< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Exkluzív: A FINA igazgatója az ATV-nek reagált Katinka vádjaira

| Mobile | RSS

Exkluzív: A FINA igazgatója az ATV-nek reagált Katinka vádjaira

2017. június 1. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Exkluzív: A FINA igazgatója az ATV-nek reagált Katinka vádjaira

Az olimpiai bajnok úszónő azt sérelmezi, hogy egy szabályváltozás miatt ezentúl egy versenyző egy viadalon maximum négy egyéni számban indulhat. Cornel Marculescu az ATV-nek reagált Hosszú Katinka kritikáira.

Ahogy arról az atv.hu is beszámolt, Hosszú Katinka Facebook-oldalán ment neki a Nemzetközi Úszó Szövetségnek (FINA) a jelentős szabályváltozások miatt. Az idén kilenc állomásos úszó világkupa-sorozatot érintő legfontosabb módosítás az, hogy egy versenyző egy viadalon maximum négy egyéni számban indulhat. Ezt kritizálta Hosszú Katinka, amikor azt írta:

„Gratulálok FINA, így sikerült biztosítani, hogy nem úszhatok és nyerhetek annyit idén…de mást nem.” Hozzátette: „a változások pozitív visszacsatolást kaptak az edzőktől és versenyzőktől” – csak éppen minket nem kérdeztek.”

Férje, Shane Tusup pedig azt írta az Intagramon: a döntés „összetörte a szívemet, és rosszul vagyok tőle”.


Cornel Marculescu, a FINA igazgatója az ATV Híradójának magyarázta a szervezet döntését. „Az lenne a lényege, hogy ösztönözzék a legjobb versenyzőket a részvételre” – nyilatkozta a sportvezető, és hozzátetette: a döntés a FINA Úszó Technikai Bizottságának javaslatára született meg, és egy év tapasztalatai alapján vonják le a végső következtetéseket, hogy az újítás beválik-e.

„Úgy gondolom, Katinka egy fantasztikus úszó, a férje pedig szintén egy nagyszerű edző” – fogalmazott Cornel Marculescu, aki biztos abban, hogy a házaspár a jövőben is élvezni fogja a világkupa-sorozatot.

A sportvezető cáfolta, hogy a szabályváltozás igazából Gyárfás Tamás személyes bosszúja Hosszú Katinka és Shane Tusup ellen, akik kigolyózták őt a Magyar Úszó Szövetség éléről. Elmondása szerint bár Gyárfás Tamás a FINA alelnöke, nincs köze a lebonyolítási rendszerben történt módosításokhoz.

További részletelk az ATV 17:45-kor kezdődő Híradójában.

forrás:atv.hu

Leave a Reply 91 megnézve, 1 alkalommal mai nap |