< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Kim Dzsongun elrendelte a légelhárító berendezések tömeggyártását

| Mobile | RSS

Kim Dzsongun elrendelte a légelhárító berendezések tömeggyártását

2017. május 28. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Kim Dzsongun elrendelte a légelhárító berendezések tömeggyártását

Kim Dzsongun személyesen ellenőrizte egy új fejlesztésű légelhárító rendszer tesztelését, és elrendelte a berendezés tömeges gyártásának megkezdését, írja az MTI az észak-koreai állami hírügynökség jelentésére hivatkozva.

A teszt helyszínét és időpontját nem közölték az észak-koreai forrás, ugyannakkor azt kiderült, hogy a rendszert már tavaly áprilisban is tesztelték, de akkor még nem működött tökéletesen.

A repülő célpontokat érzékelő berendezés hatékonysága figyelemreméltó mértékben emelkedett, ahogy javult a rendszer pontossága is. … Nagy számban el kell kezdeni gyártani, és az ország minden részébe telepíteni kell, mint az erdőt, annak érdekében, hogy leromboljuk az ellenségnek azt az őrült vágyálmát, hogy ellenőrzése alá vonja a légteret

– idézte Kim Dzsongunt a KCNA.

Phenjan 2016 eleje óta két kísérleti atomrobbantást és számos ballisztikusrakéta-tesztet hajtott végre, legutóbb május 21-én egy közepes hatótávolságú rakétával. Az ENSZ Biztonsági Tanácsa (BT) élesen elítélte a rakétakísérletet, egyben kilátásba helyezte az ország ellen bevezetett büntetőintézkedések további szigorítását. A BT szerint Phenjan kihívó magatartása aláássa a térség biztonságát, ezért a testület felszólította, hogy mondjon le a rakéta- és nukleáris kísérleteiről.

Amerikai sajtóhírek szerint az Egyesült Államok hadserege azt tervezi, hogy egy harmadik repülőgéphordozót vezényel a Csendes-óceán nyugati részébe azzal a céllal, hogy elérje Észak-Koreánál, szüntesse be rakéta- és nukleáris programjának megvalósítását.

forrás:index.hu

Leave a Reply 109 megnézve, 1 alkalommal mai nap |