< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Dobrev Klárának papírja van arról, hogy Lázár János hazudott

| Mobile | RSS

Dobrev Klárának papírja van arról, hogy Lázár János hazudott

2017. május 18. | hozzászólás | Életképek/bulvár
Lázár János sajtótájékoztatója

Dobrev Klárának papírja van arról, hogy Lázár János hazudott

 

Jogerősen megállapította a bíróság, hogy Lázár János hazudott akkor, amikor a Dobrev Klára által vezetett Altus Zrt.-ről valótlanságokat állítva levelet írt, nyilatkozott az Európai Bizottságnak, annak főbiztosainak – jelentette be mai sajtótájékoztatóján Dobrev. Hivatalosabban: az Altus Zrt. jogerősen pert nyert Lázár Jánossal, a Miniszterelnökséget vezető miniszterrel szemben.

Az ügy előzménye, hogy az Altus Zrt. három éve egy nemzetközi, többfordulós pályázaton egy nagy nemzetközi konzorcium vezetőjeként megbízást nyert EU-t érintő elemzésekre-kutatásokra – idézte fel Gyurcsány Ferenc felesége. (Az Altusnak akkor Gyurcsány a tulajdonosa volt, Dobrev a vezérigazgatója, most Dobrev a tulajdonos és vezérigazgató is egyben.) A cégvezető szerint Orbán Viktor kormányfőt annyira zavarta ez, hogy mindent elkövetett annak érdekében, hogy ezt ellehetetlenítse, rávegye Brüsszelt arra, hogy az Altus elessen a munkától. Ezért is kérhette Orbán arra Lázárt, hogy írjon levelet az Európai Bizottságnak, illetve az illetékes főbiztosnak – magyarázta sajtótájékoztatóján Dobrev.

Lázár egyik levele úgy is kezdődik, hogy azt Orbán Viktor megbízásából írja a Miniszterelnökséget vezető miniszter. A levélben szerepel egy olyan mondat is Dobrev szerint, hogy az Altus Zrt. összefüggésbe hozható az olajmaffiával. A bíróság a mostani jogerős ítéletében ezzel kapcsolatban mondta ki, hogy Lázár hazudott. A bíróság bocsánatkérésre is kötelezi Lázárt, és eltiltotta a további hazudozástól – ismertette a bírósági ítéletet Dobrev.

Az ítélet indoklásának van még egy különösen érdekes része a cégvezető szerint. Lázár a Miniszterelnökség jobb tudomása ellenére írta a most kifogásolt mondatot – magyarán: tudnia kellett, hogy nem ír igazat – interpretálta az indoklást Dobrev.

forrás:hír24.hu

Leave a Reply 237 megnézve, 1 alkalommal mai nap |