< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: A Momentum jelenlegi formájában bezáratná a közmédiát

| Mobile | RSS

A Momentum jelenlegi formájában bezáratná a közmédiát

2017. május 20. | hozzászólás | Közélet
A Momentum jelenlegi formájában bezáratná a közmédiát


A Momentum jelenlegi formájában bezáratná a közmédiát

Ha kormányra kerülne, az első adandó alkalommal megállítaná a propagandát, ennek érdekében pedig bezáratná, majd a társadalommal közösen indítaná újra a közmédiát a Momentum Mozgalom.

Ahogy beszámoltunk róla, a Momentum Mozgalom néhány tagja, köztük a pártelnök, Fekete-Győr András csütörtökön besétált az Origo szerkesztőségébe, és feltett néhány kérdést az egyik ott dolgozónak, Kovács Andrásnak, több, a pártról szóló lejárató cikk szerzőjének.

A látogatás után – amelyhez a Társaság a Szabadságjogokért szerint a momentumosoknak nem lett volna joguk, és amiatt az Origo feljelentést tett – Bede Márton, a 444.hu újságírója a saját Facebook-oldalán azt írta: szerinte a párt “ne az Origóban bohóckodjon, hanem ígérjék meg, hogy hatalomra jutásuk esetén felszámolják az állami propagandagépezetet, és bezárják a rendszerváltás utáni Magyarország egyik legnagyobb közpénznyelő gépezetét, a teljes közmédiát”.

Fotó: Facebook

A posztra a Momentum Mozgalom Facebook-oldalának egyik adminisztrátora kommentben annyit válaszolt: “deal”, vagyis nagyjából azt, hogy vevők az ötletre – szúrta ki a Magyar Nemzet.

A lap ezután megkereste a Momentumot, hogy megtudja, viccnek szánták a hozzászólást, vagy valóban ezt gondolja a párt a közmédiáról. A válaszból kiderült, hogy ez a programjuk része. Mint írták, ha kormányra kerülnek, erkölcsi felelősségüknek érzik az első adandó alkalommal megálljt parancsolni a propagandának.

Ezt a közmédia bezárásával, majd a társadalommal közös újraindításával tervezik elérni. Úgy látják, hogy a közszolgálati médiát kisajátította az államhatalom, jelenlegi működése nem fenntartható és mérgezi a közbeszédet, a reform után azonban onnan többet nem lehetne kizárni sem a pártokat, sem a civileket, sem az embereket. Az új koncepciót a többi párttal közösen dolgoznák ki.

Emellett minimalizálnák az állami hirdetéseket, illetve az állami vállalatok hirdetéseit, mert mint írták, az állampolgárok tájékoztatása nem lehet eszköze annak, hogy a piacon egyébként megmaradni nem képes médiaszolgáltatók, reklámcégek és sajtótermékek fennmaradását segítse.

forrás:hvg.hu

Leave a Reply 62 megnézve, 1 alkalommal mai nap |