek…! Csakhogy a szexmegvonás könnyen a partnerek elhidegüléséhez vezethet, hosszabb távon pedig rámehet az egész házasság. Pedig a klimaxos tünetek ellen tenni is lehet! Hüvelyszárazságra például a patikában kérhetünk olyan készítményt, amelynek kúraszerű használatával nemcsak alkalmilag, hanem hosszú távon is enyhíthető ez a probléma.

Így űzze el a sárkányt!

A változókori hangulatingadozás kordában tartásához hatásos segítséget nyújthat az orbáncfű. A „lélek napsugarának” is nevezett gyógynövényt már az ókorban is ismerték, és sikerrel alkalmazták lelki bajokra. Szabályozza az idegsejtek működését, hatására az ember ismét képes lesz higgadtan szemlélni maga körül a világot és kevésbé ragadják magukkal az érzelmei. Az orbáncfű ugyanakkor az alvásra is jó hatással lehet, így a változókort gyakran kísérő alvászavarokat is enyhítheti.

Le a hőhullámokkal!

A klimaxos hőhullámok ellen jó szolgálatot tehet egy másik gyógynövény, a Cimicifuga, amit magyarul poloskavésznek hívnak. A növényben található hatóanyagok révén enyhülhetnek a változókort kísérő testi panaszok, köztük a kellemetlen hőhullámok, az éjszakai izzadás. Lehetőleg patikában szerezzük be, hogy a készítmény, amit megveszünk, biztosan ellenőrzött minőségű legyen.

forrás:blikk.hu

Leave a Reply 110 megnézve, 1 alkalommal mai nap |