< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: 35 milliót kell visszafizetnie az EU-s pénzeket saját célra fordító izsáki polgármesternek

| Mobile | RSS

35 milliót kell visszafizetnie az EU-s pénzeket saját célra fordító izsáki polgármesternek

2017. június 20. | hozzászólás | Közélet

35 milliót kell visszafizetnie az EU-s pénzeket saját célra fordító izsáki polgármesternek

fecsego.eu logo

Isten áldja Magyarországot s óvja a www.fecsego.eu nemzetközi hírportált

Mondok József izsáki polgármesternek vissza kell fizetnie a “Vadászház építése” megnevezésű fejlesztésre felvett 35 millió forintos támogatást – olvasható a kormany.hu-n.

A Magyar Államkincstár vizsgálata megállapította, hogy a szálláshelyet szabálytalanul, magáncélra használják, az ingatlant túlnyomóan Mondok József és ismeretségi köre veszi igénybe, ezért a Magyar Államkincstár a támogatási jogosultság megszüntetésével egyidejűleg a kifizetett támogatás visszafizetésére kötelezte a Mondok Kft.-t.

A Kft. jogi képviselője az elsőfokú határozatok ellen fellebbezést nyújtott be. A fellebbezéseket a hatályos jogszabályok alapján a Magyar Államkincstár felterjesztette a Miniszterelnökség Jogi Ügyekért Felelős Helyettes Államtitkárságára jogorvoslati eljárás lefolytatása céljából. A fellebbezések elbírálása a rendelkezésre álló határidőn belül megtörtént, és megállapításra került, hogy az elsőfokú határozatok megalapozottak, a helyszíni szemle lefolytatására megfelelően került sor, ezért az elsőfokú határozatokat helybenhagyó másodfokú határozatok meghozatalára került sor a Miniszterelnökség Jogi Ügyekért Felelős Helyettes Államtitkárságán.

A másodfokú határozatok alapján – melyek a Mondok Kft.-vel történő közléssel jogerőssé válnak- vissza kell fizetni a 35.000.000,- Ft támogatási összeget.

forrás:propeller.hu

Leave a Reply 131 megnézve, 1 alkalommal mai nap |