< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Újabb eljárás indulhat Magyarország ellen)))Un autre processus peut commencer contre la Hongrie

| Mobile | RSS

Újabb eljárás indulhat Magyarország ellen)))Un autre processus peut commencer contre la Hongrie

2017. június 10. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Újabb eljárás indulhat Magyarország ellen

Kötelezettségszegési eljárásra számíthatnak a menekültek elosztását elutasító tagállamok – jelentette be Juncker.

Kötelezettségszegési eljárásra számíthatnak a menekültek európai uniós tagországok közötti elosztásától elzárkózó tagállamok, köztük Magyarország – jelezte Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság (EB) elnöke egy német lapinterjúban.

Migráció – Merkel köszönetet mondott

.A Der Spiegel című hírmagazin szombati keltezésű – digitális formátumban péntek este megjelent – számában közölt interjúban Juncker kiemelte: mindössze néhány olyan tagállam van, amely nem akar részt venni a 200 ezer menekült elosztásáról szóló döntés végrehajtásában, és a bizottság a jövő héten megtárgyalja azt a kérdést, hogy indítson-e kötelezettségszegési eljárást ellenük – írja az MTI.

Arra a kérdésre, hogy Szlovákiáról és Magyarországról van-e szó, azt mondta, hogy “ezekről, és más államokról”. Aki nem vesz részt a döntés végrehajtásában, “számolnia kell azzal, hogy kötelezettségszegési eljárást kap a nyakába” – tette hozzá Jean Claude Juncker.

Még nincs döntés

Döntés még nincs az ügyben, ő személyesen pedig az eljárás megindítását pártolja. Nem a fenyegetés, nyomásgyakorlás céljával, hanem azért, mert a bizottságnak egyértelművé kell tennie, hogy a meghozott döntések a hatályos jog részét jelentik akkor is, ha egy tagország a döntés ellen szavazott. “Az európai szolidaritásról van szó, amely nem lehet egyirányú utca” – jelentette ki az EB elnöke.

Arra a felvetésre, hogy az EU megtűr soraiban egyre inkább autoriter módon tevékenykedő tagokat, így Lengyelországot és Magyarországot, Jean Claude Juncker hangsúlyozta, hogy “nagyon is vannak még különbségek Lengyelország és Magyarország, illetve a világ emberi jogokat megvető része között”. Azonban az is igaz, hogy a bizottság “veszekedős párbeszédet” folytat Lengyelországgal és Magyarországgal.

Arra a kérdésre, hogy miért utasítja el azt a német kormányzati felvetést, miszerint meg kell vonni uniós támogatásokat a jogállami alapelvek ellen vétő tagországoktól, azt mondta, hogy néha neki is lenne kedve megkurtítani a “rakoncátlan” tagok támogatását, de a józan ész és a tapasztalat azt mutatja, hogy nem ez lenne a helyes út, mert nincs szükség újabb olyan ügyekre, amelyek megosztják a tagállamokat.

“Kijön” Orbán Viktorral

Jean-Claude Juncker arról is beszélt, hogy jól “kijön” Orbán Viktorral, legalábbis ami a személyes érintkezést illeti, tartalmilag viszont kevesebb az egyetértés. “Gyakran veszekszünk” – mondta az EB elnöke.

Arra a kérdésre, hogy miként néz ki egy ilyen veszekedés, és vajon Orbán Viktor feldühödik-e, Jean-Claude Juncker azt mondta, hogy a magyar kormányfő “nem akad ki soha, azt inkább én teszem”. Legfőképpen a nemzeti konzultáció kérdőívei és az Állítsuk meg Brüsszelt! jelmondat miatt mérgelődik.

Elmondta Orbán Viktornak, hogy “ezzel saját magadat állítod meg, mert te is Brüsszel vagy”. A magyar miniszterelnök valamennyi döntésben részt vesz, ezért elfogadhatatlan “úgy tenni, mintha Brüsszel egy idegen hatalom volna”, amely titokban “magyarellenes” tevékenységet folytat – mondta Jean-Claude Juncker.

 

forrás:napi gazdaság.hu

Un autre processus peut commencer contre la Hongrie
une procédure d’infraction peuvent attendre des États membres de rejeter l’allocation des réfugiés – Juncker a annoncé.

auteur Erika Domokos

Les procédures d’infraction peuvent attendre les réfugiés qui restent loin de la répartition entre les Etats membres des Etats membres de l’Union européenne, dont la Hongrie – a déclaré Jean-Claude Juncker, président de la Commission européenne (CE) dans une interview au journal allemand.
Migration – a remercié Merkel

magazine de nouvelles .Le Der Spiegel intitulé en date du samedi – en format numérique le vendredi soir a publié – a publié une interview publiée Juncker a souligné que seuls quelques États membres qui ne veulent pas participer à la mise en œuvre des décisions sur l’allocation de 200 mille réfugiés et le comité la semaine prochaine pour discuter de la question de l’opportunité de lancer une procédure d’infraction contre eux – écrit le MTI.

Lorsqu’on lui a demandé s’il y a un mot sur la Slovaquie et la Hongrie, a déclaré que « ces et d’autres Etats. » Qui ne participe pas à la mise en œuvre de la décision, « devrait justifier la procédure d’infraction pour obtenir son cou » – a déclaré Jean-Claude Juncker.

pas encore pris de décision

Décision n’a pas été le cas, il était personnellement en faveur d’ouverture de la procédure. Pas une menace, le but de la pression, mais parce que le comité doit préciser que les décisions prises font partie de la loi en vigueur, même si un pays membre a voté contre la décision. « Il est la solidarité européenne, qui ne devrait pas être une rue à sens unique » – a déclaré le président de l’EB.

À l’idée que de plus en plus autoritaire en tant que membres actifs, comme la Pologne et la Hongrie, Jean-Claude Juncker a souligné l’UE sous forme de classe a fait « vraiment, il y a encore des différences entre la Pologne et la Hongrie, et les droits de l’homme sont méprisante du monde. » Mais il est vrai aussi que le comité continue « dialogue querelleur » avec la Pologne et la Hongrie.

Lorsqu’on lui a demandé pourquoi il rejette la proposition du gouvernement allemand qu’il devrait se voir refuser les subventions européennes qui vont à l’encontre des principes constitutionnels des pays membres, il a dit que, parfois, il se sentirait comme réduit, mais le soutien des membres « indisciplinés », mais le bon sens et l’expérience montre que ce ne serait pas la voie à suivre, car il n’y a pas besoin pour les questions supplémentaires qui sont partagées avec les États membres.

“Coming out” Orbán Viktorral

Jean-Claude Juncker a également parlé de la façon dont « coming out » Orbán Viktorral, au moins en termes de contact personnel, mais il est moins le contenu de l’accord. « Souvent, nous nous battons » – a déclaré le président de l’EB.

Lorsqu’on lui a demandé à quoi cela ressemble une querelle, en colère et se demander si Viktor Orbán, Jean-Claude Juncker a déclaré que le Premier ministre hongrois « qui ne cesse, je ne le préfère. » La plupart des questionnaires et la consultation nationale Bruxelles Stop! mérgelődik slogan due.

Orbán Viktornak, a déclaré que « cet ensemble sur vous-même, parce que vous ou à Bruxelles. » Le Premier ministre hongrois est impliqué dans toutes les décisions et donc inacceptable « regarder comme si une puissance étrangère à Bruxelles avait » engagé dans le secret des affaires « anti-hongrois » – a déclaré Jean-Claude Juncker.

Source: Daily gazdaság.hu

 

Leave a Reply 63 megnézve, 1 alkalommal mai nap |