< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: A volt CEU-rektorhelyettes magyarázza Orbánnak, mi a CEU)))) The former CEU vice president explains to Orban what the CEU is

| Mobile | RSS

A volt CEU-rektorhelyettes magyarázza Orbánnak, mi a CEU)))) The former CEU vice president explains to Orban what the CEU is

2017. május 1. | hozzászólás | Fecsegő hírek

A volt CEU-rektorhelyettes magyarázza Orbánnak, mi a CEU

fecsego.eu logo


www.fecsego.eu nemzetközi hírportál jó nagyon jó

Kivételes eljárásban tárgyalták a lex CEU-t

Fotó: Végh László / Magyar Nemzet

Spiegel: Az EPP „rendreutasította” Orbánt
Rogán: Orbán megvédte Magyarország álláspontját

Egykori oxfordi társa, Kontler László történész, a CEU volt rektorhelyettese vette magának a fáradságot, s Facebook-bejegyzésében elmagyarázta a miniszterelnöknek – aki szerint senki nem tudja mi is az a CEU –, mi értendő a CEU kifejezés alatt.

Régi ismerősként Kontler nem bajlódik hosszas megszólítással:

„Viktor!

Ne haragudj a közvetlenkedésért, de ismerjük egymást jó ideje. A »kedves« vagy hasonló minősítést most mellőzném.

Azt olvasom, szerinted senki nem tudja, mi az a CEU. Ezen csodálkozom, tényleg. Jó eszű, tanult ember vagy, jó a memóriád is, igaz, mostanában a sok stressz biztos azt is megviseli. Ha nem megy, miért nem kérsz segítséget?

Például erre biztos emlékszel. Amikor ’89-ben együtt lógtunk Oxfordban, mondtam neked, hogy emberek, akiket mind a ketten tiszteltünk (egyikünknél ez így is maradt), gondolkodnak egy ilyen »dunai Oxford« szerű suli létrehozásán, kifejezetten azzal a céllal, hogy ugyanazért a tudásért ne kelljen bazi drágán oda menni vagy még messzebb, ahol éppen mi is ütöttük az időt. (Te nem olyan sokáig, mert inkább hazajöttél kampányolni, de azért mégis.) A sulit ugyanaz az alak akarta finanszírozni, aki akkor nekünk is csengetett. Határozottan emlékszem, hogy tetszett neked az ötlet.”

Hogy segítsen a megfejtésben, a történész Orbán emlékezetébe idézi, hogy – kis túlzással a fél kormány, vagy tán az egész és a miniszterelnök számos ismerőse – a gyűlölt Soros pénzén tanult, s biztos segít a megfejtésben.

Például a szóvivő:

„De ha ez már nincs meg, kérdezd meg például a Kovácsot. Már a legelső évben remek tempóérzékkel rácuppant a CEU-ra, annyira tetszett neki, hogy nem is bírt elszakadni vagy tíz évig. Össze is hozott egy egész rendes kis disszertációt (én voltam a témavezetője, csak tudom), meg is kapta a fokozatát – nem volt az csalás, sem ámítás. Igaz, lehet, hogy mégse jó ötlet pont őt kérdezni, mert azt is hallom, most őszerinte mégis csalás. Hát, nem tudom, hogy számol el magának azzal a tíz évével, de végül is ezt bízzuk rá.”

Vagy Orbán grúz kollégája:

„Ha ő nem tud neked ebben segíteni, akkor még mindig vannak ilyenek tizen-egynéhányezren a világban (de sokan egész közel), szerintem bármelyikük készségesen elmeséli. A múltkor például mindjárt megkérdezhetted volna a grúz kollegát, remek alkalom lett volna. Persze volt előtte ott az a kis paláver, az lehet, hogy egy kicsit kizökkentett, de hát a te pozíciódban az ember tudjon magán uralkodni.”

Esetleg a CEU épületét drágán fölhúzó barát, Garancsi István:

„Aztán ott van még a Garancsi nevű barátod. Szerintem nem lehet, hogy ő ne tudja, mi az a CEU. Ha nem hallottad volna, az ő cége húzta föl nekünk azt a mutatós kecót ott a Belvárosban. Nem mondom, jól megszámította, biztos szakított rajta rendesen, de hát mi se bántuk meg, mert igazán lakájos lett, úgyhogy ez így rendben is van. Illetve lenne, ha fél évvel a beköltözés után nem támad az a kis differencia köztünk, amiért őszintén szólva most kicsit el vagyunk bizonytalanodva. De ne aggódj, azért megtartjuk.”

Ja, és a miniszterelnök kabinetfőnöke, a letelepedési kötvény atyja:

„És eszembe jutott még a Rogán nevű is, na ő aztán segíthet neked ezt a dolgot megvilágítani, olyan jól értitek ti ketten egymást. Amikor ez az előbbi történet a házzal elkezdődött, még ő volt a főnök azon a környéken. Azóta még följebb vitte a jóisten a dolgát, szerencsére, de mi is segítettük ám. Tudniillik így, hogy mi betoltunk oda a környékre egy kis pénzt, le lehetett hívni Brüsszelből (érted: BRÜSSZELBŐL, hát ez mekkora poén, az eszem megáll!) azt, ami amúgy jár térkövezésre, szökőkutazásra, effélékre. A Belváros főutcájának hívják, ki szoktátok írni az ilyenekre, hogy »Magyarország jobban teljesít!« Ez megvan, ugye?”

De akár Kontler maga is kész segíteni a megfejtésben:

„Most hirtelen csak ennyi, de ezen is el tudsz indulni szerintem. Azt írja az újság, kaptál rá 30 napot, hogy eljuss a megfejtésig, szerintem menni fog. Ha időzavarba kerülsz, keress meg, tényleg szívesen.”

forrás:mno.hu

The former CEU vice president explains to Orban what the CEU is

[Caption id = “attachment_104520” align = “alignleft” width = “150”] fecsego.eu logo [/ caption]
www.fecsego.eu international news portal is very good

The lex CEU was discussed in an exceptional procedure

Photo: László Végh / Hungarian Nemzet

Spiegel: EPP has “canceled Orbán”
Rogan: Orban defended Hungary’s position

Former Oxford compatriot, historian László Kontler, former deputy rector of CEU, took the trouble, and in his Facebook entry he explained to the prime minister that no one knows what the CEU is, what is meant by the term CEU.

As a former friend, Kontler does not bother with a lengthy address:

“Viktor!

Do not be sorry for directing, but we’ve known each other for a while. The “nice” or similar rating would now be neglected.

I read that you think no one knows what the CEU is. I’m surprised, really. You’re a good man, you’re a learned man, you have a good memory too, yes, there’s a lot of stress that’s going to make. If you do not go, why do not you ask for help?

For example, you should remember that. When we were hanging in Oxford in ’89, I told you that people whom we both respected (one of them remained) think of creating such a Oxon-like school for Dungeon, specifically with the aim of not having the same knowledge Go deeper or go even further, where we just got the time. (You did not go so long as you came back to camp, but still.) The schoolman wanted to finance the same guy who was then ringing us. I definitely remember that I liked the idea. ”

To help resolve, historian Orban remembers that, with little exaggeration, the half-government, or even the whole acquaintance with the prime minister, learned from the hated Soros’s money and is sure to help decapitate.

For example, the spokesperson:

“But if that is not the case, ask the Kovacs for example. In the very first year, with a great sense of tempo, she dumped CEU, so much she liked that she could not break away for ten years. He also put together a fairly small dissertation (I was his supervisor, I only know) and he got his degree – it was not cheating or cheating. True, it may not be a good idea to ask him a question, because I can hear it now is a fraud. Well, I do not know how to count you for ten years, but in the end we trust it. ”

Or Orban’s Georgian colleague:

“If he can not help you in this, there are still dozens of people in the world (but many are all around), I think any of them is willing to tell. For example, if you had been questioned by a Georgian colleague, you might have been a great occasion. Of course there was that little palazzo there, it might have been a little bit dejected, but in your position you can be domiciled. ”

Possibly the friend of Istvan Garancsi, the dragon who pulls the building of the CEU:

“Then there is your friend Garancsi. I do not think he can not know what the CEU is. If you did not hear it, his company had pulled us the poignant hell out there in the Downtown. I’m not telling you, he counted it well, he sure did break it off properly, but we did not bother him because he was really alive, so it’s okay. It would be like if half a year after the move, there is no small difference between us, for which we are frankly confused. But do not worry, we’ll keep it. ”

Ja, and Prime Minister’s Cabinet, Father of Settlement Bond:

“And I remember the name Rogan too, and he can help you to illuminate this thing, so well you understand each other. When that first story started with the house, he was still the boss in that neighborhood. Since then, he has taken the best of his business, fortunately, but we also helped. So let’s know that we made some money out of the area, we could call you from Brussels (you mean: BRUSSELS, so how big is this, my mind stops!) What’s going to spin around, fountain, and stuff. They call it the High Street of the Downtown, who are you writing to say, “Hungary is doing better!” This is what, is not it? ”

But even Kontler himself is ready to help solve the problem:

“Now suddenly, that’s all, but you can start with that as well. It’s written in the newspaper, you’ve got 30 days to get to the decipher, I think it will go. If you get caught in time, find out, really welcome. ”

Source: mno.hu

Leave a Reply 89 megnézve, 1 alkalommal mai nap |