< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Egy bomba miatt teljesen elszigetelték Ferihegy 2-t – feloldották a zárást

| Mobile | RSS

Egy bomba miatt teljesen elszigetelték Ferihegy 2-t – feloldották a zárást

2017. május 17. | hozzászólás | Közélet

 

Egy bomba miatt teljesen elszigetelték Ferihegy 2-t - feloldották a zárást


Egy bomba miatt teljesen elszigetelték Ferihegy 2-t – feloldották a zárást

A 2-es terminálnál került elő egy világháborús bomba szerda délután. Lezárták az összes utat a repülőtér felé, este fél 6 körül oldották fel a forgalomkorlátozást.

Világháborús robbanótestet találtak a ferihegyi repülőtér 2-es termináljánál, az ide vezető összes utat lezárták – közölte a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje szerda délután.

A régi repülőgép-emlékpark területén építkezés közben került elő egy második világháborús légibomba.

Este fél 6 után a kommunikációs tiszt közölte, hogy elszállítják a robbanószerkezetet, a forgalomkorlátozást feloldották. A régi repülőgép-emlékpark területén építkezés közben került elő a robbanótest. A tűzszerészek azonosították: egy 1938-ban rendszeresített, magyar gyártmányú bomba került elő. A bomba nem élesített, szállítható állapotban van, ezért a tűzszerészek elviszik a helyszínről – mondta Markovics Zita.

Kurucz László, a Budapest Airport helyettes szóvivője is megerősítette: a repülőtéri utakat érintően már nincsenek korlátozások.

forrás:HVG.hu

Leave a Reply 102 megnézve, 1 alkalommal mai nap |