< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Brüsszel beavatkozását kéri Botka tanácsadója a választásokon a baloldalért

| Mobile | RSS

Brüsszel beavatkozását kéri Botka tanácsadója a választásokon a baloldalért

2017. május 29. | hozzászólás | Közélet

Brüsszel beavatkozását kéri Botka tanácsadója a választásokon a baloldalér

Lengyel László, Botka László tanácsadója pénzt és politikai támogatást vár Európa vezetőitől, hogy 2018-ban hatalomba segítsék a baloldalt. Botka kormányfő-jelöltként éppen Brüsszelbe utazik először. Lengyel és Botka korábban egy XIII. kerületi étterem teraszán egyeztetett.

Lengyel László nagy cikket közölt a szombati Népszavában. Ebben felvázolja, hogy hogyan is kell megnyernie a baloldalnak a jövő évi választásokat. Botka László tanácsadója azonban nem bízná a véletlenre a választások kimenetelét. Európa politikai és pénzügyi támogatását is várja a nagy balos sikerhez – írta a spiler.blog.hu.

Lengyel László Brüsszel segítségét is igénybe venné a kormány megbuktatásához

Forrás: MTI/Kovács Attila

„A választások utáni német-francia politikai vezetésű EU-ban remélhetőleg meglesz a szándék az integráció elmélyítésére, és az illiberális/autokrata országok politikai változásának támogatására.” Ha az európai vezetők a magyar választást európai választásnak is tekintik, és annak fogják tekinteni, akkor politikai és anyagi támogatást nyújtanak egy Európa-párti demokratikus ellenzéknek – tette hozzá.

Ezekkel a mondatokkal egyébként egybecseng, hogy Botka László első hivatalos külföldi útja miniszterelnök-jelöltként éppen Brüsszel.

Mint arról korábban beszámoltunk, egy XIII. kerületi étteremben egyeztetett Botka László, Szeged polgármestere Lengyel Lászlóval. Az esetről fényképfelvétel is készült. Botka korábban a HVG-nek azt mondta, semmilyen szerepe nincsen Lengyelnek a politikai stratégiájának kialakításában.

forrás:origo.hu

Leave a Reply 136 megnézve, 1 alkalommal mai nap |