< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Üzentek Orbán Viktornak (frissített))))Messaging Orbán Viktornak (aktualisiert)

| Mobile | RSS

Üzentek Orbán Viktornak (frissített))))Messaging Orbán Viktornak (aktualisiert)

2017. június 14. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Üzentek Orbán Viktornak (frissített)

fecsego.eu logo

www.fecsego.eu nemzetközi hírportál jó nagyon jó
Ha nem fogadjátok be az európai bevándorlók rátok eső részét, akkor nem kapjátok meg az uniós támogatások rátok eső részét – ezt az egyszerű képletet ajánlotta a magyar miniszterelnök figyelmébe a német szociáldemokraták kancellárjelöltje.

Martin Schulz, a német szociáldemokraták kancellárjelöltje drákói intézkedést fog javasolni a bevándorlók fogadását visszautasító uniós tagországok ellen, ha megválasztják az ország vezetőjének – derült ki a politico.eu tudósításából. Kezdeményezni fogja, hogy csökkentsék ezeknek az országoknak az uniós támogatását.

Elbúcsúzhatunk a könnyű uniós pénzektől

Súlyos állítások Orbánról a német sajtóban

Ha én leszek a kancellár, nem fogjuk elfogadni, hogy bárki megkérdőjelezze a szolidaritás alapelvét – fejtegette egy konferencián, ahol a pártját támogató üzleti lobbicsoporttal találkozott. Az elmúlt évek óriási menekültáradata, amely Európára nehezedett, nem német, hanem közös probléma – tette világossá álláspontját.

Régi terv

Megjegyzése nem sokkal követi az Európai Bizottság határozatát, amely szerint kötelezettségszegési eljárást indít Csehország, Lengyelország és Magyarország ellen, mert nem tartják be azt a 2015-ben közösen elhatározott uniós megállapodást, amely szerint át kellene venniük néhány ezer menekült ügyének kezelését Görögországtól és Olaszországtól.

A Berlin erős támogatását élvező szabály szerint 160 ezer embert kellene szétosztani az uniós tagállamok között, ám sok ország vezetője, első helyen Orbán Viktorral, Magyarország miniszterelnökével elutasítja a tervet. Orbán a magyar parlamentben hétfőn kijelentette, hogy kormánya nem fogja hagyni, hogy Brüsszel “zsarolja” – emlékeztet a Politico.

Elfogadhatatlan

Schulz erre reagált a következőkkel. Hadd fogalmazzak világosan! Amikor az agrártámogatásokról van szó, akkor azt halljuk: Igen, kérjük. Amikor az egyéb támogatásokról beszélünk, megint azt halljuk: Igen, kérjük. Amikor a bevándorlók elhelyezésével kapcsolatos szolidaritásra kerül sor, akkor viszont azt halljuk: Nem, köszönjük. Ez elfogadhatatlan.

Lengyelország és Magyarország az uniós támogatások két legnagyobb haszonélvezője, miközben Németország az EU-s büdzsé legnagyobb nettó befizetője. A német szociáldemokraták népszerűsége nagyot nőtt Schulz kancellári bejelentkezésekor a télen, ám azóta visszaesett. A legfrissebb közvélemény-kutatás szerint jelenleg 14 százalékpontos hátrányban vannak Angela Merkel kancellár konzervatív pártszövetségével szemben.

Orbán is üzent
A kormány a leghatározottabban visszautasítja Martin Schulz nyilatkozatát, mivel a német szociáldemokraták kancellárjelöltje megpróbálja belekeverni Magyarországot a német belpolitikai kampányba, politikai haszonszerzésre próbálja felhasználni Magyarországnak az övétől eltérő felfogását a migráció kérdéséről – mondta Kovács Zoltán kormányszóvivő szerdán az MTI-nek.
Leave a Reply 81 megnézve, 1 alkalommal mai nap |