< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Emiatt aggódhat igazán Orbán – Süddeutsche Zeitung)))) En raison de ce vraiment se préoccuper de Orban – Süddeutsche Zeitung

| Mobile | RSS

Emiatt aggódhat igazán Orbán – Süddeutsche Zeitung)))) En raison de ce vraiment se préoccuper de Orban – Süddeutsche Zeitung

2017. április 30. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Emiatt aggódhat igazán Orbán – Süddeutsche Zeitung

A Süddeutsche Zeitung című német liberális lap a felsőoktatási törvény módosításával kapcsolatban foglalkozott Magyarországgal szombati számában.

A lap A hét rejtvénye című rovatában Kell-e Orbánnak következményekkel számolnia az EU részéről? címmel közölte Daniel Brössler írását, aki kiemelte, hogy az Európai Bizottság nem tehetetlen, ha tagországok megsértik az uniós jogot.

A testület joga és kötelessége a szabályok betartására szorítani a tagokat, így egyedül 2015-ben 742 kötelezettségszegési eljárást indított. Az ilyen eljárások a tagállamok tevékenysége és a belső piac működését szabályozó előírások közötti viszonyra vonatkoznak, amikor pedig értékekről, köztük a demokráciáról és a jogállamiságról van szó, “bonyolultabb” az ügy. Ilyen esetben az adott ország elveszítheti tagsági jogait, legalábbis elvileg, gyakorlatilag viszont annyira nagyok az akadályok, hogy az eljárás szinte kivitelezhetetlennek számít – áll a cikkben.

A bizottság a felsőoktatási törvény módosításának ügyében a “klasszikus utat”, a kötelezettségszegési eljárást választotta, amely pénzbüntetéssel érhet véget, ha az ügy eljut az Európai Unió Bíróságáig és a kormány nem tartja magát az ítélethez.

Orbánnak azonban “inkább egy másfajta nyomásgyakorlási eszköz okoz aggodalmat”, ugyanis Magyarország az uniós támogatások egyik legnagyobb haszonélvezője, és ugyan nem lehet minden további nélkül megkurtítani a strukturális alapokból járó támogatásokat, “de brüsszeli diplomaták felhívják a figyelmet, hogy hamarosan kezdődnek a tárgyalások a 2020 utáni több éves pénzügyi keretről”, az EU hosszú távú költségvetéséről – írta a Süddeutsche Zeitung szerzője.

forrás:napi gazdaság.hu

En raison de ce vraiment se préoccuper de Orban – Süddeutsche Zeitung
Le groupe libéral allemand Süddeutsche Zeitung traité dans le cadre de la modification de la loi sur l’enseignement supérieur dans le numéro de Hongrie samedi.
Auteur: Szász Péter

Retour Orbán compter avec les conséquences de l’UE, la section intitulée énigme de la semaine? Daniel a écrit adresse Brößler, il a souligné que la Commission européenne ne sont pas sans défense lorsque les Etats membres violent le droit communautaire.
Le droit et le devoir des membres du conseil d’administration de se conformer aux règles conservées, donc seulement 742 procédures d’infraction engagées en 2015. Ces procédures sont applicables à la relation entre l’activité et la régulation du fonctionnement des dispositions du marché intérieur des États membres, qui sont des valeurs, y compris la démocratie et l’Etat de droit est « compliquée » le cas. Dans ce cas, le pays peut perdre ses droits d’adhésion, au moins en théorie, mais dans la pratique est si grands obstacles que le processus est presque impossible – est dans l’article.

Le comité a choisi la « voie classique », la procédure d’infraction concernant la modification de la Loi sur l’enseignement supérieur, qui se terminent par une amende si l’affaire atteint Bíróságáig l’Union européenne et le gouvernement ne respecte pas le jugement.

Orbán, cependant, « plutôt un autre type de pression sur l’actif peut concerner », comme l’un des plus grand bénéficiaire des fonds européens de la Hongrie, et même ne peut pas être réduit, mais les paiements associés aux Fonds structurels, sans autre forme de procès, « mais les diplomates de Bruxelles attirer l’attention bientôt commencer les négociations en 2020 cadre financier pluriannuel pour le poste, « le budget de l’UE à long terme – écrit l’auteur de la Süddeutsche Zeitung.

Source: Daily gazdaság.hu

 

Leave a Reply 1477 megnézve, 2 alkalommal mai nap |