< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Fidesz: ismét érdekes hangfelvételen szerepel a jobbikos polgármester

| Mobile | RSS

Fidesz: ismét érdekes hangfelvételen szerepel a jobbikos polgármester

2017. május 9. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Tisztázandó a gyanús ózdi közbeszerzés

Fidesz: ismét érdekes hangfelvételen szerepel a jobbikos polgármester

szerző:Pálfy Dániel Ábel

Újabb korrupciós ügy lengi körül a Jobbikot – jelentette ki hét végi sajtótájékoztatóján Németh Szilárd, és arra szólította fel Janiczak Dávidot, Ózd jobbikos polgármesterét, hogy tisztázza a helyi ivóvízfejlesztésre kiírt pályázat gyanús körülményeit.

Németh Szilárd 20170508Álljon a nyilvánosság elé Janiczak Dávid! – követelte Németh Szilárd (Fotó: Fidesz.hu)

Egy, a közelmúltban nyilvánosságra került hangfelvételen Janiczak Dávid a munkatársaival arról beszél, milyen módon tudnának megszabadulni a város ivóvízhálózatának fejlesztésére kiírt, mintegy 417 millió forintos keretösszegű közbeszerzési pályázaton induló egyik vállalattól – mondta Németh Szilárd, a Fidesz frakcióvezető-helyettese szombati sajtótájékoztatóján. Mint kifejtette, az ózdi ivóvízfejlesztési pályázaton két cég vett részt, az Aqua Plus Kft., valamint a Diamit Zrt., és a polgármester a hangfelvétel tanúsága szerint azt javasolta, hogy ez utóbbi pályázatát nyilvánítsák érvénytelennek. Az ügy részleteit ismertetve a Fidesz politikusa úgy fogalmazott, „mire tromfol az ózdi bossnak az egyik samesza és rögtön közli is, hogy rá fogja állítani az embereit a másik cégre, hogy találjanak valami kompromittálót”. Németh Szilárd közölte, a pályázatot végül a polgármester által favorizált Aqua Plus Kft. nyerte. A Fidesz arra kéri a Jobbik politikusát, hogy álljon a nyilvánosság elé, és tisztázza ezt a befolyásolási kísérletet, mondja el, hogy valóban ő szerepel-e a hangfelvételen, illetve pontosan hogyan intézték a közbeszerzést. Arra is felszólítják Janiczak Dávidot, mondja el, kellett-e valakit megvesztegetni a kompromittáló adatokért, illetve ő kapott-e pénzt, és ha igen, mennyit. Németh Szilárd szerint fontos kérdés az is, hogy korábban történt-e már ilyen eset a polgármester életében, ugyanis „aki egyszer csinál ilyet, az általában többször is.

Janiczak Dávid közleményben reagált, mint írta, „Ózd Város Önkormányzata a svájci hozzájárulású ivóvíz-rekonstrukciós munkára nyílt közbeszerzési eljárást folytatott le, nagy tapasztalattal rendelkező budapesti közbeszerzési tanácsadó céget foglalkoztatott. (…) A döntéshozatali eljárás során a vonatkozó jogszabályok teljes körű betartása megtörtént, a közbeszerzési eljárás erős szakmai kontroll alatt állt, hiszen a döntéshozatalok előtt minden anyagot megküldtünk a Széchenyi Programirodához”. Továbbá „a projektnek szoros határidőt állapítottak meg: május 31-ig be kell fejezni azt”.

A 444 újságírónőjét ért állítólagos atrocitásra vonatkozó kérdésre Németh Szilárd közölte, a nyilvánosság pártján áll a nemzeti konzultációs fórumok esetében. „Viszont a Soros által fenntartott médiabirodalom embe­reit, mint ahogy a Soros által fenntartott álcivileket sem tartom civileknek, úgy őket sem tartom valódi újságíróknak” – tette hozzá, megjegyezve, „inkább provokálni szoktak és ügynöki tevékenységet folytatnak”. A „Nem maradunk csendben” csoport szombaton tüntetést rendezett az ügy kapcsán, az újbudai Fidesz viszont rágalmazás miatt feljelentést tesz.

forrás:magyar hírlap.hu

Leave a Reply 86 megnézve, 1 alkalommal mai nap |